1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 3 saat arayla 2 şüpheli ‘araç yangını’
3 saat arayla 2 şüpheli ‘araç yangını’

3 saat arayla 2 şüpheli ‘araç yangını’

Başkent Lefkoşa dün sabahın erken saatlerinde ardı ardına yaşanan ‘araç yangınları’ ile sarsıldı. Kızılay bölgesinde İbrahim Iğdır’a ait bir araç ile Toprak Ürünü Kurumu’na ait resmi hizmet aracı 3 saat arayla alevlendi. Polis, her iki olayla ilgili gen

A+A-

Ayşe GÜLER

Lefkoşa'da dün sabah 2 araç yandı.  Kızılay bölgesinde İbrahim Iğdır’a ait bir araç ile Toprak Ürünü Kurumu’na ait resmi hizmet aracı 3 saat arayla kasti hasara uğratıldı.
Polisin geniş çaplı soruşturma başlattığı ‘kasti hasarın’ ilki dün sabah saat 03:30’da meydana geldi. Kızılay bölgesinde Yasemin Sokak üzerinde park halinde bulunan İbrahim Iğdır’a ait EN 616 plakalı araçta tespit edilemeyen bir sebepten dolayı yangın meydana geldi.
Iğdır’a ait aracın motor kısmı tamamen, ön iç kısmı ise kısmen yandı. Polis olayda ‘kundaklama’ şüphesi üzerinde duruyor.

Resmi hizmet aracına saldırdı
Öte yandan kimliği tespit edilemeyen kişi veya kişiler, Gelibolu bölgesinde faaliyet gösteren Toprak Ürünleri Kurumu (TÜK) binası önünde park halindeki resmi hizmet aracına saldırdı. RHA 2876 plakalı aracın 4 lastiği sabah 06.00 sırasında muhtemelen yanıcı madde dökülerek, yakıldı.
Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangının daha da büyümesini, park halinde bulunan diğer 2 resmi hizmet aracının da zarar görmesini engellediği öğrenildi. 

Polis, güvenlik kameralarını inceledi
Resmi hizmet aracının kasti hasara uğratılmasının ardından Olay Yeri İnceleme Ekipleri bölgeye gelerek, araştırma yaptı.
Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri de kurum müdür vekili Mehmet Savaş Arkurt ile görüşerek ifadesini aldı.
Güvenlik kameralarının görüntülerini inceleyen polis, kamu aracını hasara uğratan kişi veya kişilere ulaşmaya çalışıyor.

TÜK: “Oldukça üzgünüz”
YENİDÜZEN’e konuşan TÜK Müdür Vekili Mehmet Savaş Arkut, polisin olayla ilgili ifadesini aldığını ve güvenlik kameralarının incelendiğini belirtti.
Arkut, görüntülerde bir aracın olduğunun tespit edildiğini kaydetti.
Yaşananlar nedeniyle oldukça üzgün olduğunu dile getiren Arkut, hasara uğratılan aracın sigortalı olduğunu ve hasarın sigorta tarafından karşılanacağını kaydetti.

Bu haber toplam 1591 defa okunmuştur