1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 27 bungalov taşınıyor
27 bungalov taşınıyor

27 bungalov taşınıyor

Altın Kumsal’daki izinsiz işletmeler dışındaki yapılar için düğmeye basıldı…

A+A-

Ayşe GÜLER

Altın Kumsal’da özel sit alanı içerisinde, mahkeme kararı dışında yıkılmayacak olan Gültekin Erdoğan ve Burhan Kalın’a ait toplamda 27 bungalovun taşınmasına başlandı.
Her iki işletmeye ait yapıların Dipkarpaz’daki 39.5 dönümlük yeni bölgeye taşınması işlemlerinin hafta sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.
Hatırlanacağı üzere yargıya taşınan her iki işletme sahibine ait izinsiz toplamda 15 yapı mahkeme emri gereği yıkılmıştı.
Devlet Emlak Malzemesi Dairesi ile Kalın ve Erdoğan arasında Nisan ayında sözleşme imzalanmış, atılan imzalar sonucunda her iki işletmenin Dipkarpaz’daki yeni alan kiralanmıştı.

Özel sit alanı içerisinde, Altın Kumsal’da izinsiz olduğu gerekçesiyle mahkeme kararı dışında yıkılmayacak olan Burhan Kalın ve Gültekin Erdoğan’a ait toplamda 27 bungalovun taşınmasına başlandı

Taşıma işlemlerinde sıkıntı yaşanıyor

Önceki gün başlanan taşıma işlemleri sırasında ise ciddi sıkıntılar yaşandığı öğrenildi.
Yeni alanda alt yapı sorunlarının bulunması ve yoldaki sıkıntılar zaman zaman aksaklıkların yaşanmasına neden oluyor.

6 işletmeye daha yıkım emri verilmişti…

2 izinsiz işletme için verilen yıkım kararının ardından, bölgedeki 6 işletmenin daha yıkılması kararlaştırılmıştı.
Mahkeme, Hüseyin Civelek, Ali Haydarçebi, Durmuş Durmuş, Şerife Aktaş, Hasan Korkmaz, Ömer Çömen’in işletmelerinin yıkılması için 2 ay süre vermişti.

Alt yapı çalışmaları sürüyor

Bununla birlikte işletmelerin taşınacağı Dipkarpaz’da özel sit alanı dışında bölgedeki alt yapı çalışmaları da sürüyor.
Bölgede elektrik, su ve yola yönelik çalışmalar yapılıyor.

15 YAPI YIKILMIŞTI… Her iki işletmeye ait yapıların Dipkarpaz’daki 39.5 dönümlük yeni bölgeye taşınması işlemlerinin hafta sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Kalın ve Erdoğan’a ait izinsiz toplam 15 yapı mahkeme emri gereği yıkılmıştı.

Sit alanları sınıflandırılması huzursuzluğa neden olmuştu

Bilindiği gibi Dipkarpaz’da işletmelerin taşınacağı özel sit alanı içerisinde de ‘sınıflandırılmaya’ gidildi.
Sit alanının 1.2. ve 3. sınıf olmak üzere ‘kırmızı, yeşil ve sarı’ olarak sınıflandırılarak, işletmelerin taşınacakları yerlerin belirlenmesi huzursuzluğa neden olmuştu.
İşletmelerin yerleştirildikleri alanların neye göre seçildiği tartışma yarattı.

Süreç nasıl işlemişti?

Hatırlanacağı üzere 2015 Temmuz ayında İskele Kaza Mahkemesi’nde görüşülen davada, Altın Kumsal içerisinde işletmeleri bulunan Burhan Kalın ve Gültekin Erdoğan,‘yetkili makamlardan izin almadan sit alana müdahale etme’ ve ‘izinsiz inşaat yapmak’ davalarından suçlu bulunmuştu.
10 Temmuz 2015’de görüşülen ara karar duruşmasında, sanıkların avukatı Mahkemeye, sanıkların aleyhine getirilen davaların içerdiği ‘cezaların suçla orantılı olmadığı’ gerekçesiyle söz konusu yasa maddelerinin görüşülmesi için Anayasa Mahkemesi’ne havale edilmesini talep etmişti. Mahkeme, bu talebi kabul ederek, sanıklara haksızlık yapılmaması adına ilgili yasa maddelerinin görüşülmesi için konuyu Anayasa Mahkemesi’ne havale etmiş, ‘izinsiz yapılarla’ ilgili işlemlerin durdurulmasına emir vermişti. Ancak sanıkların Avukatı Öner Şerifoğlu, bazı hukuki gerekçeler nedeniyle Anayasa Mahkemesi’ndeki davayı geri çekmişti. Dava yeniden İskele Kaza Mahkemesi’ne iade edilmişti. Cezaların suçla orantılı olmadığı’ iddiasına yönelik dava, Kaza Mahkemesi’nde yeniden görüşüldü ve iki sanık aleyhinde karara bağlanmıştı.
Daha sonra İskele Mahkemesi’nin sanıkları 3 yıl hapse mahkûm etmesi ve izinsiz yapıların yıkılmasına yönelik karar üretmişti. Bu kararın bozulması için Yüksek Mahkeme’ye başvurulmuştu. Davayla ilgili istinaf süreci 21 Nisan’da sona ermişti. Sanıkların mahkumiyeti 2 aya düşürülürken, kaçak yapıların yıkılması için verilen süre de 1 aydan 2 aya çıkarılmıştı.

İşletmelerin taşınması için çalışmalar başlamıştı…

Dipkarpaz’da Altın Kumsal sahilindeki özel sit alanındaki ‘kaçak’ 9 işletmenin başka bir bölgeye taşınması için düğmeye basılmıştı.
İskele Kaymakamlığı, hakkında yıkım kararı çıkan 2 işletme dahil toplam 9 işletmenin Dipkarpaz’da özel sit alanı dışında, Polatpaşa Mahallesi olarak bilinen 39.5 dönümlük alana taşınması için çalışma başlatmıştı.

 

 

Bu haber toplam 4882 defa okunmuştur
İlgili Haberler