1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 2’şer yıl hapis yatacaklar
2’şer yıl hapis yatacaklar

2’şer yıl hapis yatacaklar

Lefkoşa’da Devlet Hastanesi’nin park yerinde 11 Temmuz’da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda yakalanan sanıklar Adnan Yusein ve Cengiz Saybaş, Eser Sapan ve Cengizhan Topacık aleyhindeki davalar dün karara bağlandı.

A+A-

Lefkoşa’da Devlet Hastanesi’nin park yerinde 11 Temmuz’da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda yakalanan sanıklar Adnan Yusein ve Cengiz Saybaş, Eser Sapan ve Cengizhan Topacık aleyhindeki davalar dün karara bağlandı. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Cengiz Aybaş’ın Denetimli Serbestlik Yasası’ndan yararlanmasına karar verirken, Adnan Yusein, Eser Sapan ve Cengizhan Topacık’ı 2’şer yıl hapis cezasına çarptırdı.

“Toplum huzursuz”

Başkanlığı’nda Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, sanıklarla ilgili kararı oy birliğiyle verirken, heyet adına sanıklar ile ilgili kararı Murat Soytaç açıkladı. Yargıç Murat Soytaç kararında, sanıkların işlemiş olduğu suçun ciddiyetine değinerek, bu tür suçların artık toplumda huzursuzluğa yol açtığını ve toplum sağlığına direk etki ettiğinin altını çizdi.

“Ciddi cezalar verilmesi gerekir”

Soytaç sanıkların hastane park yerinde uyuşturucu alışverişi yaparken tespit edildiğini ve amaçlarının uyuşturucu ticareti yapmak olduğunu belirterek, bu tür suçlara ciddi caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini aktardı. Yargıç Murat Soytaç, sanıklar aleyhine ceza takdir ederken suça katkılarını da dikkate aldıklarını ve sanıklar Adnan Yusein, Eser Sapan ve Cengizhan Topacık’ın  36 gram sentetik cannabionit türü “uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf” suçlarını işlediğini, sanık Cengiz Saybaş’ın ise 500 miligram Sentetik Cannabionit türü uyuşturucu madde alma suçu işlediğini açıkladı.

2 yıl hapis cezası

Yargıç Murat Soytaç aktarmış olduğu olgular ışığından sanık Cengiz Saybaş’ın denetimli serbestlik hakkından yararlanma talebini onayladıklarını ve 1 yıl boyunca denetimli serbestlik süresi kapsamında beklemesine karar verdiklerini belirtti. Yargıç Soytaç, uyuşturucu madde alma verme ve tasarruf suçundan yargılanan sanıklar Adnan Yusein, Eser Sapan ve Cengizhan Topacık’ı oybirliğiyle 2 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

 

Bu haber toplam 4561 defa okunmuştur
Etiketler : ,