1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 3 dakikada 300 bin TL’lik soygun!
3 dakikada 300 bin TL’lik soygun!

3 dakikada 300 bin TL’lik soygun!

Metropol Yolu üzerinde faaliyet gösteren Erdinç Kuyumculuk, dün saat 4:12 sıralarında kar maskeli 3 kişi tarafından 3 dakika içerisinde soyuldu

A+A-

 

• Lefkoşa Metropol Yolu üzerinde faaliyet gösteren Erdinç Kuyumculuk, dün sabaha karşı kar maskeli  3 kişi tarafından 3 dakika içerisinde soyuldu.  Kameralarda 2’si siyahi 3 soyguncunun dükkanın sağ yan köşesindeki damperli camı balyozla kırarak 1200 gramı 22 ayar ve 800 gramı 14 ayar altını alarak olay yerinden beyaz Hundai marka bir araçla kaçtığı görüldü.

• Soygunun gerçekleştiği sıralarda polise bağlı olan alarm sisteminin devreye girdiği ve polisin 4:20 raddelerinde olay yerine geldiği öğrenildi. Geniş çaplı soruşturma başlatan polis, kamera görüntülerini inceleyerek bölgede adım adım hırsızların izini aradı

• YENİDÜZEN’e konuşan Erdinç Kuyumculuk Direktörü Erdinç Küçükuncular, 300 bin TL değerinde altının çalındığını belirterek, sigortalı olduklarını ifade etti. Üzgün olduğunu belirten Küçükuncular, bu tür olayların ülkeye yakışık kalmadığını, turist gelenin turist olarak gitmeyi öğreneceğini ifade etti.

• Bu arada olaydan dolayı büyük üzüntü yaşayan Erdinç Küçükuncuları da yakın dostları yalnız bırakmadı. Bazı iş insanı yanında, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Ömer Paç da yakın dostu olan Erdinç Küçükuncuları ziyaret etti


Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da dün sabaha yakın filmleri aratmayan bir soygun gerçekleşti. Metropol Yolu üzerinde faaliyet gösteren Erdinç Kuyumculuk, dün saat 4:12 sıralarında kar maskeli 3 kişi tarafından 3 dakika içerisinde soyuldu. Kuyumcu dükkanının kepenk ve camını ‘balyoz’ ile 3 darbede vurarak kıran hırsızlar, 300 bin TL değerinde altınları çalıp ortadan kayboldu.

Kar maskeli 3 kişi

Kuyumcu dükkanının kamerasına yansıyan görüntülerde 2’si siyahi 3 kişinin dükkanın sağ yan köşesindeki camın altına masa koyarak, kırdıkları cam içerisinden 1200 gramı 22 ayar ve 800 gramı 14 ayar altını alarak olay yerinden kaçtı. Soyguncuların 2.5 dakika içerisinde altınları alıp, 3’üncü dakika dükkanın arkasına doğru koşarak kaçtığı ve beyaz renkte Hundai marka bir araca binip oradan uzaklaştıkları belirtildi.

Polis geniş çaplı soruşturmayı yürütüyor

Soygunun gerçekleştiği sıralarda polise bağlı olan alarm sisteminin devreye girdiği ve polisin 4:20 raddelerinde olay yerine geldiği öğrenildi. Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı CÖŞ ve adli şube ekipleri olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Bir ekip bölgede adım adım hırsızların izini ararken, bir grup da kamera görüntülerini inceledi. Günün ağarmasıyla birlikte derinleşen soruşturmayı, Lefkoşa Polis Müdürü Yüksel Öğmen’de yakından takip etti ve bilgi aldı.

Küçükuncular: “300 bin TL değerinde zarar var”

Olayın ardından YENİDÜZEN’e konuşan Erdinç Kuyumculuk Direktörü Erdinç Küçükuncular, soygunun 3 dakika içerisinde gerçekleştiğini, hırsızların balyozla özel yapım olan camı kırdıklarını ve altınları alıp bir araçla kaçtıklarını söyledi. Soyguncuların 300 bin TL değerinde 1200 gram ağırlığında 22 ayar ile 800 gram ağırlığında 14 ayar altını alarak kaçtığını açıklayan Küçükuncular, altınların sigortalı olduğunu dile getirdi. Polisin soruşturmayı geniş çapta yürüttüğünü ve hırsızları yakalayacağına inandığını aktaran Küçükuncular, bu tür olayların ülkeye yakışık kalmadığını, turist gelenin turist olarak gitmeyi öğreneceğini ifade etti.

