1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 3 milyon TL’lik soygunun tanıkları konuştu
3 milyon TL’lik soygunun tanıkları konuştu

3 milyon TL’lik soygunun tanıkları konuştu

3 milyon TL’lik soygun davasında tanıklar dinlenmeye devam ediyor

A+A-

Mahkemede soygun sonrası bulunan 770 bin 500 TL nakit paralar desteler halinde emare olarak ibraz edildi. Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Emre Daştan, paralar üzerinde yapılan incelemelerde sanık B.Ç’ye ait parmak izi bulunmadığını dile getirdi

Didem MENTEŞ

Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde 24 Temmuz 2014’de meydana gelen silahlı soygun olayı ile ilgili hükümsüz tutuklu bulunan sanık B.Ç ile ilgili cinayet davası sürüyor. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, duruşma içinde duruşma Maskatları bakımından sanık B.Ç’nin ifadesinin ‘baskı’ ile alındığına karar verilmesi ardından davanın esasına devam edildi.
Dava esasına ilişkin iddia makamı Polis Çavuşu Soner Koral, Polis çavuşu Cemal Özdemir, polis memuru Emre Daştan, Merkez Bankası memuru Yaşar Baflı, görgü tanığı M.A.P ve Ü.S tanık olarak dinlendi. Mahkemede soygun sonrası bulunan 770 bin 500 TL nakit paralar desteler halinde emare olarak ibraz edildi. Mahkemede yeminli şahadet veren polis memuru Emre Daştan, paralar üzerinde yapılan incelemelerde sanık B.Ç’ye ait parmak izi bulunmadığını dile getirdi.
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı davada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Aliye Özçınar ve sanık B.Ç’yi temsilen Avukat Menteş Aziz hazır bulundu.

Görgü tanığı: “Araçları gördüm”

İddia Makamı, emare olarak ibraz ettiği sanık B.Ç’ye ait ifadenin kabul edilmemesi ardından Polis Çavuşu Soner Koral’ın yeminli şahadetine devam edildi. Koral, 30 Temmuz günü sanıktan aldığı ifadeyi, aramalara katılarak temin ettiği raporları tahkikat subayı Numan Örü’ye teslim ettiğini söyledi. Koral’ın ardından iddia makamının 27’inci tanık olarak Bostancı’da su işleriyle uğraşan görgü tanığı M.A.P şahadet verdi. Tanık,  olay günü sabahtan Bostancı’da saat 9:30 sıralarında toprak yolda plakasız beyaz bir araba gördüğünü, içerisinde şapkalı ve gözlüklü cep telefonunda konuşan bir şahsı gördüğünü anlattı. Bunun üzerine polis olan damadına haber verdiğini aktardı. Daha sonra saat 14:30 raddelerinde aynı yoldan geçtiği zaman bu sefer biri mavi diğeri de beyaz iki araba gördüğünü ve konuyla ilgili polise bilgi verdiğini ifade etti.

Paralar mahkemede sayıldı

Davanın 28’inci tanığı olarak ise Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Foto Parmak İzleri Şubesi’nde foto parmak uzmanı Polis Çavuşu Cemal Özdemir şahadet verdi. Özdemir, 24 Temmuz günü olayda kullanılan iki araç üzerinde incelemeler yaptığını belirterek, araçların kısmen yandığını ve arabaların içinde yanıcı madde bulunan 2 adet pet şişesi bulduğunu söyledi. 30 Temmuz’da ise Rıfat Fırat’ın evinde yapılan aramalara katıldığını ve odasında yol güzergahına benzeyen bir çizim tespit ettiğini söyledi. Ayırca Güneşköy’de sanık B.Ç’nin amcasına ait mandırada arama yapıldığını ve yanık vaziyette kamuflajlı elbiseler, bir bant ve siyah cam film parçası bulunduğunu aktardı. 5 ve 22 Ağustos’ta ise Güneşköy’de ve Aydınköy’de yapılan aramalarda Ramazan Alliş ve Mahmut Fırat tarafından gizlenen ve üzerinde Merkez Bankası’na ait bantlar bulunan 770 bin 500 TL nakit paranın bulunduğunu aktardı. İddia Makamı bu paraları mahkemeye ibraz etti. paraların tümü para sayma makinesinde sayılarak emare olarak kayıt edildi.

“Sanığa ait parmak izi yok”

İddia makamın 29’uncu tanığı olarak Merkez Bankası’nda sayım memuru Yaşar Baflı şahadet verdi. Baflı, paraların nasıl bantlaştırıldığı konusunda bilgi vererek, dünyanın hiçbir yerinde paraların seri numaralarına bakılmadığını çünkü paraların dağınık olarak geldiğini ifade etti. Daha sonra ise 30’uncu tanık olarak bir otobüs şirketinde çalışan Ü.S tanık olarak dinlenerek, soygunla ilgili yaşadığı konuları aktardı. Ardından da foto parmak şubesinde görevli polis memuru Emre Daştan 31’inci tanık olarak dinlendi. Daştan, deliller üzerinde yaptığı incelemeler ile ilgili bilgi vererek, bulunan 770 bin 500 TL nakit paraların üzerinde sanığa ait parmak izi bulunmadığını beyan etti.
Mahkeme, iddia makamının tanıklarının dinlenmesine devam edilmek üzere dava duruşmasını 10 Mart Salı gününe erteledi.

Bu haber toplam 1927 defa okunmuştur