1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 2'si yakalandı, 3'ü yok
2'si yakalandı, 3'ü yok

2'si yakalandı, 3'ü yok

Lefkoşa’da Gesfi Döviz Bürosu sahibi iş insanı Gökhan Naim’i öldürüp paralarını gasp eden 5 katil zanlısından üçü henüz yakalanmadı.

A+A-

Lefkoşa’da Gesfi Döviz Bürosu sahibi iş insanı Gökhan Naim’i öldürüp paralarını gasp eden 5 katil zanlısından üçü henüz yakalanmadı. Geçtiğimiz hafta yaşanan cinayet ve soygun olayının ardından polis isimleri tespit edip, kısa sürede Faiz Ul Hassan ve Bilal Ahmad’ı peş peşe tutukladı ancak olaya karıştığı düşünülen 3 zanlı hala kayıp…

 BİR KİŞİ DAHA "ARANANLAR" LİSTESİNDE…
Cinayetin hemen ardından Kıbrıs’ın güneyinde kaçtıkları iddia edilen Tanveer Ahmed ve Azmad Ali Virk ile birlikte polis dün aranan katil zanlısı Ali Hassan’ın da arandığını duyurdu.

GÜNEYLE BİLGİ VE İSTİHBARAT PAYLAŞIMI YAPILDI…  
Gökhan Naim cinayetine karıştıkları düşünülen zanlılar kuzeyde olduğu gibi Kıbrıs’ın güneyinde de aranıyor. İki toplumlu Suç ve Suçlulara İlişkin Teknik Komite’ye bağlı Ortak Temas Odası vasıtasıyla Kıbrıs Türk ve Rum polisi arasında bilgi ve istihbarat paylaşımı yapıldı.

ÖNEN SİM'E AÇIKLADI: "İZ YOK"…
Kanal SİM’e konuşan İki toplumlu Suç ve Suçlulara İlişkin Teknik Komite Eş Başkanı Hakkı Celal Önen şu ana kadar güneyde aranan zanlıların izine rastlandığına dair bir bilgi almadıklarını belirtti.

Devrim DEMİR

Lefkoşa’da Gesfi Döviz Bürosu sahibi iş insanı Gökhan Naim’i öldürüp paralarını gasp eden 5 katil zanlısından üçü henüz yakalanmadı. Geçtiğimiz hafta yaşanan cinayet ve soygun olayının ardından polis isimleri tespit edip, kısa sürede Faiz Ul Hassan ve Bilal Ahmad’ı peş peşe tutukladı.

Cinayetin hemen ardından Kıbrıs’ın güneyine kaçtıkları iddia edilen Tanveer Ahmed ve Azmad Ali Virk ile birlikte polis dün aranan katil zanlısı Ali Hassan’ın da arandığını duyurdu.

Katil zanlıları Faiz Ul Hassan ve Bilal Ahmad geçtiğimiz günlerde çıkarıldıkları Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde aleyhlerine 2’şer gün tutukluluk emri alınmıştı.

Polis, cinayete 5 kişinin karıştığı şüphesi üzerinde dururken, Naim’den çalınan yüklü miktardaki para ile üç şüpheli kayıplara karıştı.

Öldürüp parasını çalmışlardı

Geçtiğimiz hafta Lefkoşa’yı sarsan cinayette, iş insanı Gökhan Naim evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede aynı gün hayatını kaybetmişti.

Katiller, Naim’in çantasındaki yüklü miktardaki parayı çaldıktan sonra silahı da arabayı da bırakarak başka araçla izlerini kaybettirmeye çalışmıştı.

Polis, geniş çağlı soruşturması sonucunda kısa sürede önce Faiz Ul Hassan daha sonra da Bilal Ahmad’ı tespit ederek gerçekleştirdikleri ayrı ayrı operasyonlarla tutuklamıştı.

Tutukluluk süreleri devam ediyor, 3 kişi aranıyor

Hassan ve Ahmad’ın Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde sorguları devam ederken, sırra kadem basan diğer şüpheliler de her yerde aranıyor.

Zanlıların fotoğraflarını ve isimlerini yayınlanmasının ardından, polis ekiplerinin cinayet zanlılarını bulmak için aramalarını Demirhan yakınlarında yoğunlaştırdığı öğrenilmişti.

