1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 3 MİLYON TL’LİK SOYGUN
3 MİLYON TL’LİK SOYGUN

3 MİLYON TL’LİK SOYGUN

Kooperatif Bankası Soygunu neredeyse unutuldu… 24 Temmuz’da meydana gelen 3 milyon TL’lik soygun olayıyla ilgili yeni bir gelişme yok. Polis soruşturma kapsamında 3 milyon TL’nin 770 bin 500 TL’sini bulurken, geriye kalan 2.2 milyon TL’ye maziye karıştı.

A+A-

Av. Söylemez: “M.Ç’nin ailesine yapılanlar ortada adaya dönmesi şuanda mümkün değil”

Av. Aziz: Baskı yaparlar… Bu arada kayıp olan o para ortada yok. Bunlar bu insanları boşuna içeride tutarlar. Hatta bulunduğu söylenen o paralar, kaybolan paralar değil.

 

Didem MENTEŞ

Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde 24 Temmuz’da yaşanan 3 Milyon TL’lik soygun olayıyla ilgili soruşturma sürerken, 2 milyon 229 bin 500 TL ise mazi oldu. Polisin soruşturma kapsamında para arayışı devam ederken, olayla ilgili olarak tutuklanan üç zanlı ise cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak bekliyor. Ayrıca suçla bağlantısı olduğu iddia edilen ve yurt dışına kaçtığı öğrenilen M.Ç sırra kadem basarken, Avukatı müvekkilinin şu aşamada adaya dönmeyeceğini belirtiyor. Aylardır hiçbir gelişme yaşanmayan soygun meselesiyle ilgili, son olarak cezaevinde tutuklu bulunan B.Ç’nin, ailesine polis tarafından yapılan baskılar gündeme gelmişti. İlk önce B.Ç’nin annesi H.Ç’nin sağlık sorunları için Ercan’a giderken kendisini götüren aracın önü kesilerek arama yapılırken, geçen ay içerisinde de B.Ç’nin babası H.Ç’nin bankadaki hesaplarına el konulmuştu. Meseleyle ilgili dosyasının hazırlanması sürerken, davanın görüşülmesine Kasım ayı içerisinde başlanması bekleniyor.

Avukatlar ‘baskıları’ öne sürdü
Cezaevinde tutuklu bulunan B.Ç’nin ve yurt dışına giden M.Ç’nin avukatları YENİDÜZEN’e konuşarak, söz konusu davanın zamanında görüşülmesini belirterek, polisin baskı uyguladığını iddia ederek , bu baskılardan vazgeçmesini istedi. Zanlı B.Ç’nin Avukatı Menteş Aziz, polis tarafından bulunan paranın bir kısmının çalınan esas para olmadığını iddia ederek, dava dosyasının 3 ayda hazırlanamayacağını dolayısıyla müvekkili B.Ç’nin de boş yere cezaevinde tutuklu kaldığını iddia etti.

Yurt dışında bulunan M.Ç’nin Avukatı Tekin Söylemez ise müvekkilini suça bağlayacak herhangi bir delil olmadığını belirterek, son dönemlerde müvekkilinin ailesine karşı polis tarafından yapılanların ortada olduğunu dolayısıyla bu aşamada Mustafa Çetereisi’nin adaya gelmesinin mümkün olmadığını belirtti.

2.2 Milyon TL kayıp
24 Temmuz’da Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde yaşanan 3 Milyon TL’lik soygun olayında henüz ele geçirilmeyen 2 milyon 229 bin 500 TL ile ilgili haftlardır hiçbir gelişme yaşanmadı. Polis ekipleri tarafından bölgede başlatılan geniş çaplı soruşturma sonucunda paranın 770 bin 500 TL’sini ele !geçirmiş, geriye kalan miktar ise bulunamamıştı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlı M.F’nin itirafı doğrultusunda polis Güneşköy ve Akdeniz’de yaptıkları aramalarda 770 bin 500 TL’yi bulmuştu. Bulunan paranın 70 bin TL’sini ‘sakladığı’ iddia edilen R.A da tutuklanmıştı. Soygun olayıyla ilgili tutuklanan B.Ç,M.F ve R.A, 15 Ağustos günü 3 ayı geçmemek kaydıyla cezaevine gönderilmişti.

Soygunda bağlantısı olduğu iddia edilen ve İngiltere’de olduğuna inanılan M.Ç ile Türkiye’de olduğu düşünülen R.F ise tespit edilememişti.

