1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 3 Milyon TL’lik soygun
3 Milyon TL’lik soygun

3 Milyon TL’lik soygun

3 Milyon TL’lik soygun duruşması Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülmeye devam ediyor

A+A-

3 milyon TL’lik soygun davasında İddia Makamı sanık ile ilgili bazı işyerleri ve ikametgahlardan elde edilen kamera görüntülerini mahkemeye emare olarak sundu. Sunulan görüntüler, sanık avukatı Menteş Aziz’in itirazı üzerine tek tek izlendi

Ayşe GÜLER

Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde 24 Temmuz 2014’de meydana gelen 3 milyon TL’lik silahlı soygun olayı ile ilgili Merkezi Cezaevinde hükümsüz tutuklu bulunan sanık B.Ç’ye yönelik duruşmanın görüşülmesine dün de Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.
İddia Makamı sanık ile ilgili bazı işyerleri ve ikametgahlardan elde edilen kamera görüntülerini mahkemeye emare olarak sundu. Sunulan görüntüler, sanık avukatı Menteş Aziz’in itirazı üzerine tek tek izlendi.
Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Foto Parmak İzi Şubesi’nde görevli Timur Utlu ve Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli parmak izi ve olay yeri inceleme uzmanı polis memuru Mehmet Şimşekatar mahkemede tanık olarak dinlendi. Duruşma, mesai saatinin dolması nedeniyle bugün saat 14:00’e tehir etti.

İkinci tanık şahadetini tamamladı
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi huzurunda görülen dünkü ilk oturumda, İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Aliye Özçınar hazır bulunurken, sanık B.Ç.'yi avukat Menteş Aziz savundu.
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülmeye devam edilen duruşmada iddia makamının ilk tanığı foto parmak izi uzmanı Yusuf Aktunçlar’ın şahadetini tamamlamasının ardından dün de
Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Foto Parmak İzi Şubesi’nde görevli Timur Utlu mahkemede şahadet verdi.
İkinci tanık olarak mahkeme huzuruna çıkan polis memuru Utlu, mahkemede şahadet vererek, sanık avukatı Menteş Aziz tarafından sorgulandı.


Üçüncü tanık dinlendi
Sanık avukatı Menteş Aziz tarafından sorgulanan polis memuru Timur Utlu’nun şahadetinin tamamlaması üzerine İddia Makamı olayla ilgili üçüncü tanık Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli parmak izi ve olay yeri inceleme uzmanı polis memuru Mehmet Şimşekatar Mehmet Şimşekatar’ı mahkemede dinletti.
Polis memuru Şimşekatar, verdiği şahadetin ardından bazı işyerleri ve ikematgahlardan alınan sanıkla ilgili kamera görüntülerini mahkemeye emare olarak sundu.

Kamera kayıtları tek tek izlendi
Kamera kayıtlarını içeren cd’nin emare olarak sunulmasına sanık avukatı Aziz itiraz etti, görüntülerin izlenmesini izledi.
Bunun üzerine heyet, mahkemeye sunulan tüm cd’lerin görüntülerini tek tek izledi.
İçerisinde çalınan paraların bulunmasının ardından Kooperatif Merkez Bankası görevlisinin de bulunduğu, polis ekiplerinin sayım yaptığı görüntüler ile olay günü sanığın kullandığı silver renk Toyota Vits marka aracın bulunduğu kamera görüntüleri emare olarak kaydedildi.
Polis memuru Şimşekatar, cd’lerde sunulan kamera görüntülerine yönelik çektiği fotoğrafları mahkemede anlattı.
Mahkeme, mesai saatinin dolması nedeniyle duruşmaya bugün saat 14:00’de devam edileceğini açıkladı.

Bu haber toplam 1762 defa okunmuştur