Zanlıların güneye kaçma ihtimali de göz önünde bulundurulsa da, ihbar hattına gelen bilgiler polis tarafından tek tek mercek altına aldı.

Vatandaşların yaptığı bildirimlerden sonra bölgeye giden polis ekipleri, Ahmad’ın görüldüğü ifade edilen işyerlerinin güvenlik kameralarını inceledi.


Neler yaşanmıştı?

Gökhan Naim, geçtiğimiz hafta Lefkoşa Ortaköy’de evinin önünde kimliği meçhul şahıs veya şahıslar tarafından sokak ortasında vurularak ağır yaralanmış, ardından, kaldırıldığı Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde aldığı yaralara dayanamayarak hayatını kaybetmişti.

Polis, cinayetin ardından katil veya katillerin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatırken, cinayette kullanılan 9 mm tabanca ve araba bulunurken, para dolu çanta bulunamadı.

Polis, çalınan çantada 112 bin Sterlin, 170 bin Euro ve 800 bin TL olduğunu açıkladı.

Naim’e yapılan otopside, göğsüne ve kalbine aldığı 4 kurşunla öldürüldüğü belirlendi. Kurşunlar olay yerinde bulundu.

Yürütülen soruşturma kapsamında polis önceki gece Yenikent bölgesinde terk edilmiş vaziyette bulduğu ve cinayetle sonuçlanan soygun olayında kullanıldığı tespit edilen DV 604 plakalı aracın ardından, katil veya katillerin kaçtığı kiralık araca ulaşmıştı.

Önceki gün öğle saatlerinde Ercan-Gaziköy anayolu üzerinde terk edilmiş vaziyette bulunan kiralık araç emare olarak alınırken, araç Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne götürülmüştü.

Cinayetin ardından bazı haber sitelerinde çıkan haberlerde katil zanlılarının kullandığı araç plakası polis tarafından doğrulanmamıştı.


Hakkı Önen Kanal Sim’e açıkladı:

"Şu ana kadar bir ize rastlanmadı"

 

Gökhan Naim cinayetine karıştıkları düşünülen zanlılar kuzeyde olduğu gibi Kıbrıs’ın güneyinde de aranıyor.

İki toplumlu Suç ve Suçlulara İlişkin Teknik Komite’ye bağlı Ortak Temas Odası vasıtasıyla Kıbrıs Türk ve Rum polisi arasında bilgi ve istihbarat paylaşımı yapıldığı kaydedildi.

İki toplumlu Suç ve Suçlulara İlişkin Teknik Komite Eş Başkanı, Emekli Savcı Hakkı Celal Önen Kanal SİM’e konuştu.

Gökhan Naim cinayetinin hemen ardından, aynı gün devreye girdiklerini belirten Hakkı Celal Önen, polisin belirlediği zanlıların isim ve fotoğraflarının komite vasıtasıyla Kıbrıs Rum polisine iletildiğini söyledi.

Polisten gelen yeni bilgileri de güneye iletmeye devam edeceklerini anlatan Önen, şu ana kadar Güney’de aranan zanlıların izine rastlandığına dair bir bilgi almadıklarını belirtti.

İki toplumlu Suç ve Suçlulara İlişkin Teknik Komite’nin daha önce de benzer olaylarla ilgili işbirliği yaptığını anımsatan Hakkı Celal Önen, bazı vakalarda sonuç alındığını kaydetti.

Hakkı Celal Önen, geçen yıl İskele yakınlarında öldürülen seramik, heykel ve resim sanatçısı, 53 yaşındaki Hasan Işık Özgöçmen’in katil zanlısının Rum polisi tarafından Limasol’da yakalandığını anımsattı.

Suçluların iadesi konusunun ayrı bir süreç olduğunu ifade eden Hakkı Celal Önen, Özgöçmen’in katil zanlısının henüz Kuzey Kıbrıs’a iade edilmediğini, ancak yurtdışına çıkışına da izin verilmediğini söyledi.

İki toplumlu Suç ve Suçlulara İlişkin Teknik Komite Eş Başkanı Hakkı Celal Önen, Gökhan Naim cinayetiyle ilgili de işbirliğinin sonuç vereceğine inanmak istediğini de sözlerine ekledi.

