1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 3 MİLYON TL’LİK SOYGUN OLAYI
3 MİLYON TL’LİK SOYGUN OLAYI

3 MİLYON TL’LİK SOYGUN OLAYI

Soygun suçuyla ilgili polis tarafından aranmakta Rifat Fırat için düzenlenmiş sahte kimlikler ele geçirildi.

A+A-

Kıbrıs’tan Türkiye’ye ‘sahte kimlik’ gönderilecekti

Soygun suçuyla ilgili polis tarafından aranmakta Rifat Fırat için düzenlenmiş sahte kimlikler ele geçirildi. Rıfat Fırat’ın resminin bulunduğu başka şahıslar adına düzenlenmiş birer adet sahte KKTC kimlik kartı ve Kıbrıs Cumhuriyeti kimlik kartı tespit edildi. Meseleyle ilgili olarak isimlerinin baş harfleri M.F, A.E ve B.O olan şahıslar önceki gün tespit edilerek tutuklandı. Türkiye’de bulunan Rıfat Fırat’ı Avrupa’ya kaçırmak için söz konusu sahte kimlik kartlarının düzenlendiği öğrenildi.

Didem MENTEŞ

Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde 24 Temmuz 2014’de meydana gelen silahlı soygun olayı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Soygun suçuyla ilgili polis tarafından aranmakta olan ve yurt dışında bulunan Rifat Fırat’in fotoğrafının bulunduğu başka şahıslar adına düzenlenmiş birer adet sahte KKTC kimlik kartı ve Kıbrıs Cumhuriyeti kimlik kartı tespit edildi. Meseleyle ilgili olarak isimlerinin baş harfleri M.F, A.E ve B.O olan şahıslar önceki gün tespit edilerek polis tarafından tutuklandı. Türkiye’de bulunan Rıfat Fırat’ı Avrupa’ya kaçırmak için söz konusu sahte kimlik kartlarının düzenlendiği öğrenildi.

Aydınköy’de ve Bostancı’da arama yapıldı

Soygun meselesiyle bağlantılı olarak “sahte evrak düzenleme’ suçuyla ilgili her üç zanlı dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak, teminata bağlandı.

Nöbetçi Yargıç Hale Ahmet Raşit, huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Yardımcısı Ayşe Kaymak ve Savunma Avukatları mahkemede hazır bulundu. Savcı, meseleyle ilgili olarak tahkikat memuru Fahri Gümüşsoy’u mahkemeye tanık olarak dinletti. Gümüşsoy, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.

Fahri Gümüşsoy, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ve Adli Şube ekiplerinin gelen bir ihbarı değerlendirerek, Aydınköy’de sakin M.F ile adada ‘turist’ olarak bulunan B.O ve Bostancı’da sakin A.E’nin tasarruflarında bir arama yapıldığını söyledi.

Kimlik kartları bulundu

Polis, zanlı M.F’ye ait arabada 1 adet Ahmet Efe adına ıstar olunmuş üzerinde soygun suçundan aranmakta olan Rıfat Fırat’a ait resim bulunan KKTC kimlik kartı ve Ahmet Vedat adına ıstar olunmuş  üzerinde Rıfat Fırat’ın fotoğrafı bulunan 1 adet Kıbrıs Cumhuriyeti  kimlik kartının tespit edildiğini söyledi. Polis memuru Fahri Gümüşsoy, “Yapılan soruşturmada, 2014 Aralık ayı içerisinde zanlı M.F’nin Türkiye’de bulunan Rıfat Fırat’ı Avrupa’ya çıkarmak amacı ile zanlılar A.E ve B.O ile ittifak kurduğu ve İstanbul’da henüz tespit edilemeyen bir şahıstan konu sahte kimlik kartlarını temin ettikleri tespit edilmiştir. Konu kimlik kartları zapt edilmiş olup, zanlılar mahkeme emrince tutuklanmıştır” dedi.

Benzeri sabıkası olan var

Zanlı 1 M.F’nin TC-KKTC uyruklu, zanlı 2 A.E’nin KKTC ve zanlı 3 B.O’nun ise TC uyruklu olup, ülkeyle bir bağlantısı bulunmadığını aktaran Gümüşsoy, zanlıların henüz gönüllü ifade vermediklerini söyledi. Zanlı A.E’nin 1990’lı yıllarda aynı meseleden dolayı benzeri bir sabıkası olduğunu aktaran polis memuru, meselenin oldukça ciddi olduğunu bu nedenle zanlıların mahkemenin göreceği uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti. Zanlıların Avukatları, savunmalarını yaparak müvekkillerinin uygun bir teminat şartına bağlanarak, davaları görüşülünceye kadar serbest kalmalarını talep etti.

Teminata bağlandılar

Yargıç Hale Ahmet Raşit de huzurunda yapılan tüm şahadet ve beyanları dikkate alarak, meselenin ciddiyetine vurgu yaptı. Söz konusu suçun ağır bir suç olduğunu belirten Yargıç, zanlıların ileride Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacaklarının sabit olduğunu söyledi. Yargıç, zanlıların meseleyle ilgili bağlantıları olabileceğine değinerek, davalarında hazır bulunmaları için teminata bağlanmalarını uygun gördü. Yargıç Hale Ahmet Raşit, tüm zanlıların yurt dışına çıkışlarını men ederek, tüm seyahat ve pasaport belgelerini polise teslim etmelerine ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispat-ı vücut etmelerine direktif verdi. Yargıç, ayrıca zanlı M.F ile A.E’nin 10 bin TK nakdi teminat yatırmalarına ve KKTC vatandaşı 2’şer kişinin 50’er bin TL’lik kefalet senedi imzalamalarını uygun bularak, zanlı B.O’nun ise 20 bin TL’lik nakdi teminat yatırması şartıyla serbest kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 2886 defa okunmuştur