1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘3 ölümlü kaza’ yargıda… 2 GÜN TUTUKLULUK
‘3 ölümlü kaza’ yargıda… 2 GÜN TUTUKLULUK

‘3 ölümlü kaza’ yargıda… 2 GÜN TUTUKLULUK

Mahkeme, Güngör için 2 gün tutukluk kararı aldı, ehliyetine dava bitimine kadar da el konuldu.

A+A-

Ayşe GÜLER

Ülkeyi yasa boğan, Denktaş Mutluel, Sude Demirkan ve İlayda Yeliz Öztürk’ün hayatını kaybettiği, 2’si ağır 7 kişinin de yaralandığı trafik kazasıyla ilgili tır şoförü Safa Güngör dün yoğun güvenlik önlemleri altında mahkemeye çıkarıldı.

Değirmenlik- Girne dağ yolunda önceki gün yaşanan feci kaza sonrasında tutuklanan ve dün sabahın erken saatlerinde mahkeme huzuruna getirilen zanlı aleyhinde 2 gün tutukluluk kararı alındı, ehliyetine dava tamamlanıncaya kadar el konuldu.
Polis, zanlı yönetimindeki tırın önceki sabah Lefkoşa-Değirmenlik dağ yolunun 8-9’uncu kilometrelerinde dikkatsizce sağın yoluna geçerek, bu sırada Denktaş Mutluel yönetimindeki THP 570 plakalı okul otobüsünün önünü tıkadığını ve her iki aracın da yüz yüze çarpıştığını açıkladı. 

Çarpmanın etkisiyle birleştirilmiş tırın otobüsü önüne alarak 26 metre sürüklediği ve yolun solundaki demir bariyerlere çarparak toprak alan içerisinde durabildiği aktarıldı.

Toplumda büyük infial yaratan, Kıbrıs’ın kuzeyindeki yol güvenliği tartışmasını yeniden alevlendiren feci trafik kazası sonucunda yaralanan Doğukan Hüryaşar, Ferah Mutluel ve Havva Kaymakamtorunları’nın Yoğun Bakım Ünitesi’nde,  Abdullah Korkmaz, Sude Demiray, Kamil Meşe ve Senem Töre’nin ise müşahede altında tutulduğu açıklandı. 

Otopsi yapıldı
Kazada hayatını kaybeden Denktaş Mutluel, Sude Demirkıran ve İlayda Yeliz Öztürk’in kesin ölüm nedenini belirlemek için önceki gün otopsi yapıldığını aktaran Güney, her 3’ünün de trafik kazasına bağlı olarak hayatlarını kaybettiğini ifade etti.

Müfettiş Muavini Güney, şahadet verdi
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Tacan Reynar huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Aysın Karaderi, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi’nde görevli Müfettiş Muavini Burak Güney’i mahkemede tanık olarak dinletti.
Müfettiş Muavini Güney, yeminli şahadet vererek olayla ilgili bulguları aktardı.
Müfettiş Muavini Güney, zanlı Safa Güngör’ün ölümle neticelenen trafik kazasından methalder olduğunu söyledi.
29 Kasım tarihinde saat 07.05 raddelerinde Lefkoşa-Değirmenlik dağ yolunun 8-9’uncu kilometrelerinde zanlı yönetimindeki NJ 338 plakalı birleştirilmiş tırın dikkatsizce sağın yoluna geçtiğini kaydeden Güney, bu sırada Denktaş Mutluel yönetimindeki THP 570 plakalı okul otobüsünün önünü tıkadığını ve her iki aracın da yüz yüze çarpıştığını dile getirdi.

Otobüs 26 metre sürüklendi
Güney, Güngör yönetimindeki birleştirilmiş tırın otobüsü önüne alarak 26 metre sürüklediğini, yolun solundaki demir bariyerlere çarparak toprak alan içerisinde durabildiklerini aktardı.
Yaşanan trafik kazası sonucunda okul otobüsü şoförü 57 yaşındaki Denktaş Mutluel ile otobüste yolcu olarak bulunan 16 yaşındaki Sude Demirkıran ile 17 yaşındaki İlayda Yeliz Öztürk’ün hayatını kaybettiğini belirtti.

3 kişi yoğun bakımda…
Güney, kazada Doğukan Hüryaşar, Ferah Mutluel, Havva Kaymakamtorunları, Abdullah Korkmaz, Sude Demiray, Senem Töre ve Kamil Meşeli’nin de yaralandığını ifade ederek, Doğukan Hüryaşar, Ferah Mutluel, Havva Kaymakamtorunları’nın Yoğun Bakım Ünitesi, diğer yaralıların da müşahede altında tutulduğunu söyledi.

Otopsi yapıldı
Kazada hayatını kaybeden Denktaş Mutluel, Sude Demirkıran ve İlayda Yeliz Öztürk’in kesin ölüm nedenini belirlemek için önceki gün otopsi yapıldığını aktaran Güney, her 3’ünün de trafik kazasına bağlı olarak hayatlarını kaybettiğini ifade etti.

“Toplumda infial yaratan, hassas bir mesele”
Güney, zanlının kazayla ilgili gönüllü ifade verdiğini de söyleyerek, henüz alınan ifadenin teyit ve tekzibinin yapılmadığını belirtti.
Kazanın toplumda infial yaratan, hassas bir mesele olduğuna değinen Güney, zanlının tahkikatın selameti açısından 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Zanlı Safa Güngör’ün avukatı Ertan Enginsoy da talep edilen tutukluluk süresine itiraz etmedi.

Cuma günü yeniden mahkemeye çıkarılacak
Mahkemede aktarılan olgular ışığında Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlı Safa Güngör’ün 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi. Bu arada zanlının ehliyetine de dava süresince el konuldu.
Zanlı Safa Güngör, Cuma günü yeniden mahkeme huzuruna çıkarılacak.

 

 

Bu haber toplam 3631 defa okunmuştur
İlgili Haberler