1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 3 ay hapis cezasına mahkum edildi…
3 ay hapis cezasına mahkum edildi…

3 ay hapis cezasına mahkum edildi…

İskele’de 2016 yılı içerisinde bir kahvehaneye girerek toplam 119 TL değerinde çeşitli içkileri sirkat eden sanık Derviş Soğuksu dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı…

A+A-

İskele’de 2016 yılı Haziran ayı içerisinde bir dönem çalıştığı kahvehaneye girerek 2 şişe viski ve 10 şişe bira sirkat eden sanık Derviş Soğuksu dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Dükkan açma”, “Sirkat” ve “Kasti hasar” davalarından itham edilerek suçlu bulunan sanık Soğuksu 3 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Eski çalıştığı kahvehaneden içki sirkat etti…

Sanık Derviş Soğuksu, 2 Haziran 2016 tarihinde Necmi Aslanbaba ile Mevlut Aslanbaba’ya ait kahvehanenin giriş kapısını omuzu ile vurup hasara uğrattıktan sonra içeriden toplam 119 TL değerinde 2 şişe viski ile 10 şişe bira sirkat etmişti. Ayni gün kahvehane sahibi Necmi Aslanbaba polise giderek şikayetçi olmuş ve eski çalışanı ve alkol bağımlısı olan sanıktan şüphelendiğini belirtmişti. Mesele ile ilgili olarak başlatılan tahkikat kapsamında polis tarafından evinde tespit edilen sanık suçunu itiraf etmiş ve sirkat ettiği içkiler evinde bulunmuştu.

 

“Toplumun huzurunu kaçıran ve ticari yaşamı olumsuz etkileyen suçlardır…”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Murat Soytaç, sanık Derviş Soğuksu’yu itham edildiği davalardan suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı. Sanığın mahkum olduğu “Dükkan açma” suçunun 10 yıla kadar, “Sirkat” suçunun ise 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabilen vahim suçlardan olduğunu belirten Soytaç, “Dükkan açma” ve “Sirkat” suçlarının toplumun huzurunu kaçıran ve ticari yaşamı olumsuz etkileyen suçlardan olup yaygınlaşmasının önüne geçmek dükkan sahibi kimselerin ticari faaliyetlerine devam edebilmesi için zorunlu olduğunu açıkladı. Soytaç, hiç kimsenin başkalarına ait dükkan içerisine girmeye ve başkalarının sahip olduğu eşyaları alıp onlardan yararlanmaya hakkı olmadığına dikkatleri çekerek, sanığın mahkum olduğu suçların ciddi ve vahim suçlar olup giderek yaygınlaştığını ve toplum arasında ciddi rahatsızlık ve tedirginlik kaynağı haline geldiğini vurguladı. İddia makamının sunduğu olgulardan da görüldüğü üzere tahkikat kapsamında işletme sahibinden yapılan soruşturmada sanığın bir dönem müştekinin kahvehanesinde çalıştığının görüldüğünü belirten Soytaç, sanığın, bir dönem yanında çalışarak ekmek parası kazandığı müştekinin dükkanına girerek konu suçu işlemiş olmasının, işlediği suçun vahametini arttırdığını ifade etti. Soytaç, sanığa takdir edilecek cezanın hürriyeti bağlayıcı bir ceza olduğu kanaatine vardıklarını belirterek, sanığı 3 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Bu haber toplam 2792 defa okunmuştur
Etiketler : , ,