1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 263 çocuk eğitim görüyor
263 çocuk eğitim görüyor

263 çocuk eğitim görüyor

Altyapısıyla futbolcu fabrikası haline dönüşen Yenicami Futbol Akademisi günden güne büyüyor

A+A-

Eren ŞİŞİK

Son yıllarda özellikle altyapısına gösterdiği ilgiyle dikkatleri üzerine çeken başkentin siyah beyazlı ekibi Yenicami’nin yetkilileri akademinin işleyişinden, bugüne kadar yaptıklarından ve hedeflerinden bahsetti. Yenidüzen Spor Servisi’ne özel açıklamalarda bulunan Osman Emiroğlu, Emre Perçinci ve Burcan Cantaş, akademinin günden güne daha iyiye gittiğini söyledi.

Emiroğlu: “Başarının sebebi torpili kaldırmak”
Yenicami Futbol Akademisi Eğitmeni Osman Emiroğlu, akademiyi kurmalarının en büyük amacının, bir projeyi yönetirmiş gibi yönetmek olduğunu belirterek, “Bir akademinin amacı şampiyonluk olamaz. Şampiyonluk sadece bir sonuçtur. Biz çocuklarımıza her zaman ‘Finale çıkmak bizim amacımız, şampiyon olmak sizin amacınız’ dedik. Biz şampiyonluğu çocuğa hedef olarak koyduğumuz zaman, o çocuğun psikolojik gelişimini farklı noktalara çekebiliriz. Bana göre bizim başarılı olmamızın sebepleri; camiamızın bize sahip çıkması ve en önemlisi de torpili kaldırmamızdır. Bizim amacımız burada yeteneklerin yok olmasını önlemek.” diye konuştu.

“Önemli olan başarılı oyuncuları vitrine çıkarıp herkesin görmesini sağlamak”
Dışarıdan oyuncu transferleri hakkında çok eleştiri aldıklarını fakat bunun yanlış bir hamle olmadığına inandıklarını kaydeden Emiroğlu, “Buna örnek Göçmenköy’den kiraladığımız Kadir Çetinkaya. Biz bu oyuncuyu almasak Kadir’i kim görecekti. Akademilerin görevi takım yetiştirmek veya şampiyon yapmak değildir. Önemli olan takımların şampiyonluğu değildir. Önemli olan adadaki başarılı oyuncuları bir şekilde vitrine çıkarmaktır. Bizim gözlem ekibimiz var ve adanın her bölgesini geziyor. Son dört yılda U15’de sırasıyla Fenerbahçe, Mağusa Türk Gücü, Doğan Türk Birliği ve Dumlupınar’la karşılaştık. Biz hep ordayız, sadece rakibimiz değişiyor. Önemli olan o final havasını yaşamak, o stresi yaşamaktır.” diye konuştu.

“Yenicami antrenör de yetiştiriyor”
Yenicami Akademisi’nin en önemli hedeflerinden birinin de antrenör yetiştirmek olduğunun altını çizen Emiroğlu, “Çünkü ben tek başıma 20 kişiye yetişebilirim ama 5 kişi olduğumuz zaman 100 kişiye ulaşabiliriz. Özellikle Yusuf Kaptan Sahası’nın da yapılmasıyla kafamdaki sistemi uygulama şansım arttı. Biz her yıl kendi içimizde antrenör kursları da düzenliyoruz. Ben burada onlara tecrübelerimi aktarıyorum ve genç antrenör adaylarına rehberlik yapıyorum. Aramızda bir enerji oluştu ve birbirimiz arasında sürekli bilgi alışverişi vardır.”dedi. 

“Kafamdaki sistemi henüz oturtmadım”
4 yıl geçmesine rağmen kafasındaki sistemi henüz oturtmadığını belirten Osman Emiroğlu, “Benim kafamdaki sistemle olası bir barış anlaşmasında Avrupa’daki takımlarla kafa kafaya oynayabilecek duruma geleceğiz. Dünyada akademiler çok önemli yere sahip. Bir kere camia altyapıdan çıkan oyuncusu olduğunda inanılmaz mutlu oluyor. O oyuncuyu bağrına basıyor.”dedi.

