1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "3 Milyon TL’lik soygun"
3 Milyon TL’lik soygun

"3 Milyon TL’lik soygun"

Mahkeme, sanık B.Ç’yi; “sirkat”, “kanunsuz ateşli silah taşıma, kullanma, tasarruf”, “kanunsuz patlayıcı madde tasarruf, taşıma”, “şiddet tehdidi”, “silah taşıma” ve “meskun mahalde ateş etme” olmak üzere 9 davadan itham etti. Sanık B.Ç ise hiçbir suçlama

A+A-

3 Milyon TL’lik soygun iddiasıyla hükümsüz tutuklu bulunan sanık B.Ç Ağır Ceza Mahkemesi’nde İtham edildi

 

Didem MENTEŞ

Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde 24 Temmuz’da meydana gelen silahlı soygun olayı ile ilgili Merkezi Cezaevinde hükümsüz tutuklu bulunan sanık B.Ç, Ağır Ceza Mahkemesi’nde itham edildi.

İlk tahkikat duruşması yapılmaksızın evrak üzerinden Ağır Ceza’ya havale edilen sanık B.Ç dün oturum yapan Ağır Ceza Heyet huzurunda hazır bulundu. Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi huzurunda görülen dünkü ilk oturumda, iddia makamı Başsavcılık adına Savcı Aliye Özçınar hazır bulunurken, sanık Bilay Çetereisi’ni Avukat Menteş Aziz ve Gülten Çetereisi temsil etti.

Suçlamaları kabul etmedi
Mahkeme, sanık B.Ç’yi “sirkat”, “kanunsuz ateşli silah taşıma, kullanma, tasarruf”, “kanunsuz patlayıcı madde tasarruf, taşıma”, “şiddet tehdidi”, “silah taşıma” ve “meskun mahalde ateş etme” olmak üzere 9 davadan itham etti. Sanık B.Ç ise hiçbir suçlamayı kabul etmedi.
Savcı Aliye Özçınar, davanın duruşması için hazırlanması gereken tanıklar bulunduğunu ve kısa bir tehire ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Avukat beraat istedi
İddia makamının ardından söz alan sanık avukatı Menteş Aziz ise sanığın 90 günü aşkın bir süredir cezaevine hükümsüz tutuklu olduğunu ve ya nakdi ya da kefil teminatıyla derhal serbest kalması gerektiğini ileri sürdü.
İddia makamının ve sanık avukatının beyanını dikkat alan heyet adına konuşan Başkan Ömer Güran, davanın duruşmasına başlamak üzere mahkemeyi 9 Ocak 2015 tarihine tehir etti.

Bu haber toplam 2035 defa okunmuştur