1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 3 milyon TL’lik soygun davasında sona gelindi
3 milyon TL’lik soygun davasında sona gelindi

3 milyon TL’lik soygun davasında sona gelindi

Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde 24 Temmuz 2014’de meydana gelen silahlı soygun davası sona yaklaşıldı.

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde 24 Temmuz 2014’de meydana gelen silahlı soygun davası sona yaklaşıldı. ‘Silahlı soygun’ suçlamasıyla ilgili olarak sanık B.Ç dün yeninden Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Savcılık dünkü celsede davayla ilgili son iki tanığını dinleterek, şahadetlerin tamamlandığını ve davasını kapattığını beyan etti. Mahkeme tarafından savunma hakkı verilmesi üzerine sanık B.Ç, Mahkemede yeminli şahadet verirken, Savunma Avukatı mahkemeye 1 tanık dinletti. Avukat, bir sonraki duruşma için 1 tanık daha dinleteceğini beyan etmesi üzerine sona gelinen davada,  Mahkeme, iddia ve savunma makamının hitaplarını yapmak üzere oturumu 9 Nisan günü saat 08.30’a erteledi.

Son tanıklar

Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç melek Esendağlı, Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti, huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil ve sanığı temsilen Avukatı Menteş Aziz mahkemede hazır bulundu. İddia Makamı dünkü celsede iki tanık daha mahkemeye dinlettikten sonra başka tanık dinletmeyeceğini beyan ederek, davasını kapattığını açıkladı. Bunun üzerine Mahkeme söz hakkını Savunma Avukatını verdi. Avukat Menteş Aziz, müvekkilinin yeminli şahadet vereceği beyanında bulundu. Sanığın ardından ise tanık olarak sanığın babasının iş arkadaşı olan H.Y şahadet verdi.

DNA raporu

Savcılığın son tanıklarından biri Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürü Ali Adalıer oldu. Adalıer, 24 Temmuz 2014 tarihinde soruşturma kapsamında yaptığı çalışmayla ilgili mahkemeye bilgi verdi. Daha sonra ise Müfettiş Muavini Feyyaz İneci, yeminli şahadet verdi. İnceci, davayla ilgili olarak Ramazan Alliş ve Mahmut Fırat ile ilgili eşyaları teslim alarak, incelenmesi yapılması üzerine Kriminal Laboratuara gönderdiğini belirterek, söz konusu kişilerle ilgili DNA raporlarını mahkemeye ibraz etti.  

Sanık şahadet verdi

Savcılığın son tanıklarını dinleterek davasını kapattığı duruşmaya dün Savunma Makamının tanıklarını dinletmesiyle devam etti. Avukat Menteş Aziz, sanık B.Ç’nin yeminli şahadet vereceğini beyan etti. Bunun üzerine sanık B.Ç, mahkemede yeminli şahadet vererek, Savcının ve Avukatın sorularını yanıtladı. Sanık B.Ç, hiçbir şekilde soygun suçuna karışmadığını, yardım da etmediğini iddia ederek, Kalkanlı’daki orman yangınıyla da ilgisi olmadığını öne sürdü. Soygun meselesiyle ilgili verdiği ifadelerin ‘gönüllü’ olmadığını iddia ederek, polisin hakkında getirilen suçlamaları ret etti.

H.Y: “Soygun günü evlerindeydim”

Sanığın şahadeti ardından savunma avukatının ikinci tanığı olarak H.Y dinlendi. Tanık H.Y, 24 Temmuz 2014’de sabah 10 sularında sanığın evine gittiğini ve hasta olan sanığı annesine geçmiş olsun dilediğini ve kahve içtiğini mahkemeye anlattı. Savcı Aliye Özçınar, tanığa bugüne kadar polise herhangi bir ifade vermediğini ve yalan söylediğini iddia etti. Tanık H.Y bu iddiaları ret ederek, soygun sırasında sanığın evinde olduğunu yineledi.

Bu haber toplam 1741 defa okunmuştur