1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 3 MİLYON TL'LİK SOYGUN DAVASI
3 MİLYON TLLİK SOYGUN DAVASI

3 MİLYON TL'LİK SOYGUN DAVASI

Tanıklar, Avukatın ifadenin gönüllü alınmadığını, tehdit, işkence ve vaat sonucu alınarak, imzalatıldığı iddialarını cevapladı. Sanığın Aydınköy’de oturmasına rağmen Değirmenlik Karakolu’na işkence için götürüldüğü ve sanığa karakolda başına siyah patate

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde 24 Temmuz 2014’de meydana gelen Kooperatif Merkez Bankası’na ait 3 milyon TL’lik silahlı soygun olayı ile ilgili davada, duruşma içinde duruşmaya devam edildi. Sanık Avukatının polisin, sanığa işkence yaparak gönüllü ifadeyi temin ettiği iddiasıyla açılan duruşma içinde duruşmada tanıkların dilenmesi dün de sürdü.
Sanık B.Ç dün yeniden Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Duruşma içinde duruşma” maksatları bakımından iddia makamı Başmüfettiş Aslan Coşkun, polis memurları Ali Arslan ile Polat Abatay ve meselenin tahkikat memuru Müfettiş Numan Örü’yü tanık olarak dinletti.
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi huzurunda görülen dünkü oturumda, İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Aliye Özçınar ve sanığı temsilen Avukat Menteş mahkemede hazır bulundu.

Tanıklar iddiaları ret etti
Tanıklar, Avukatın ifadenin gönüllü alınmadığını, tehdit, işkence ve vaat sonucu alınarak, imzalatıldığı iddialarını cevapladı. Sanığın Aydınköy’de oturmasına rağmen Değirmenlik Karakolu’na işkence için götürüldüğü ve sanığa karakolda başına siyah patates torbası geçirilerek, dövüldüğü iddiaları ret edildi. Sanığın karnına, göğsüne ve yüzüne vurulduğunu, tokat ve sert bir cisimle dövüldüğüne yönelik iddiaların doğru olmadığını vurgulayan tüm tanıklar, sanığın hayalarına sert bir cisimle vurulduğu iddialarının da asılsız olduğunu aktardı.

Yazılı dava tebliğine itiraz
Tahkikat Subayı Numan Örü’nün tanıklığı sırasında, sanık B.Ç’nin hem soygun olayı hem de orman yangınıyla ilgili yazılı dava tebliğine cevap verdiğini aktardı. Numan Örü, sanığın soygun olayı için: “Bunların hiç birini ben yapmadım. Yaptığımı ifadede anlattım. Kabul etmiyorum” dediğini aktardı.
Avukat Mneteş Aziz, yazılı dava tebliğine itiraz etti. Mahkeme Başkanı Ömer Güran, yapılan beyanları ve avukatın itirazını değerlendirmek üzere duruşmayı bugün saat 11:00’e erteledi.

Bu haber toplam 1844 defa okunmuştur