1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 283 promil alkollü çıktı
283 promil alkollü çıktı

283 promil alkollü çıktı

Girne’de hafta sonu yaya geçidini kullanarak karşıya geçmeye çalışan 15 ve 16 yaşındaki iki çocuğa çarparak olay yerinden kaçan sürücü Ş.A., Çatalköy’deki evinde yakalandı, olayı hatırlamadığını iddia etti

A+A-

Devrim DEMİR

 Girne’de 5 Ocak tarihinde trafiğin en işlek caddelerinden biri olan Naci Talat Caddesi’nde doğum günü partisinden çıkarak, yaya geçinden geçmeye çalışan iki çocuğa yönetimindeki araç ile çarparak ağır yaraladıktan sonra durmayarak kaçan zanlı Ş.A., Çatalköy’deki evinde yakalandı.

İzlenen kamera görüntülerinde tespit edilen zanlı polise verdiği ifadesinde kazayla ilgili hiçbir şey hatırlamadığını iddia ederken, kanında yapılan alkol testinde 283 miligram alkol tespit edildi.

Kazada yaralanan 15 yaşındaki D.H.’nin tedavisi hastanede devam ederken polis ayağında aldığı yaralar yüzünden kalıcı bir hasar kalabileceğini söyledi.

16 yaşındaki A.N.T.’nin ise gözüne 10 dikiş atılırken, yüzünde ise derin yaralar meydana geldi.

Aleyhindeki soruşturma tamamlanan zanlı, dün teminat talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Meltem Dündar, zanlının davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak, KKTC vatandaşı 2 kefilin imza edeceği 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imza ederek serbest bırakılmasına karar verdi.

Dündar ayrıca, zanlının davaları görüşülünceye kadar ehliyetine el konulmak üzere bugün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılmasına emir verdi. 

Çarptı, kaçtı kamera görüntülerinden yakalandı

Girne Polis Müdürlüğü Trafik Şubesi’nde görevli polis memuru Ahmet Erdönmez, zanlı Ş.A.’nın “Dikkatsiz sürüş”, “Alkollü araç kullanma”, “Yaya geçidinde yol vermeme” ve “Seyrüsefersiz araç kullanmak”  suçlarından tutuklandığını anlattı.

Olayın 5 Ocak tarihinde saat 22.20 sıralarında Naci Talat Caddesinde meydana geldiğini ifade eden Erdönmez, zanlının yönetimindeki salon araç ile dikkatsiz ve süratli bir şekilde yaya geçidini kullanarak karşıdan karşıya geçmeye çalışan 15 ve 16 yaşlarındaki iki erkek çocuğuna çarparak olay yerinde kaçtığını anımsattı.

İzlenen kamera görüntülerinden plakası tespit edilen zanlı Ş.A.’nın saat 22.55 raddelerinde Çatalköy’de evinde tespit edildiğini yapılan ilk sorgulamasında ise hiç bir şey hatırlamadığı yönünde ifade verdiğini söyledi.

Zanlıya yapılan alkol testinde kanında 283 miligram alkol tespit edildiğini ifade eden polis memuru, zanlının soruşturma amaçlı 2 gündür poliste tutuklu olduğunu belirtti.

Çocukların yaraları ciddi

Soruşturmayı yürüten polis memuru, 15 yaşındaki D.H.’nin ayağındaki yan bağlarında ciddi yaralanma meydana geldiğini ve kalıcı bir hasar olabileceğine dikkati çekerek tedavisinin hastanede devam ettiğini söyledi.

16 yaşındaki A.T.N.’nin ise kaza anında sürüklenerek ciddi şekilde yaralandığını göz kapağına 10 dikiş atıldığını ve yüzünün bir kısmının derin yaralar aldığını belirtti.

Erdönmez: Bölgedekiler büyük korku yaşadı

Kazanın meydana geldiği bölgenin işlek bir cadde olduğunu ve kazaya tanık olanların büyük korku yaşadığını ifade eden Erdönmez, çocuklara çarparak kaçan alkollü sürücünün toplumda infiale neden olduğuna vurgu yaptı.

Birçok trafik sabıkası var  

Zanlının benzer birçok trafik suçundan sabıkası olduğuna değinen polis memuru, Ş.A.’nın 2012 yılında yine benzer bir olay yaşadığını yaptığı kazanın ardından olay yerinden kaçtığını hatırlattı. 7 adet süratli araç kullanma, alkollü araç kullanma sabıkaları olduğunu ifade eden polis, zanlının 1 ayı geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilerek tutuklu yargılanmasını talep etti.

 

 

 

Bu haber toplam 2359 defa okunmuştur
Etiketler : ,