1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 3 milyon TL'lik soygun davası sürüyor
3 milyon TLlik soygun davası sürüyor

3 milyon TL'lik soygun davası sürüyor

Sanık B.Ç: “Başıma torba geçirdiler, ellerimi arkadan bağladılar, yüzüme göğsüme ve ayaklarıma vurdular. Pantolonumu ve külotumu çıkartıp hayalarıma sert bir cisimle vurdular. Benden ifade alınmadı, ben ifade vermedim. Daha fazla dayak yememek için imzala

A+A-

3 milyon TL’lik soygun davasıyla ilgili, polislerin kendisine baskı ve şiddet uygulayarak ‘ifade’ imzalattığını iddia eden sanık B.Ç, Mahkemede konuştu. Sanık B.Ç, “Başıma torba geçirdiler, ellerimi arkadan bağladılar, yüzüme göğsüme ve ayaklarıma vurdular. Pantolonumu ve külotumu çıkartıp hayalarıma sert bir cisimle vurdular. Benden ifade alınmadı, ben ifade vermedim. Daha fazla dayak yememek için imzaladım. Bana ifade okunmadı” dedi. 
Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde 24 Temmuz 2014’de meydana gelen Kooperatif Merkez Bankası’na ait 3 milyon TL’lik silahlı soygun olayı ile ilgili yargılanan sanık B.Ç ile ilgili duruşma içinde duruşma davası dün de sürdü. Sanık Avukatının polisin, sanığa işkence yaparak gönüllü ifadeyi temin ettiği iddiasıyla açılan duruşma içinde duruşmada tanıkların dilenmesi dün de sürdü.
“Duruşma içinde duruşma” maksatları bakımından iddia makamının tanığı olan Tahkikat Subayı Numan Örü’nün önceki yarım kalan şahadetine dün devam edildi. Savunma Avukatı ise sanığın Değirmenlik Karakolu’na götürülmesi ve işkence yapıldığına dair iddialara yönelik sanık B.Ç’yi mahkemeye dinletti. Ayrıca, soygun davanın ilk başında sanığın avukatlığını yürüten Avukat Tekin Söylemez de mahkemede tanık olarak dinlendi.

 

Tahkikat Subayı işkence iddialarını ret etti

Tahkikat Subayı Numan Örü, Avukatın ifadenin gönüllü alınmadığını, tehdit, işkence ve vaat sonucu alınarak, imzalatıldığı iddialarına yalanladı tüm iddiaların kesinlikle doğru olamadığını söyledi. Örü, soruşturma kapsamında yaptığı işlemleri ve kayıt belgelerini mahkemeye sundu.
Örü, sanığa yaptığı yazılı dava tebliğini, mahkemenin onayıyla dün “Duruşma içinde duruşma” maksatları bakımından emare yaptı. Örü şahadetini tamamlamasının ardından sanık avukatı Menteş Aziz tarafından sorgulandı. Aziz, Müfettiş Örü’nün ciddi bir tahkikat yapmadığını ve soygunla ilgili her türlü gelişmeden haberi olmadığını iddia etti.

Sanık şahadet verdi
Savcı Özçınar, “Duruşma içinde duruşma”yla ilgili son tanık olarak, sanık B.Ç’nin gönüllü olarak verdiği iddia edilen ifadeden sonra muayene eden Dr. Selin Haver'i dinletti. Ardından da Savcı Aliye Özçınar, “Duruşma içinde duruşma” maksatları bakımından başka tanık çağırmayacağını beyan etti.
Mahkeme, bunun üzerine Savunma Avukatına ‘duruşma içinde duruşma’ maksatları bakımından tanık dinletip dinletmeyeceğini sordu. Avukat Aziz, sanık B.Ç’nin mahkemeye ‘yeminsiz’ şahadet vermek istediğini beyan etti. Mahkeme, sanığın yeminsiz şahadet vermesine izin verdi. Bunun üzerine sanık B.Ç, bulunduğu yerden tutuklandığı günle ilgili şahadet verdi.

-----------

Sanık: “Daha fazla dayak yememek için ifadeyi imzaladım”

Sanık B.Ç şunları anlattı: “30 Temmuz günü sabaha karşı ben ve annem evdeyken iki araba polis eve geldi. Hiç bir arama emri göstermeden, evi didik didik arayıp daha sonra da tutuklusun dediler. Beni alıp, Değirmenlik Karakolu’na gittik. Orda beni solda bir odaya daha sonra da başıma torba geçirip basamaklarla yukarıya çıkardılar. Bazılarını tanıdığım polisler bana ‘Konuş, konuşmazsan çok fena olacak’ dedi. Ben de bu konuda hiçbir şey bilmediğimi söyledim. Daha sonra yüzüme, karnıma, ve göğsüme, yumruklarla ve sert bir cisimle vurdular. Daha sonra pantolonumu ve iç çamaşırımı çıkarıp hayalarıma vurdular. En son ‘konuşmazsan anneni tutuklayacağız’ dediler, ben de ‘anneme dokunmayın ne isterseniz imzalarım getirin dedim: Daha fazla dayak yememek için ifadeyi imzaladım” şeklinde beyan verdi.

Avukat Tekin Söylemez tanılık etti
Sanığın ardından, savunma makamının tanığı olarak Avukat Tekin Söylemez şahadet verdi. Söylemez, sanık B.Ç’nin tutuklandığını, sanığın ailesi tarafından telefonla aranarak öğrendiğini belirtti. Ardından da sanığın nerde olduğunu öğrenmek için Güzelyurt Polis Müdürlüğü, ardından Değirmenlik Polis Karakolu son olarak da Meriç Polis Karakolu’nu aradığını kaydeden Söylemez, sanığın nerede olduğuna dair bir bilgi öğrenemediğini kaydetti. Ardından, Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne B.Çile ilgili ‘kayıp ilanı’ vermek için gittiğinde ise orada sanığın Değirmenlik Polis Karakolu’nda olduğunu ve Güzelyurt’a getirileceğini öğrendiğini söyledi. Avukat Tekin Söylemez, şahadetinin tamamlamasının ardından iddia makamının sorularını yanıtladı. Savunma bir tanık daha dinletecek Sanık Avukatı Menteş Aziz, duruşma içinde duruşma”yla ilgili bir tanık daha dinleteceğini beyan etti ve süre istedi. Mahkeme de savunmanın tanığını hazırlayabilmesi için davayı 2 Mart 2015 tarihine tehir etti.

Bu haber toplam 2643 defa okunmuştur