1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 3 sanık aleyhine ‘adam öldürme’ davası
3 sanık aleyhine ‘adam öldürme’ davası

3 sanık aleyhine ‘adam öldürme’ davası

Kamuoyunda “fetüs” davası diye bilinen davada yeni bir safhaya geçildi. Girne’deki ‘yasa dışı kürtaj’ meselesiyle ilgili olarak süren dava Ağır Ceza Mahkemesi gündemine taşındı, davada ‘adam öldürme’ suçlaması mahkeme tutanaklarında yer aldı…

A+A-

 

• “ADAM ÖLDÜRME”… Girne Ağır Ceza Mahkemesi huzuruna taşınan davada, Savcılık, 3 sanık aleyhine ‘adam öldürme’ davası getirdi. Sanıklardan Dr. Fahri Karagözlü, ebe hemşire Ayşegül İşbilen ve ameliyat hemşiresi Taner Okburan aleyhine ‘adam öldürme’ davası iddianamede yer aldı.

• TALEBE RET… Bu arada diğer sanıklar Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Dr. Verda Özkent Tunçbilek ve Dr. Rasiha Serdaroğlu’nu avukatları müvekkillerine ‘adam öldürme’ davası getirilmediğini dolayısıyla itham edilecekleri duruşma gününe kadar serbest kalmalarını bir kez daha talep etti. Ağır Ceza Heyeti, bu kararı reddetti

• 19 EYLÜL'DE YENİDEN… Ağır Ceza Heyetinin yeni adli yılda değişecek olması nedeniyle, dava, itham ve görüşülmeye başlanmak üzere 19 Eylül Pazartesi günü saat 14:00’e ertelendi


Didem MENTEŞ

Toplumda büyük infiale neden olan Girne’deki ‘yasa dışı kürtaj’ meselesiyle ilgili olarak süren davada ‘adam öldürme’ suçlaması mahkeme gündemine geldi. Girne Ağır Ceza Mahkemesi huzuruna taşınan davada, Savcılık, 3 sanık aleyhine ‘adam öldürme’ davası getirdi.

Sanıklardan Dr. Fahri Karagözlü, ebe hemşire Ayşegül İşbilen ve ameliyat hemşiresi Taner Okburan aleyhine ‘adam öldürme’ davası iddianamede yer aldı.

Diğer sanıklar Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Dr. Verda Özkent Tunçbilek ve Dr. Rasiha Serdaroğlu’nun avukatları ise müvekkillerine ‘adam öldürme’ davası getirilmediğini dolayısıyla itham edilecekleri duruşma gününe kadar serbest kalmalarını bir kez daha talep etti. Ağır Ceza Heyeti, bu kararı reddetti. Bu arada Ağır Ceza Heyeti’nin yeni adli yılda değişecek olması nedeniyle, dava, itham ve görüşülmeye başlanmak üzere 19 Eylül Pazartesi günü saat 14:00’e ertelendi.

Yeni Ağır Ceza Heyeti davaya bakacak

Başkanlığı’nda Düriye Elkıran, Yargıç Hasan Dağlı ve Yargıç Mesut Mesutoğlu’ndan oluşan Girne Ağır Ceza Heyeti, huzuruna gelen davada Başsavcılık adına İddia Makamı’nda Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, sanıklar ve sanıkların avukatları mahkemede hazır bulundu. Sanık Mehmet Ali Tunçbilek’i Avukat Serhan Çınar, sanık Verda Tunçbilek’i Avukat Mustafa Şener adına Avukat Hüseyin Çelik, sanık Taner Okburan ile Ayşegül İşbilen’i Avukat Emre Kadri, sanık Fahri Karagözlü’yü Avukat Güneş Menteş ve sanık Rasiha Serdaroğlu’nu Avukat Tahir Seroydaş ve Ömer Başay temsil etti. 

Ağır Ceza Heyeti Başkanı Düriye Elkıran, ilk sözü Savcı Akyener’e verdi. Akyener, sanıkları itham etmeye hazır olduklarını beyan etti. Savcının beyanı üzerine Yargıç Elkıran, bu davanın hayli uzun soluklu bir dava olduğunun aşikar olduğunu belirterek, 6 sanıklı bu davanın, yeni heyet tarafından görüşülmek üzere tehir edilmesini önerdi.

3 avukat, müvekkilleri için serbest yargılanma istedi

Savcı ve avukatlar bu öneriyi kabul ederken, sanıklar Mehmet Ali Tunçbilek, Verda Özkent Tunçbilek ve Rasiha Serdaroğlu’nun avukatları, mahkemeden bir müracaat talebinde bulundu.

