1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “250 bölüm kapatılacak, öğrenciler açıkta kalacak”
“250 bölüm kapatılacak, öğrenciler açıkta kalacak”

“250 bölüm kapatılacak, öğrenciler açıkta kalacak”

UBP Milletvekili Resmiye Canaltay, üniversitelerimizde 250 bölümün kapatılacağı, 3 bin öğrencinin de açıkta kalacağı duyumunu aktardı,  Bakan Özyiğit, YÖK Genelgesi’nin bunu içeren maddesiyle ilgili YÖK’le görüşüldüğünü açıkladı

A+A-

Meltem SONAY

UBP Milletvekili Resmiye Canaltay, üniversitelerimizde 250 bölümün kapatılacağı, 3 bin öğrencinin de açıkta kalacağı duyumunu aktardı,  Bakan Özyiğit, YÖK Genelgesi’nin bunu içeren maddesiyle ilgili YÖK’le görüşüldüğünü açıkladı

Canaltay da üniversitelere değindi…
“250 bölüm kapatılacak, 3 bin öğrenci açıkta kalacak”

Eğitimle ilgili kürsüye gelen UBP Mağusa Milletvekili Resmiye Canaltay, eğitim ve turizmin ülkenin lokomotif alanları olduğuna işaret etti, turizmde yaşanan düşüle ilgili hükümetten yanıt alamadıklarını savundu.

Son birkaç yıldır öğrenci sayısında başlayan düşüşün, dövizin artmasıyla önlenemez hale geldiğini savunan Canaltay, üniversitelerin öğrenci sayılarında bu yıl bugüne kadarki en fazla düşüşün yaşandığını kaydetti.

YÖDAK’a katkı yapılarak 19 üniversiteyi daha etkin denetlemesinin desteklenebileceğini savunan Canaltay, şu anda tüm olumsuzluklara rağmen YÖDAK’ın işini iyi yaptığı düşüncesini de belirtti. Yatay Geçiş Tüzüğü’nün olmayışını da eleştiren Canaltay, bunun bu alana zarar verdiğini de kaydetti.

Üniversitelerimizde 250 bölümün kapatılacağı, 3 bin öğrencinin de açıkla kalacağı duyumu aldığını da belirten Resmiye Canaltay, tehlikenin büyüklüğü karşısında acilen önlem alınması gerekliliğini ifade etti.

UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra da eğitim konuştu…

UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra, öğretmenlerle ilgili konuştu, nakillere değindi. Türkiye’den baskı ile öğretmenler görevlendirildiği ve maaşlarının da Kuzey Kıbrıs bütçesinden ödendiği algısının yaratıldığını söyleyen Altuğra, bunun böyle olmadığını kaydetti.

Eğitim Bakanı Özyiğit’in de ‘talep edilen öğretmenlerin maaşlarının Türkiye tarafından ödendiğine’ ilişkin açıklaması olduğunu söyleyen İzlem Gürçağ Altuğra, buna karşın bu yöndeki iddiaların devam ettirilmesine anlam veremediğini da belirtti.

Türkiye’den gelen Din Öğretmenleri’nin ‘rehberlik’ öğretmeni olarak görevlendirildiğinin de iddia edilmesine rağmen bunun da doğru olmadığını söyleyen Altuğra, 2 yıllık mezuniyetleri olduklarına ilişkin iddiaların da geçekleri yansıtmadığını kaydetti.

Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit: “Genelge ile ilgili YÖK’le görüşüldü”

Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit, döviz artışı nedeniyle üniversite sektöründe bazı sıkıntılar yaşandığını ve Türkiye’de yapılan bir ankete göre %30’ün ülkeyi, %30’un da ulaşımı pahalı bulduğunu aktardı.

Kur sabitlemesine gidildiğini anımsatan Cemal Özyiğit, TL’ye dönüşe de işaret etti. KTHY’nin olmamasını sıkıntısının ulaşımda her geçen gün hissedildiğini ifade eden Bakan Özyiğit, öğrenci tarifesi için girişim yaptıklarını kaydetti.

Üniversitelere birçok izin verildiğini ve halen yerine oturmayan bir sistem olduğunu belirten Bakan Özyiğit, YÖDAK Yasası’nın ivedilikle geçirilmesi ve hak ettiği anayasal, saygın konuma geçirilmesi gerekliliğine değindi. Yatay Geçiş Tüzüğü için de adım atıldığını söyleyen Bakan Özyiğit, uzaktan eğitimin altının doldurulması için girişim yapıldığını kaydetti.

YÖK genelgesi ile ilgili YÖK’le de görüşüldüğünü kaydeden Bakan Özyiğit, öğrenci sayıları az olan bölümlerin kapatılmasına ilişkin maddeyle ilgili gerekli adımlar atıldığını ve mutlaka düzenleme yapılacağını belirtti.

Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit, İzlem Gürçağ Altuğra’nın kürsüye taşıdığı konu üzerine de, Türkiye’den talep doğrultusunda öğretmenlerin geldiğini açıkladı.


Cumhuriyet Meclisi, Milletvekilleri’nin ‘güncel konuşmaları’ ile birleşimini sürdürüyor…

GÜNDEM ELEKTRİK…

UBP Mağusa Milletvekili Sunat Atun:
“Tarifelerdeki %52 artış vatandaşın omzunda”

Süreç içerisinde döviz kuru ve petrolün varil fiyatlarındaki değişimlere işaret eden UBP Mağusa Milletvekili Sunat Atun, arada elektrikte %52’lik bir zam farkının kaldığını ve vatandaşın omuzlarına bırakıldığını savundu.

