1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 3 ay cezaevinde bekleyecek
3 ay cezaevinde bekleyecek

3 ay cezaevinde bekleyecek

Sakinleştirici hap alarak, alkollü araba kullanıp Yenişehir’de Abdul Rahmen Murad’ın ölümüne neden olduğu iddia edilen zanlı G.G., davaları görüşülünceye dek Merkezi Cezaevine gönderildi.

A+A-

Fehime ALASYA

Lefkoşa- Yenişehir’de 20 Ekim tarihinde meydana gelen ve 18 yaşındaki yaya Abdul Rahmen Murad’ın hayatını kaybettiği kazayla ilgili tutuklu bulunan araç sürücüsü G.G. ile ilgili soruşturma tamamlandı.

Araç sürücüsü G.G.’nin KKTC vatandaşlığının yanı sıra İngiliz Pasaportu da bulunduğuna vurgu yapılarak, kaçma ihtimaline karşın tutuklu yargılanması kararlaştırıldı.

“Abdul Rahmen Murad’ın ölümüne neden olma” suçlamasıyla  dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı G.G.’nin , 3 ayı geçmemek koşuluyla davaları görüşülünceye dek Merkezi Cezaevine gönderilmesine emir verildi.

 

Polis: “Birçok kamera görüntüsü alındı, tanıklar dinlendi”

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada, iddia Makamında Başsavcılık adına davada Savcı İlhan Damdelen ve zanlının avukatı Savaş Çakıcı mahkemede hazır bulundu. Savcı Damdelen, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi’nde görevli Müfettiş Muavini Mustafa Berksan’ı tanık olarak dinletti.

Müfettiş Muavini Berksan, Zanlı G.G’nin, 20 Ekim 2017 tarihinde Lefkoşa-Yenişehir Trafik Işıkları’nda meydana gelen kazada, zanlının kullanımındaki ME 766 plakalı araç ile alkolü, tehlikeli ve dikkatsizce sürüş yaptığı ve refüje çıktığını ifade ederek, Abdul Rahmen Murad’ın ölümüne neden olduğunu ve kazanın oluş şeklini anımsattı.

Yaşanan kazanın toplumda infiale neden olduğunu belirten Berksan, kaza sonrası zanlının üç kez mahkemeye çıkarıldığını, toplam 11 gün tutuklu kaldığını ve bu süre zarfından birçok kamera görüntüsü alınıp, birçok tanık dinlendiğini aktardı.

 

Polis: “Ağır suç kapsamına giriyor”

Zanlının tutuklu bulunduğu süre içerisinde gönüllü ifade vermediğini ve kazanın oluşumuyla ilgili beyanda bulunmadığını belirten Berksan, zanlının kazayla ilgili suçunun ağır suç kapsamına girdiğini belirtti.

Berksan, tahkikatın, polisin kendi çabaları ile tamamlandığına vurgu yaptı.

Zanlının KKTC vatandaşı olduğunu belirten Berksan, aynı zamanda İngiliz Pasaportu’na da sahip olduğuna vurgu yaparak, kaçma ihtimaline karşın uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Polis, savcının sorusu üzerine, zanlının bir büroda çalıştığını da sözlerine ekledi.

 

3 ay ceza evinde bekleyecek

Zanlının avukatı, zanlının uygun bir kefalete bağlanmasını ve tutuksuz yargılanmasını talep etti. Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, Başsavcılığın cezaevi ilgili açık bir talebi bulunmadığına, zanlının hem KKTC vatandaşı hem de İngiliz Pasaportu sahibi olduğunu ve yargılanmadan kaçma ihtimalini güçlendirdiğini değerlendirerek, davası görüşülünceye dek 3 ayı aşmayan bir süre davaları görüşülünceye dek Merkezi Cezaevine gönderilmesine emir verdi.

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 3298 defa okunmuştur
İlgili Haberler