Hasta annenin aracı arandı
Öte yandan 24 Ağustos günü zanlı B.Ç’nin annesi olan H.Ç’nin ‘kanser tedavisi’ görmek üzere Ercan’a götürülürken, 4 polis aracının önlerini keserek, valizleri ve arabalarında arama yapıldığı iddia edilmişti. Valizler tek tek açılarak aranırken, arabanın yedek lastikleri de yere vurularak kayıp paranın arandığı öğrenilmişti. Hatta olayı YENİDÜZEN’e anlatan amca M.Ç yaşananlara isyan ederek, tüm ailenin baskı altında yaşadığını iddia ederek, “bu nere kadar gidecek. Ovaya gideriz polis peşimizde, çocuklar bir şey yapacak polis takipte. Dayanacak gücümüz kalmadı” demişti.

Babanın hesaplarına müdahale
Bu arada emeklilik maaşını almak için 2 Eylül günü bankaya giden B.Ç’nin babası H.Ç’ye Maliye Bakanlığı’ndan gelen yazı üzerine ödeme yapılmamış, bankadaki hesaplarına el konulmuştu. Polis, Suç Gelirlerinin Aklanması ve Önlenmesi Yasası kapsamında 3 Milyon TL’lik soygun zanlısı B.Ç’nin babası H.Ç’nin bankadaki hesaplarına soruşturma tamamlanana kadar Başsavcılık kanalıyla  ‘tedbir koyduğunu’ açıklamıştı. H.Ç’ye emeklilik maaşının ödenmemesine yönelik talepte bulunulmadığını, bu konuda bir yanlış anlaşılma olduğu belirtilmiş, yapılan yanlışlığın düzeltilerek,  emeklilik maaşını alabilmesi konusunda girişim başlatıldığı aktarılmıştı.


-----------------------------------------------------------------------------

Av. Söylemez: “Ailesine yapılanlar ortada adaya dönmesi şuanda mümkün değil”

Yurt dışında bulunan Mustafa Çetereisi’nin Avukatı Tekin Söylemez, müvekkilini suça bağlayacak herhangi bir delil olmadığını belirterek, son dönemlerde müvekkilinin ailesine karşı polis tarafından yapılanların ortada olduğunu dolayısıyla bu aşamada Mustafa Çetereisi’nin adaya gelmesinin mümkün olmadığını belirtti. Söylemez, şunları aktardı: “Gerçekten bu olayda artık suçluyu bulmak ve yargılanmasının başlaması gerekir. Ancak polis suçluyu bulmak yerine söylediğini ispatlama içerisinde bir tutum sergiliyor. Polis suçlunun değil kendinin söylediğinin peşindedir. Polis olayda tamamen tarafsız olması gerekiyor. Şuandaki bakış açısına göre bu mümkün değil. Müvekkilimin ailesine yapılanlar ortadadır. Ama yine de adayı tamamen terk etme düşüncesi yok. şu aşamada dönmesi çok tehlikelidir. Çünkü polisin kendisine ne şekilde davranacağı, nasıl bir tutum sergileyeceği adaletle paylaşılmayacağı noktasındadır. Geldiği zaman ne şekilde tutuklanıp, yargılanacağı ortadadır. Polisin ne tür delilleri varsa ortaya koysun”
 

---------------------------------------------------------------------------

Av. Aziz: “Baskı yaparlar… Dosya 3 ayda hazırlanamaz”

Avukat Menteş Aziz, polis tarafından bulunan paranın bir kısmının çalınan esas para olmadığını iddia ederek, dava dosyasının 3 ayda hazırlanamayacağını dolayısıyla müvekkili B.Ç’nin de boş yere cezaevinde tutuklu kaldığını iddia etti. Aziz, şunları ileri sürdü: “Müvekkilimin sadece ailesine baskı uygulanmıyor. Bunlar cezaevine giderek kendi adamlarını devreye koyup, diğer tutuklu bulunanın (M.F)’nin kardeşini getirirler gösterirler, onu serbest bırakacaklarını söylerler. Baskı yaparlar… Bu arada kayıp olan o para ortada yok. Bunlar bu insanları boşuna içeride tutarlar. Hatta bulunduğu söylenen o paralar, kaybolan paralar değil. Bunlar yok 3 ayda, 3 senede bu dava dosyasını hazırlayacaklarına inanmıyorum. Boşuna uğraşırlar. Özellikle müvekkilim B.Ç için ortada hiçbir delil yok. İfadesinde ‘önce atşi yaktık dikkati oraya çekelim’ diye yazdırdılar. Bunlar inandırıcı değil. İnsanoğlu zekasına hakarettir. Müvekkilim aleyhine hiçbir şahadet yok”

Bu haber toplam 1927 defa okunmuştur