1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 3 MİLYON TL’LİK SOYGUN
3 MİLYON TL’LİK SOYGUN

3 MİLYON TL’LİK SOYGUN

Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde 24 Temmuz 2014’de meydana gelen Kooperatif Merkez Bankası’na ait 3 milyon TL’lik silahlı soygun olayı ile ilgili olarak sanık B.Ç dün yeniden Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde 24 Temmuz 2014’de meydana gelen Kooperatif Merkez Bankası’na ait 3 milyon TL’lik silahlı soygun olayı ile ilgili olarak sanık B.Ç dün yeniden Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. İddia Makamı olayla ilgili olarak tanıklarını dinletmeye devam ediyor. Davanın dünkü celsesinde İddia makamı, davanın ispatı için mahkemeye soygun günü silah sesi duyan bir görgü tanığını ve Telsim Vodafone GSM şirketinden bir yetkiliyi tanık olarak dinletti.
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi huzurunda görülen dünkü oturumda, İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Aliye Özçınar ve sanığı temsilen Avukat Menteş mahkemede hazır bulundu.

Görgü tanığı konuştu
İddia Makamı duruşma maksatları bakımından dün 19’uncu tanığı olarak G.M’yi mahkemeye dinletti. Tanık, olay günü soygunun olduğu Mevlevi istikametine yaklaştığı zaman bir silah sesi duyduğunu ve panik içerisinde aracıyla geriye doğru gitmeye başladığını anlattı. Soygun anını gördüğünde panik olduğunu ve hemen polisi aramayı düşündüğünü aktaran tanık; “yolda geri gitmeye başladığımda bir itfaiyeciyle karşılaştım. Ona polisi arayacağımı söyledim. O da bana kendisinin aradığını söyledi. Bunun üzerine arabama bindim ve bekledim. Polisler olay yerine geldiği zaman benden bilgi aldılar ve telefon numaramı verdikten sonra oradan ayrıldım” dedi.

Telefon dökümleri
Bu tanığın ardından davanın 20’inci tanığı olan Telsim Vodafone GSM şirketi yetkilisi şahadet verdi. Tanık, olaydan bir süre önce satın alınan ‘hazır kart’ telefon hatlarıyla ilgili dokümanların bilgisini vererek, bazı emareleri Mahkemeye ibraz etti.  Bu telefon hatlarının soygun tarihinden önce ve sonra hangi saatlerde kaç kez kullanıldığını iddia makamının yönlendirmesi sonucu mahkemeye anlatan tanık, daha sonra da sanık avukatı Menteş Aziz’in sorularını yanıtladı.
Bu arada dava tanıklarının dinlenmesine devam edilmek üzere duruşma bugün saat 10:00 ertelendi.

Bu haber toplam 1825 defa okunmuştur