1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 3 Milyon TL’lik soygun davası sürüyor
3 Milyon TL’lik soygun davası sürüyor

3 Milyon TL’lik soygun davası sürüyor

3 milyon TL’lik soygun davasında Savunma Avukatı, tanık olarak dinlenen parmak izi uzmanına sanığa ‘askı’ ile işkence yapılarak sanığın ifadesinin alındığını iddia etti.

A+A-

Didem MENTEŞ

3 milyon TL’lik soygun olayında Savunma Avukatı, müvekkillinin verdiği ifadesinin ‘Değirmenlik Karakolu’nda askı ile yapılan işkenceyle alındığını iddia etti.
Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde 24 Temmuz 2014’de meydana gelen 3 milyon TL’lik silahlı soygun olayı ile ilgili Merkezi Cezaevinde hükümsüz tutuklu bulunan sanık B.Ç’ye yönelik duruşma dün de devam etti. İddia Makamı dava maksatları bakımında dün Mahkemeye biri polis iki kişiyi tanık olarak dinletti. Tanık Ş.S soygun hemen ardından yolda giderken tabanca sesi duyduğunu ve karşısına çıkan iki banka görevlisini arabasına alarak Güzelyurt Çemberi’ne bıraktığını dile getirdi
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Heyeti, huzurunda görüşülen duruşmada, İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Aliye Özçınar ve sanık B.Ç'yi temsilen Avukat Menteş Aziz mahkemede hazır bulundu. Öte yandan Mahkeme davaya devam edilmek üzere duruşmayı 10 Şubat Salı gününe erteledi.

Avukat tan işkence iddiası

Duruşma maksatları bakımından önceki gün şahadet vermeye başlayan Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli parmak izi ve olay yeri inceleme uzmanı polis memuru Mehmet Şimşekatar şahadetine dün de devam etti.
Üçüncü tanık olan polis memuru Şimşekatar, bazı iş yerleri ve ikametgahlardan alınan sanıkla ilgili kamera görüntüleriyle ilgili bilgi verdi. İddia Makamı söz konusu görüntülerle ilgili CD kayıtlarını mahkemeye emare 58 olarak ibraz etti. Avukat Menteş Aziz ise itiraz etti ve gerekçelerini aktardı. Ardından Avukat Aziz, soygun olayından sonra bulunan bahse konu parların bulunduğu yerler ilgili görüntüleri içeren CD’nin gösterilmesini talep etti ve görüntülerde Mahkeme’de izletildi. Menteş Aziz, daha sonra tanığa sanıktan alınan ifadeyle ilgili sorular yöneltti. Aziz, sanığın Güzelyurt bölgesinden alınarak Değirmenlik Karakolu’na götürüldüğünü ve ‘askı’ kullanılarak işkence edildiğini iddia etti. Aziz, müvekkiline işkence yapılarak ifade alındığını ileri sürdü. Polis memuru Şimşekatar ise yapılan iddiaları kabul etmedi.


Tanık: “Tabanca sesi duydum”

İddia Makamı ardından davanın dördüncü tanığı olarak Güzelyurt’ta sakin isminin baş harfleri Ş.S olan tanığı Mahkemeye dinletti. Ş.S, Mahkemede olay günü yaşadıklarını aktardı: “Lefkoşa’dan Güzelyurt’ta yalnız başıma gittiğim bir esnada Mevlevi Çemberi’nin orada aynı şeritte önümde giden, kırmızı renkli arabadan biri sola çekmem için işaret etti. O esnada silah sesi duydum. Baktığım zaman Koop-Bank çalışanı Halil Bey olduğunu gördüm ve arabama aldım. Halil Bey ve Gületkin bey arabama bindiler ve Güzelyurt Çemberi’ne kadar gittik. Çok panik içerisinde olduklarını gördüm ve ben de korktum. Halil Bey telefonda Dilek Hanım diye biriyle konuşıurken, ‘soyulduklarını’ söyledi. Ben de korktuğum için bir şey soramadım.Onları Güzelyurt Çemberi’ne kadar götürdüm. Güzelyurt’a gittiğim zaman soygun olduğunu öğrendim”

Duruşma 10 Şubat’ta devam edecek
Şahadet ardından İddia ve Savunma Makamları tanığa bazı sorular yöneltti. İddia Makamı dünkü celse itibariyle başka tanığı olmaması nedeniyle davayı başka bir güne tehir edilmesini talep etti. Mahkeme de davaya devam edilmek üzere duruşmayı 10 Şubat Salı gününe erteledi.

Bu haber toplam 2140 defa okunmuştur