Cantaş: “Takımda arkadaşlık duygusu ve iletişim çok ileri seviyede”
Yenicami U15 takımının antrenörü Burcan Cantaş da takımının şampiyonluğundan bahsetti ve bundan sonraki hedeflerinden söz etti. Cantaş, “Bu yıl daha çok farklı oyuncuları da takıma kattık ve onları vitrine çıkarmayı hedefledik. Özellikle takımda arkadaşlık duygusu ve iletişim çok ileri seviyedeydi” diye konuşarak, “Tabi yeni gelen oyuncularımızın bazı yönleri zayıftı ve bunları çalışarak düzelttik. Bütün sezon boyunca rakiplerimize çok fazla pozisyon vermedik.”dedi. Cantaş, kalecilerinin turnuva boyunca iyi olduğunu belirterek, “Özellikle bunda kaleci antrenörü İbrahim Reis’in katkısı çok büyüktür. Onları çok iyi çalıştırdı ve motive etti. U15 takımının bundan sonraki hedefi yine final oynamaktır. Güzel bir kademe sistemi oluşturduk. U15 – A2 ve A takım olarak güzel bir aşamadan geçiyorlar. Çocuklar final maçlarında oynayarak, ilerleyen yıllarda yaşayacağı o baskıyı kaldırmayı öğreniyor.”diye konuştu.

Perçinci: “13 yaş altındaki çocukların eğitimine büyük önem veriyoruz”
Yenicami Akademi Direktörü ve A2 takımının Antrenörü Emre Perçinci ise akademinin 5 yaşından itibaren çocukları bünyesine kattığını söyledi. Burada amacın futbolu tanıtmak olduğunu belirten Perçinci, “Çocuklarımız kendi yaşındaki kişilerle gelişim sürecini yaşıyor. Burada amacımız futbolu tanıtmadır. 13 yaşına kadar burada futbolu öğretme ve sevdirmeyi hedefliyoruz. 13 yaşına kadar olan çocuklardaki eğitime çok fazla önem veriyoruz. Akademimiz 5 yaştan itibaren herkese açıktır. Aylık 70 TL’lik bir ücret alıyoruz. KKTC’nin her yerinden çocuklar akademimizin bünyesine mevcut. 263 tane çocuğumuz var burada. Aynı zamanda A2’deki oyuncularımızı da küçük yaş gruplarında asistan olarak kullanıyoruz.”dedi.

“Bu hafta U15 takımının seçmeleri var”
13 yaş altındaki çocukların antrenmanlarının Pazartesi ve Çarşamba günleri saat 17.30’da olduğunu kaydeden Perçinci, “Başvurmak isteyen herkes bizimle orada iletişim kurabilir. Bu hafta Salı ve Perşembe günleri Yusuf Kaptan Sahası’nda U15 takımımızın seçmeleri vardır. 2000-2001 ve 2002 doğumlu herkes katılabilir. Başlama saati 17.30’dur. Burada herhangi bir ücret almıyoruz. Şu an U15 seviyesinde 43 tane futbolcumuz vardır ve bu yıl U15 Ligi’ne iki takımla katılmayı hedefliyoruz.”diye konuştu.

“Yaşıtları arasında Yenicami Akademisi oyuncuları çok önde”
Yenicami Futbol Akademisi’nin doğru işler yaptığına inandığını belirten Emre Perçinci, “Kendimizi sürekli geliştirmeye çalışıyoruz. A2 takımındaki hedefimiz oyuncuların A takım seviyesinde futbol oynamalarını sağlamaktır. Yaşıtları arasında Yenicami Akademisi oyuncuları çok önde. Biz birçok oyuncumuzu Türkiye’deki takımlara gönderiyoruz. Bünyamin, Osman gitti. Ozan, Mehmet Altın, Cenker ve Reşit gidip geldi. Daha gidecek olanlar da vardır.”diye konuştu.

Bu haber toplam 1659 defa okunmuştur