1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. 3. Fone Film Festivali için hazırlıkları başladı
3. Fone Film Festivali için hazırlıkları başladı

3. Fone Film Festivali için hazırlıkları başladı

Fone Film Festivali bu yıl 4-5 Haziran 2015 tarihleri arasında DAÜ İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirilecek.

A+A-

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Radyo-TV, Sinema ve Gazetecilik Bölümü bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceği Fone Film Festivali için çalışmalara başladı. DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü’nün verdiği bilgiye göre, Fone Film Festivali bu yıl 4-5 Haziran 2015 tarihleri arasında DAÜ İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirilecek.

Türkiye Halk Bankası’nın sponsorluğunda gerçekleştirilen festivalin bu yılki konusu ise “Benim Meselem”. Filmler lise ve 18 yaş üstü olarak iki farklı kategoride yer alacak ve çoğunluğu taşınabilir dijital cihazlarla çekilmiş kısa filmlerle yarışacak.

Kısa filmlerin teslim tarihi 11 Mayıs 2015 olarak belirlenirken, festival komitesi şu açıklamayı yaptı: “Söyleyecek sözü, anlatacak hikâyesi, kısaca bir meselesi olan herkesi kısa filmleriyle Fone Film Festivali’ne katılmaya davet ediyoruz. Türkiye Halk Bankası’nın bu yıl da sponsorluğa devam etmesinden dolayı mutluyuz.”

Para ödülü veriliyor
Festival, önceki yıllarda olduğu gibi yarışmada dereceye giren filmlere para ödülü de veriyor. Yapılan açıklamada, bu yıl uluslararası kategoride birinciye 4 bin TL, ikinciye 2 bin 500 TL ve üçüncüye bin 500 TL, liselerarası kategoride ise birinciye 2 bin TL, ikinciye bin 500 TL ve üçüncüye bin TL verileceği ifade edildi. İlgilenenler detaylı bilgiye yarışmanın Facebook sayfasından (https://www.facebook.com/groups/fonefilmfest) ya da festivalin resmi sitesi olan (fonefilmfest.emu.edu.tr) adresinden ulaşabilirler.

1. ve 2.  Fone Film Festivalleri de Halk Bank sponsorluğunda gerçekleşmişti. İlk festivalin konusu “Mobil Demokrasi” olarak, 2.  festivalin konusu 18 yaş üstü için “Beden Politikaları”,  lise kategorisi için “Kanka/Gomma” hikâyeleri olarak belirlenmişti. İlk festivalin birinciliğini Arman Arian’ın “Citizen Worm” (Vatandaş Kurtçuk) filmi, 2. festivalin ise birinciliğini Ahmad Albakri’nin “Borderless” (Sınırsız) filmi almıştı.

Bu haber toplam 1422 defa okunmuştur