Kuyumcu çalışanı: “Balyozla 3 darbede açtılar”

Kuyumcu çalışanlarından Koray Mızrak ise kamera görüntülerinde soygunu 2’si siyahi 3 kişinin gerçekleştirdiğini dile getirdi. YENİDÜZEN’e konuşan Mızrak, şunları söyledi: “Üç kişi geldiler. Önce arka taraftan açık tenli hırsız geliyor, buraya masayı koyuyor. Siyahinin biri yere bir şey açıyor, diğer iri yarı siyahi ise elindeki balyozla 3-4 darbede kepengi ve camı kırıyor. Her şey 3 dakika içerisinde olup bitiyor. Hırsızlar altınları çalarken yerlere saçıp, kaçıyorlar. Polisin aramasıyla birlikte ben Marmara bölgesinden çıkıp 3 dakikada buraya geldim. Olay 4:12’de oluyor 4:16’da bitiyor ve ben 4:19’da geliyorum”

KTBKK Ömer Paç da ziyaret etti

Bu arada olaydan dolayı büyük üzüntü yaşayan Erdinç Küçükuncuları da yakın dostları yalnız bırakmadı. Olayı duyar duymaz birçok iş insanı işyerine gelirken, telefonla geçmiş olsun dileklerini iletti. Ayrıca Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Ömer Paç da yakın dostu olan Erdinç Küçükuncuları ziyaret ederek, geçmiş olsun dedi.

-----------------------------------------

Küçükuncular: “Balyozla camı kırıp 2 kiloluk altını çaldılar”

YENİDÜZEN’e konuşan Erdinç Kuyumculuk Direktörü Erdinç Küçükuncular, soygunun dün saat 04.12’de gerçekleştiğini belirterek, 2.5 dakikada altınların çalındığını söyledi. Hırsızların altınları çalıp kaçmasının toplam 3 dakika sürdüğünü anlattı.
Küçükuncular, kar maskeli 3 kişinin bir araçla olay yerinden uzaklaştığının kamera görüntülerine yansıdığını aktardı.  Küçükuncular, soyguncuların 300 bin TL değerinde 1200 gram ağırlığında 22 ayar, ve 800 gram ağırlığında 14 ayar altını alarak kaçtığını dile getirdi. 2 kiloluk altınların sigortalı olduğunu belirten Küçükuncular, devamla şöyle konuştu:
“Soygun 4:12 sıralarında oldu. Kar maskeli 3 kişi balyozla camı kırarak altınları çaldı. Cam damperli kırılmaz cam ama balyozla kırdılar. Balyozun sesinden komşu uyandı. En büyük şansımızda içeri tam giremediler. Camdan 2 kilo altını alıp 3 dakika içerisinde işi bitirip kaçtılar. Kamera görüntülerine yansıdı. Altınların 1200 gramı 22 ayar, 800 gramı ise 14 ayar olup 300 bin TL değerindeydiler. Alarm sistemi polise bağlı olduğu için polis 4- 5 dakika sonra olay yerine geldi. Kameralardan aracı tespit etti. Polisin başarabileceğine inanıyorum. Çok ciddi bir çalışma yapıyor. Ülkemizde yakışık kalmayan, hoş olmayan hareketler bunlar. Olayın aydınlanmasını çok istiyorum. Polis bunları kısa sürede yakalayıp adalete teslim edeceğiz. Bu ülkenin ne kadar güvenli olduğunu herkes öğrenecek. Turist olarak geliyorsa turist olarak gelip gitmesini de öğrenecek”  

-----------------------------------------

Muhtar: “Bölgede ilk kez bu çapta bir soygun oldu”

Bölgede ilk kez büyük çapta hırsızlık olduğunu söyleyen Taşkınköy Muhtarı Derviş Dizliklioğlu, Hükümet edenlerin denetimleri artırması gerektiğine dikkat çekti. Dizliklioğlu, şunları ifade etti: “Ülkemizin durumu gerçekten vahimdir. Gençlikte bir esrardır, bir içkidir gider. Gerçekten sistem çökmüştür. He ülkeden gerek okullara gerekse çalışmaya kimliği belirsiz insanlar geldi. Artık ülkeye giriş çıkışlara hükümet edenlerin sıkı bir denetim yapması lazım. Ben bölge muhtarı olarak verdiğim ikametgahlardan görürüm. Bu kişiler ülkeye gelirken kontrolden geçirilir mi? Bir araştırması yapılır mı? Böyle geniş bir cadde bir işletmenin bu şekilde soyulması ibret verici bir olaydır. Bölgede daha önce hırsızlık oldu ama bu şekilde büyük bir olay olmadı. Akşam şölen vardı ve sabahın 4’ünde aleni bir şekilde bu soygunun yapılması amatörce değildir. Bunlar profesyoneldir, amatör olduklarına inanmıyorum. O kapı 3- 4 dakika içerisinde nasıl açıldı? Kepengi nasıl açtılar? Demek ki bunlar işi bilen kişilerdir. Devletiz deriz ama Hükümet edenlerin daha sıkı denetim yapması kanaatindeyim çünkü memleket her geçen gün kötüye gider.”

Bu haber toplam 6414 defa okunmuştur