1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "3-4 metre kala fark ettim”
3-4 metre kala fark ettim”

"3-4 metre kala fark ettim”

Tahkikat Subayı, sanık Ali Zenginses’de 111 miligram alkol olduğunun tespit edildiğini, kaza anında lens ve gözlük takmadığını vurgularken, gönüllü ifadesinde kızı 3-4 metre kala koşarken fark ettiğini söylediğini aktardı

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da Kermiya bölgesinde 31 Ağustos 2014 günü meydana gelen, 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’nun feci şekilde hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili davada bu kez tahkikat subayı konuştu. Tahkikat Subayı, sanık Ali Zenginses’de 111 miligram alkol olduğunun tespit edildiğini, kaza anında lens ve gözlük takmadığını vurgularken, gönüllü ifadesinde kızı 3-4 metre kala fark ettiğini söylediğini aktardı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen duruşmada meselenin tahkikat memuru Polis Çavuşu Faris Eserbaş iddia makamının tanığı olarak şahadet vermeye başladı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’nda Ömer Güran, Kıdemli Yargıç melek Esendağlı, Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Ağır Ceza Heyeti, huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil ve sanığı temsilen Avukatı Altan Erdal ve Avukat Ezer Özsoy mahkemede hazır bulundu.

“% 111 alkollü”
İddia makamı davanın ispatı için dün mahkemeye meselenin soruşturmasın üstlenen Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tahkikat Şubesi’nde görevli Polis Eserbaş Faris Eserbaş’ı tanık olarak dinletti. Eserbaş, 31 Ağustos tarihinde saat 00:05’te devriye gezen iki trafik polisinin Kemal Şemiler Caddesi’ne doğru bir ambulansın gittiğini görmesi üzerine kaza olduğunu öğrendiklerini ve gerekli araştırmayı başlattıklarını söyledi.

Zefir Bar önünde meydana gelen kazayla ilgili Asya Rıdvanoğlu’nun cansız bedenin görülmesi ve söz konusu aracın ortada olmaması üzerine, çevrede arama başlatıldığını belirten Eserbaş, kaza yerinden 500 metre uzakta MV 575 plakalı salon aracın ön tarafında iki kişinin otomobili incelerken görüldüğünü söyledi.

Eserbaş, devriye polisinin söz konusu otomobilin sol ön köşesinin ezik, ön tamponu ve ön camının kırık olduğunu, aracın sahibi olan sanık Ali Zenginses ve yanında yolcu olarak bulunan G.C’in kaza yerine götürüldüğünü aktardı. Kazanın kendisine bildirilmesi üzerine olay yerine intikal ettiğini vurgulayan Eserbaş, olay yerine gelen sanığa kazanın nasıl olduğunu sorduğunu bunun üzerine sanığın, “Bir şeye çarptım ama neye çarptığımı bilmiyorum, hiç görmedim” dediğini dile getirdi.

Sanığın polis merkezine götürüldüğünü ve alkol test cihazına tabi tutulduğunu belirten Eserbaş, yapılan ilk ölçümde % 115, ikinci ölçümde ise 111 miligram alkollü olduğunun tespit edildiğini vurguladı.

“Gözlük ve lens yoktu”
Eserbaş, yeniden kaza yerine gittiğini ve Asya Rıdavanoğlu’nun yerinin ve adının tespit edildiğini aktararak, kaza yerinin krokisini çizerek gerekli ölçüleri aldığını kaydetti. Bunun üzerine İddia Makamı söz konusu krokiyi emare olarak mahkemeye sundu. Eserbaş, akabinde bahse konu otomobille ilgili araştırma yaptığını ve mekanik bir problem olmadığını öğrendiğini belirterek, “Sanığa kaza anında alkollü olduğuna dair kanuni ihtarda bulunduğum zaman ‘votka içtim’ dedi. Bunun üzerine sanığa kaza krokisini gösterdim ve kaza yerine gitmek isteyip istemediğini sordum.

Sanık ‘Herhangi bir itirazım yoktur. Kaza yerine gitmek istemiyorum’ dedi ve krokiyi imzaladı. Bunun üzerine sanık kazanın nasıl olduğunu anlatmak istedi ve gönüllü ifade verdi” dedi. Savcı Kızılokgil, sanığa ait gönüllü ifadeyi mahkemeye emare olarak sundu. Faris Eserbaş, “Aynı tarihte sanığın sürüş ehliyetinde yaptığım kontrolde; sanığın ‘gözünün görmediğinden dolayı gözlük ve lens takması gerektiğini, kullandığı aracın ön kısmının iki tarafında dikiz aynası bulundurması’ gerektiğini tespit ettim. Bahse konu otomobilde yaptığım kontrolde dikiz aynalarının olamadığını tespit ettim” dedi.

Akabinde sanık Zenginses’i hastaneye götürerek doktor kontrolünden geçirilmesini sağladığını anlatan Eserbaş, yapılan soruşturmada Zefir Bar önünde meydana gelen kazada bir görgü tanığının tespit edildiğini aktardı. Eserbaş, “Görgü tanığı Zefir Bar önünde süratli bir aracın Kermiya Çemberi’nden gelirken, yolu karşıdan karşıya geçmeye çalışan Asya Rıdvanoğlu’na çarptığını gördüğünü söyledi ve ifadesini temin ettim” dedi.

-------------------------------------------------------------------

Gönüllü ifade okundu:

“Çarptıktan sonra biranda kayboldu”

Sanıktan bir gönüllü ifade temin ettiğini aktaran Eserbaş, sanığın gönüllü ifadesini mahkemeye okudu. Söz konusu ifade emare 8 olarak ibraz edildi.
Sanığın kazadan önce arkadaşının evinde ardından da Narina Pub’ta alkol aldığını, oradan Dereboyu güzergahını takip ederek, Metehan Çemberi’nden Zeyphr Bar’a doğru gittiğini söyledi. Asya Rıdvanoğlu’nu 3-4 metre kala sağdan sola koşarken fark ettiğini ve çarptırdıktan sonra kızın kaybolduğunu söylediğini aktaran Eserbaş, sanığın daha sonra aracıyla ilerleyerek polisin gelmesini beklediğini söylediğini aktardı.

Sanığın ifadesine yönelik gittiği mekanların sahiplerinden ifade temin ettiğini kaydeden Eserbaş, 2 Eylül 2014 tarihinde sanığın yeniden göz doktorunun kontrolünden geçirildiğini belirtti. 6 Eylül 2014 tarihinde ise kazanın meydana geldiği sokakta bulunan Köseoğlu Süpermarket’teki kamera görüntülerini tespit ettiğini anlatan Faris Eserbaş, söz konusu görüntüleri netleştirip fotoğraf halinde görevli bir polis memuruna teslim ettiğini söyledi. Faris Eserbaş, 30 Ekim 2014 tarihinde ise Merkezi Cezaevi’nde sanığı ziyaret ederek işlemiş olduğu suçlarla ilgili yazılı dava tebliğinde bulunduğunu ancak sanığın ‘yazılı dava tebliğindeki suçları kabul etmiyorum’ diyerek imzaladığını söyledi.

İddia Makamı söz konusu yazılı dava tebliğini mahkemeye emare olarak sundu. Eserbaş, Başsavcılığın isteği doğrultusunda, 15 Ocak 2015 tarihinde, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği Fakültesi’nde öğretim üyesi olan Doç. Dr. Turgut Gülmez’in ‘kaza analiz raporu’ hazırlayarak Başsavcılığa gönderdiğini öğrendiğini ve bu raporu dosyaya eklediğini aktardı.

Bu haber toplam 6266 defa okunmuştur
İlgili Haberler