1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “3 bin dolar ödedi, TIR’a gizlendi, adaya kaçak girdi”
“3 bin dolar ödedi, TIR’a gizlendi, adaya kaçak girdi”

“3 bin dolar ödedi, TIR’a gizlendi, adaya kaçak girdi”

TIR içerisinde kaçak olarak adaya giriş yapan Suriye uyruklu A.A.E.H.  suçüstü tespit edilerek tutuklandı.

A+A-

Mersin Limanında bir TIR’a gizlenerek Mağusa Limanına gelen ve muhaceret işlemlerini yaptırmadan TIR içerisinde kaçak olarak adaya giriş yapan Suriye uyruklu A.A.E.H.  suçüstü tespit edilerek tutuklandı. Polis ekipleri tarafından şüpheli görülmesi üzerine alıkonulan ve adaya kaçak giriş yaptığı tespit edilen zanlı “Muhaceret işlemlerini yaptırmadan KKTC’ye giriş yapma” ve “KKTC’de izinsiz ikamet etmek” suçlarıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Zanlı A.A.E.H. aleyhine 3 günlük tutukluluk süresi temin edildi. Zanlı A.A.E.H.’nın Kıbrıs’a gelebilmek için Türkiye’de insan tacirlerine 3 bin Dolar verdiği yönünde gönüllü ifade verdiği de öğrenildi.

TIR içinde KKTC’ye giriş yaptı…

Meselenin tahkikat memuru, zanlı A.A.E.H.’nin 6 Eylül tarihinde henüz tespit edilemeyen bir TIR içerisinde gizlice Mağusa Limanına geldiğini ve muhaceret işlemlerini yaptırmadan yine konu TIR aracın içerisinde Mağusa Limanından çıkarak KKTC’ye giriş yaptığını açıkladı. Tahkikat memuru zanlının 7 Eylül tarihinde şüpheli görülerek tutuklandığını belirtti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını ifade eden tahkikat memuru, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutuklu kalacak…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hasan Dağlı, zanlı A.A.E.H.’nın tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

 

 

Bu haber toplam 1750 defa okunmuştur
Etiketler : , ,