1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 3 ay hapis cezasına çarptırıldı…
 3 ay hapis cezasına çarptırıldı…

3 ay hapis cezasına çarptırıldı…

Mağusa’da 2015 yılı Mart ayı içerisinde sirkat suçunu işlemek kastı ile 2 eve giren sanık Kazım Yazıcı dün Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı…

A+A-

 

Gamze BAYKUR

Mağusa’da 2015 yılı Mart ayı içerisinde sirkat suçunu işlemek için 20 dakika arayla Semra İlgün ve Gökhan Ergün’e ait eve giren 24 yaşındaki sanık Kazım Yazıcı dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Geceleyin ev açma” davasından yargılanan sanık Yazıcı, suçlu bulunarak 3 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Hırsızlık yapamadan kaçmıştı…
Sanık Kazım Yazıcı, 2 Mart 2015 tarihinde bet ofisinde oynadığı oyun sonucu para kaybetmiş ve kaybettiği paranın moral bozukluğu ile sokakta dolaşırken Semra İlgün’e ait pancuru açık ancak penceresi kapalı evi görerek hırsızlık yapmak amacıyla pencereyi hasar yapmaksızın açarak içeriye girmişti. Semra İlgün’e ait eve giren sanık Yazıcı, ev sahibi ile karşılaşmasının üzerine hırsızlık yapamadan olay yerinden kaçmıştı. Yaklaşık 20 dakika sonra ise sanık Yazıcı, ayni bölgede bulunan Gökhan Ergün’e ait evin penceresini kırarak içeriye girmeye çalışmış ancak ev sahibi tarafından fark edilince yine olay yerinden kaçmıştı. Alınan ihbarlar üzerine polis bölgede devriyede olduğu sırada sanık Yazıcı’yı tespit ederek tutuklamıştı.

Güzeler: “Son yıllarda KKTC’de yaygınlaşan suçlar arasındadır…”
Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Çiğdem Güzeler, sanık Kazım Yazıcı’yı aleyhine getirilen davadan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Sanığın mahkum olduğu “Geceleyin ev açma” suçu için 10 yıla kadar hapis cezası öngörülen ciddi ve vahim bir suç olduğunu anımsatan Güzeler, “Geceleyin ev açma” suçunun son yıllarda KKTC’de yaygınlaşan suçlar arasında olduğunu belirtti. Hiç kimsenin yasalara aykırı olarak başkasının evini açmaya hak ve yetkisi olmadığının altını çizen Güzeler, bu tür suçların toplum bireyleri tarafından tasvip edilmeyip hoş karşılanmadığı ve toplumda doğal olarak huzursuzluk, tedirginlik ve korku yarattığına kuşku olmadığını söyledi. Güzeler, bu tür suçları işleyenlere mahkemelerin hoş görülü davranmasının ve bu tür suçları hafife almasının düşünülemeyeceğini ifade ederek, bu tip yaygın ve ciddi suçlarda ceza takdir edilirken gerek sanıklara gerekse bu tür suçları işlemeye meyilli olan kişilere suç işlemekten caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini belirtti.

“Sanık bir sefer ile yetinmeyip birbiri ardına konu suçu işledi…”
Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Çiğdem Güzeler, sanık Kazım Yazıcı’nın bet ofiste para kaybettiğini ve para kaybetmenin moral bozukluğu ile dolaşırken pancuru açık sürme penceresi kapalı olan bir evi fark ederek hırsızlık yapmak için pencereyi açarak içeri girdiğini anımsattı. Sanık Yazıcı’nın akabinde pişman olup vazgeçeceği yerde hemen ardından başka bir eve girmek istemiş ve fark edilmesi üzerine koşarak kaçtığını yineleyen Güzeler, sanığın bir sefer ile yetinmeyip birbiri ardına konu suçu işlediğini açıkladı. Güzeler, sanığın okumak için geldiği ülkemizde tek görevinin dersleri ile ilgilenmek ve okulunu bitirmesi olmak yerine bet ofislerine giderek oyun oynayıp para kaybetmesi ve parasız kalınca da sirkat maksadı ile geceleyin ev açma yoluna gitmesini anlamanın mümkün olmadığını belirtti. Güzeler, sanığa işlemiş olduğu suçun ciddiyeti ile orantılı ayrıca ıslah edici bir ceza vermenin uygun ve adil olduğu belirterek, sanık Yazıcı’yı 3 ay hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.

Bu haber toplam 2233 defa okunmuştur