 


KANAL SİM’İN ÖZE HABERİ / ZANLILARIN KİMLİK DETAYLARI

Faiz Ul Hassan KKTC yurttaşı, Azmad Ali Virk ve Ali Hassan ise sır

Ülkemizde infiale neden olan Gökhan Naim cinayetiyle ilgili iki kişi polis tarafından tutuklanırken, üç kişi de halen aranıyor.

Peki, ama tutuklanan ve aranan şahıslar kim? İşte resmi kaynaklarca henüz doğrulanmayan ancak güvenilir kaynakların verdiği bilgiler:

Polisin Mağusa’da, Maraş bölgesindeki bir evde yakaladığı Bilal Ahmad, diğer zanlılar gibi Pakistan uyruklu. Rana Bilal adıyla kullandığı Facebook profiline göre Pakistan’ın Pencap Üniversitesi’nde okudu. Uzun süredir Kuzey Kıbrıs’ta yaşıyor. Altı ay öncesine kadar Meriç köyü yakınlarında bir otopark ve kiralık araç şirketinde çalışıyordu. Ancak bir araca zarar verdiği gerekçesiyle işyerinden çıkarılmış. Sonrasında başka bir işe girip girmediği tespit edilemeyen Bilal Ahmad, cinayet zanlısı olarak aranan Tanveer Ahmad’in de kardeşi…

Bilal Ahmad’ın ağabeyi olan Tanveer Ahmad ülkemizde süt ürünü fabrikalarında çalışmış. Uzun süre tanınmış bir firmasında görev yapmış, geçen yıl yeni kurulan, Lefkoşa yakınlarındaki bir köyde faaliyet gösteren süt ürünleri fabrikasına geçmiş. Ancak şubat ayında, disiplinsiz hareketlerinden dolayı işten çıkarılmış. Zaman zaman kaçak olarak Kıbrıs’ın güneyine geçtiği iddiaları var. Tanveer Ahmad’ın birkaç yıldır Pakistan’dan KKTC’ye işçi getirttiği de söyleniyor. Çevresinde ‘AHMET’ olarak çağrılan Tanveer Ahmad, 13 Mart günü cinayetten birkaç saat önce Facebook hesabından paylaşımlar da yapmış. Tanveer’in en son paylaşımı Pakistan ile Çin ortak üretimi savaş uçaklarının Türkiye’ye satılacağıyla ilgili bir video…

Gökhan Naim cinayetiyle ilgili ilk tutuklanan isim. Cinayet ve soygunla doğrudan ilgisi olup olmadığı bilinmiyor. Faiz Ül Hassan KKTC yurttaşı… Ailesinin Kıbrıs’a 1974 öncesi geldiği söyleniyor. Üniversite mezunu olduğu, evli ve bir çocuk sahibi olduğu bilgisi var. Faiz Ül Hassan da süt ürünleri sektöründe çalışıyor. Aranan zanlılardan Tanveer Ahmad ile arkadaş oldukları söyleniyor. Tanveer Ahmad kısa bir süre öncesine kadar Faiz Ül Hassan’ın halen usta olarak çalıştığı fabrikada görev yapıyordu.

Hakkında en az bilgi sahibi olunan kişi… Soyadı bile daha yeni tespit edilebildi. Azmad Ali Virk’in KKTC’ye ne zaman geldiği, ne yaptığı konusunda netleşen bilgi yok. Cinayet sonrası diğer aranan zanlı Tanveer Ahmad ile beraber, soygunda ele geçirdikleri para ile birlikte Kıbrıs’ın güneyine geçmiş olabilecekleri ihtimali üzerinde duruluyor. Akıncılar-Gaziköy yolunda terk edilmiş kiralık araç bu ihtimali güçlendiriyor. Azmad Ali Virk’in polis tarafından dağıtılan fotoğrafı dışında, Facebook hesabından iki yıl önce, Ocak 2017’de paylaştığı bir selfie’si var. Onun dışında Azmad Ali Virk tam bir sır…

Gökhan Naim’in öldürülmesiyle ilgili aranan Ali Hassan da Azmad Ali Virk gibi sır. Polis Basın Subaylığı cinayetin 4. gününde Ali Hassan’ın fotoğrafını paylaştı. Polis tarafından fotoğrafı ve ismi dışında Hassan ile ilgili henüz başka bir bilgi paylaşılmadı. 

 

Bu haber toplam 5120 defa okunmuştur
İlgili Haberler