Avukatlar, müvekkilleri hakkında , ‘adam öldürme suçundan’ dava getirilmediğine, sanıkların teminatla serbest kaldıkları dönemde kaçma teşebbüsünde bulunmadıklarını, PI duruşmasının tamamlanması nedeniyle tahkikat ve tanıklara etki etme ihtimalleri kalmadığını savunarak, sanıkların tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmalarını talep etti.

Savcı: “Sanıklar aleyhine daha ciddi gelişmeler olmuştur”

Kıdemli Savcı Erdinç Akyener ise sanıklar, Mehmet Ali Tunçbilek, Verda Özkent Tunçbilek ve Rasiha Serdaroğluna ‘adam öldürme’ suçundan dava getirilmediğini, ancak ceza yasasında, haklarındaki ‘Ağır veya hafif bir suç işlemek için sersemletmek’ suçunun getirildiğini ve bu suçun müebbede kadar hapislik cezası öngörüldüğünü anımsattı. Meseleyle ilgili tahkikatın tamamlandığını, PI duruşmalarında, hangi tanığın ne yönde ifade vereceğinin artık belli olduğunu vurgulayan Akyener, sanıklardan birinin eşinin tanıklara müdahale etmeye çalıştığı iddiası nedeniyle soruşturma başlatıldığını dile getirdi. Haklarında ciddi suçlamalar olan sanıkların, davalarının Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülmeye başlanacağını, tüm bunların sanıklar lehine değil aleyhine gelişmeler olduğunu kaydeden Kıdemli Savcı Akyener, sanıkların tutuklu yargılanmaya devam etmelerini talep etti.

Başkan Elkıran: “Suçlamalar çok ciddi, serbest yargılanmaları mümkün değil”

Heyet Başkanı Düriye Elkıran da, Girne Kaza Mahkemesi’nin, sanıkların tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmaları kararının, Yüksek Mahkeme tarafından bozulduğuna vurgu yaptı. Alt mahkemede ve PI duruşması sonrası, davanın ağır cezaya sevki sırasında sanıklar için 2 kez daha tutukluluk emri verildiğini anımsatan Elkıran, bu kararların istinaf edilmediğini söyledi.

Sanıkların tümüne getirilen , “Ağır veya hafif bir suç işlemek için sersemletme” davasının, ömür boyu hapislik öngörülen bir suç olduğuna vurgu yapan Başkan Elkıran, tüm bunların, sanıkların pozisyonunu lehte değil aleyhte değiştiren unsurlar olduğuna dikkat çekti. Sanıklar hakkındaki suçlamaların çok ciddi olduğunu ve Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmak için gün beklediklerini belirten Elkıran, sanıkların bu şartlarda serbest yargılanmalarının mümkün olmadığını dile getirdi. Kısa bir süre sonra, görev süresi dolacak heyetin, bu uzun soluklu davayı görüşerek sonuca bağlamasının mümkün olmadığını aktaran Elkıran, davanın göreve yeni başlayacak Ağır Ceza Mahkemesi tarafından itham ve görüşülmeye başlanması üzere 19 Eylül Pazartesi günü saat 14.00’e tehir edilmesine ve sanıkların hükümsüz tutukluluk hallerinin devamına emir verdi.

3 sanık ‘adam öldürme’ suçundan yargılanacak

Bu arada İddia Makamı tarafından getirilen davalar ışığında sanıklar, Mehmet Ali Tunçbilek, Verda Özkent Tunçbilek ve Rasiha Serdaroğlu, “Ağır veya hafif bir suç işlemek için sersemletmek , çocuk düşürmeye teşebbüs, hamileliği yasadışı olarak sonlandırmak, çocuğun doğumunu gizleme” suçlarından yargılanırken, Ayşegül İşbilen, Taner Okburan , Fahri Karagözlü de bu suçlara ek olarak “adam öldürme” suçundan da yargılanacak.

YENİDÜZEN gündeme getirmişti

Öte yandan hatırlanacağı üzere YENİDÜZEN’in geçtiğimiz gün davanın PI (ön) duruşmalarında konuşan tanıkların vermiş olduğu şahadetler doğrultusunda Savcılığın, bazı doktor ve hemşirelere ‘adam öldürme’ (cinayet) davası getirebileceğini yazmıştı.
Tanıkların mahkemedeki ifadesinin 3 sanığı ‘cinayet davasına’ bağlayıcı bulduğu bu nedenle Savcılığın, bu yönde dosya hazırladığını gündeme getirmişti.

Bu haber toplam 2937 defa okunmuştur