Hükümet üyelerinin geçmişte ‘popülist politikalar’ sergilediğini savunan Atun, devlet tarifesinin ‘hayatta olamayacak bir seviyeye’ çıkarılarak kuruma bir daha geri alamayacağı 120 milyon TL’lik bir borç bırakıldığını söyledi.

Yakıt stoklarının da düşürüldüğünü ileri süren Sunat Atun, bazı gazetelerin ‘KIBTEK’in batacağına ilişkin’ yayınlar yaptığını da söyledi.

KIBTEK’te kendi nam ve hesabına iş yapan bir Yönetim Kurulu üyesi olduğu duyumunu da aktaran Atun, böyle bir şey varsa, bunun yasaya aykırı olduğunu söyledi, Meclis’e sunacağı soru önergesi ile bunu sorgulayacağını belirtti.

Tahsilatın önemine işaret eden Sunat Atun, tahsilatın olması gereken seviyede olmadığı duyumlarını da belirtti, bunu da sorgulayacaklarını kaydetti.

UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu:
“Son 3 ayda, 7 ani ölüm… Açıklama yapılmalı”

“Cuma günden bu yana Devlet Laboratuarı’nda analizler yapılmıyor, su ve pestisit analizleri yapılamıyor” diye UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu, bunu halk sağlığı açısından son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Son 3 ayda 7 ani ölüm gerçekleştiğini anımsatan Sucuoğlu, özellikle de dün yaşamını yitiren gencin ardından telefonlarının susmadığını ve bu konuda bir açıklama yapılması gerekliliği olduğunu vurguladı.

Bakanlıkların hibelerden faydalanamadığını söyleyen Faiz Sucuoğlu, “Paranız yok ve daraldıysanız bunlar nefes boruları… Tabi kullanmayı bilirseniz” dedi. Sucuoğlu bu konuda dibe vurulduğunu, son yılların en düşük ortalamasının elde edildiğini kaydetti.


GÜNDEM ÇALIŞMA YAŞAMI…

UBP Milletvekili Yasemi Öztürk:
“Özel sektör için kalıcı çözümler üretmek gerekir”


UBP milletvekili Yasemi Öztürk, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın İcraatları” konulu güncel konuşma yaptı.  Öztürk, Bakan Çeler’in özel sektöre 750 TL’lik katkı açıklamalarına işaret ederek, “Bu insanların iyi niyetini sömürmek doğru değil. Bu fon 2008’de kuruldu. Burada olan para bellidir. Bu para 2 yılın sonunda bitecek. 2 yıl sonra bu insanlar ne yapacak? Kalıcı çözümler üretmek gerekir. Kısa vadeli çözümler bir şey değildir” dedi. 
Özel sektör çalışanlarının geleceğinin patronların iki dudağı arasında olduğunu belirten Öztürk, “Sosyal Sigortası ve İhtiyat Sandığı yatırımları olmayan insanlarla ilgili nasıl bir denetim yapıldı?” ifadelerini kullandı.
Öztürk, “Ben Sayın Bakanın ‘köpeği kayboldu, Güney Kıbrıs’tan uçtu’ haberlerini görmek istemiyorum. Bu haberler benim de halkın da umurunda değil. Biz bakanın icraatlarını görmek istiyoruz. Halk hizmet bekliyor. Günü kurtarma derinde olmayalım. Artık bunları konuşalım. Devlet yönetmek kolay bir iş değil” şeklinde konuştu. 
Öztürk, engelli istihdamı konusunda neler yapıldığını da sordu.
 

UBP Milletvekili Saner:
“2018’de iş kazasından ölenlerin sayısı 10”


UBP Milletvekili Ersan Saner, “İş Sağlığı ve Güvenliği” konusunda konuştu.
Bakan Çeler’in icraatlarını eleştiren Saner, “Ayakları yere basmayan Sayın Bakan, kendini yanlış bilgilendiren sivil toplum örgütü temsilcilerinin kurbanı oluyor. Personelini dinlese bu yanlışları yapmazdı” ifadelerini kullandı.
Çeler’i “popülizm” yapmakla suçlayan Saner, “Her inşaatı denetleyeceğim diyen bakanın bu kadar denetimine rağmen 2018’de iş kazasından ölenlerin sayısı 10... Sayın Bakan’ın dünkü açıklamasında ‘her inşaata bir müfettiş mi dikeyim’ açıklaması var. Günaydın Sayın Bakan...” ifadelerini kullandı. 
Saner, “Birlikte sempozyum yaptıkları İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin Başkanı, Sayın Bakan’a ‘ceberut’ diyor. Bu sivil toplum örgütü başkanı daha önce Sayın Bakan’ı yerlere gökler sığdıramıyordu. Birden ne oldular anlamıyorum...” şeklinde konuştu. 
İş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının yetkisinin nasıl geri alınacağının tüzükle belirlendiğini de söyleyen Saner, “Sayın Bakan, ‘bu ülkeyi ben yönetirim, iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının yetkisini de alırım…’ diyor… Bu yetki temyiz kurulunundur. Bu noktada Başbakan’ı göreve çağırıyorum. Sayın Başbakan Meclis kürsüsünde hukukla ilgili konuşurken, kendimizi hukuk derslerinde hissederiz. Şimdi hukuk dersi zamanı geldi Sayın Başbakan…” şeklinde konuştu. 
 

Bu haber toplam 3025 defa okunmuştur
İlgili Haberler