1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 3 ay hapis cezasına mahkum edildi...
3 ay hapis cezasına mahkum edildi...

3 ay hapis cezasına mahkum edildi...

Mağusa’da yurt odasından 400 Stg. ile 160 TL sirkat eden Nijerya uyruklu Tajudeen Garba Muhammad dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı...

A+A-

Gamze BAYKUR

Mağusa’da La Veranda Beside isimli öğrenci yurdunda Bethel Ihuoma Obieze’nin kalmakta olduğu yurt odasına girerek 400 stg. ile 160 TL nakit parayı sirkat eden Nijerya uyruklu sanık Tajudeen Garba Muhammad dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Geceleyin ev açma”, “Sirkat” ve “Kanunsuz bıçak taşıma” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Muhammad 3 ay hapis cezasına mahkum edildi.

“Alkol etkisi altındayken”hırsızlık yaptı...
Sanık Tajudeen Garba Muhammad, 4 Mart 2015 tarihinde saat 05:00 raddelerinde aldığı alkolün etkisi altındayken La Veranda Beside isimli öğrenci yurdunda kalan Bethel Ihuoma Obieze’nin odasının kapısını tasarrufundaki toplam uzunluğu 32 cm olan sivri uçlu bıçak ile açarak içeri girmiş ve 400 stg. ile 160 TL nakit parayı sirkat etmişti. 4 Mart tarihinde polise giderek şikayetçi olan müşteki Obieze, parasının sanık tarafından sirkat edildiğinden şüphelendiğini söylemişti. 5 Mart tarihinde tespit edilerek tutuklanan sanık Muhammad, suçunu itiraf ederek gönüllü ifade vermiş ve ifadesinde parayı çalarak bir kısmını harcadığını söylemişti. Sanık Muhammad’ın tasarrufunda ise 250 TL para bulunmuştu.


Mesutoğlu: “Toplumu tedirgin edip güveni temelden sarsmaktadır...”
Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu, sanık Tajudeen Garba Muhammad’ı aleyihe getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Sanık Muhammad’ın mahkum olduğu “Geceleyin ev açma” suçunun 10 yıla kadar, “Sirkat” suçunun 5 yıla kadar ve “Kanunsuz bıçak taşıma” suçunun ise 6 aya kadar hapis cezası öngörülen ciddi ve vahim suçlar olduğunu anımsatan Mesutoğlu, küçücük ülkemizde bu tür suçların her geçen gün arttığını ve toplumu tedirgin edip güveni temelden sarstığını dile getirdi. Mesutoğlu, sanık Muhammad’ı fırsat mahiyetinde kısa süreli bir hapis cezası ile cezalandırmayı uygun ve adil bulduklarını açıklayarak, sanığı 3 ay hapis cezasına mahkum etti.

Bu haber toplam 1432 defa okunmuştur