1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 3 milyon TL’lik soygun davası
3 milyon TL’lik soygun davası

3 milyon TL’lik soygun davası

3 milyon TL çalıntı paranın bir kısmının daha önce tasarruflarında bulunan ve ‘hırsızlık mal kabulü’ suçlarından 18 ay hapis cezası alan Mahmut Fırat ve Ramazan Alliş, Savcılık tarafından tanık olarak dinletildi. Mahmut Fırat, polise verdiği gönüllü ifad

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde 24 Temmuz 2014’de meydana gelen silahlı soygun olayı ile ilgili hükümsüz tutuklu bulunan sanık B.Ç ile ilgili soygun davası sürüyor. Davanın dünkü duruşmasında
3 milyon TL paranın bir bölümünün tasarruflarında bulunan ve ‘hırsızlık mal kabulü’ suçlarından 18 ay hapis cezası alan Mahmut Fırat ve Ramazan Alliş, Savcılık tarafından tanık olarak dinletildi. Mahmut Fırat, polise verdiği gönüllü ifadesinde ‘soygun’ olayıyla ilgili bildiklerini anlatmasına rağmen dün Savcılığın sorularını ‘hayır’ ve ret edici cevaplar verdi. Mahkeme, daha önce ifade verip ifadesindeki olguları yalanlayan Mahmut Fırat’ı “muhasım (yalancı) tanık” olduğuna karar verdi ve Savunma Avukatı tarafından sorgulanmasına izin vermedi. Mahmut Fırat, sadece Savcılığın sorularını yanıtladı.
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı davada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Aliye Özçınar ve sanık B.Ç’yi temsilen Avukat Menteş Aziz hazır bulundu.

8 tanık daha
İddia makamı dünkü celsede Mahkemeye 8 tanık daha dinletti. Davayla ilgili olarak Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Duran, görgü tanığı D.G, Koop-Bank Merkez Şubesi Müdür Muavini Vekili Hasan Turan Özelor, PGM’ye bağlı Foto Parmak İzi Şubesi’nde görevli polis çavuşu Celal Erdem, PGM’de görevli yazı uzmanı polis memuru Gökhan Reçber şahadet verdi. Ayrıca soygun meselesiyle ilgili ‘şüpheli’ olarak aranan ve yurt dışında bulunan Rıfat Fırat’ın abisi Müslüm Fırat, Merkezi Cezaevi’nde bulunan kardeşi Mahmut Fırat ve ‘soygun’da çalınan paralarında bir kısmını saklayarak, ‘hırsızlık mal kabulü’ suçundan 10 ay hapis cezası alan Ramazan Alliş tanıklık etti.

Görgü tanığı konuştu
Davanın 46’ıncı tanığı olan olarak Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Duran, 24 Temmuz sabahı çiğ (nem) durumuyla ilgili bilgi vererek, hazırladığı hava raporunu mahkemeye ibraz etti. Daha sonra 47’inci tanık olan Bostancı’da sakin isminin baş harfleri D.G olan şahıs konuştu. Tanık, olay sabahı bahçesinden dönerken, gittiği güzergah üzerinden soygun olayına dahil olan beyaz Tipo marka aracı gördüğünü ve içinde bir şahsın eliyle yüzünü kapatırken gördüğünü mahkemeye anlattı. Koop-Bank Merkez Şubesi Müdür Muavini Vekili Hasan Turan Özelor ise bankalar arası para transfer olayının nasıl gerçekleştiğini ve bahse konu paranın çalınmadan önce hazırlanmasıyla ilgili gelişmeleri mahkemeye aktardı.

Polisler
PGM’ye bağlı Foto Parmak İzi Şubesi’nde görevli polis çavuşu Celal Erdem ise soygun soruşturmasıyla ilgili başta kullanılan araçlar olmak üzere tüm delillerde yaptığı incelemeyle ilgili mahkemeye bilgi verdi. Celal Erdem, parmak izi incelemeleriyle ilgili hazırladığı raporu mahkemeye sundu. Daha sonra ise PGM’de Adli Polis Müdürlüğü’nde görevli yazı uzmanı polis memuru Gökhan Reçber, şahadet verdi ve meseleyle ilgili olarak bazı raporlar sundu.

Müslüm Fırat: “Rıfat’ın üstüne iftira atıldı”
Davada bu kez Müslüm Fırat şahadet verdi. Fırat, soygun olayından dolayı ailesinin polis tarafından sürekli bir baskı altında olduğunu iddia ederek, yurt dışında olan kardeşi Rıfat Fırat’ın kendisini aradığını bunu da polise bildirdiğini aktardı. 6 Ağustos günü polis müdürlüğüne giderek kardeşi Rıfat Fırat’ı telefonda aradığını ve polis amiriyle konuşturduğunu aktaran Müslüm Fırat, kardeşinin “üstüme iftira atıldı, şimdi gelmem” dediğini söyledi. Şuanda cezaevinde olan kardeşi Mahmut Fırat’ın eşi Meryem Fırat’ın polis tarafından baskı yapılarak işkence gördüğünü iddia eden Müslüm Fırat, bunun üzerine kardeşinin suçu üstüne aldığını ileri sürdü.

Alliş: “Bilmeden aldım”
Davanın 52’inci tanığı olarak, soygun melesiyle ilgili ‘hırsızlık mal kabulü’ suçundan 10 ay hapis cezası alan Ramazan Alliş şahadet verdi. Ramazan Alliş, soygunda çalınan paraları kendisinde Mahmut Fırat’ın eşi kendisinin de amcakızı olan Meryem Fırat’ın verdiğini söyledi. Paraların çalıntı olduğunu bilmediğini savundu.

Yalancı tanık
Dünkü son tanık ise yurt dışında olan Rıfat Fırat’ın kardeşi ve ‘hırsızlık mal kabulü’nden 18 ay hapis cezası olan Mahmut Fırat oldu. Mahmut Fırat, polise verdiği gönüllü ifadesinde ‘soygun’ olayıyla ilgili bildiklerini anlatmasına rağmen dün Savcılığın sorularını ‘hayır’ ve ret edici cevaplar verdi. Bunun üzerine  Savcı tanığın muhasım (yalan) şahadet verdiğini söyleyerek bu durumun değerlendirilmesini talep etti. Mahkeme 10 dakika ara vererek kararını açıkladı. Mahkeme Mahkeme, daha önce ifade verip ifadesindeki olguları yalanlayan Mahmut Fırat’ı “muhasım (yalancı) tanık” olduğuna karar verdi ve Savunma Avukatı tarafından sorgulanmasına izin vermedi. Mahmut Fırat, sadece Savcılığın sorularını yanıtladı. Mahmut Fırat, polise verdiği ifadesinin baskı yoluyla alındığını, kendisini eşinin de mahkemeye çıkarılacağı yönde tehdit edildiği gerekçesiyle ifade verdiğini savundu.

Bu haber toplam 3356 defa okunmuştur