1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 25 YARALI
25 YARALI

25 YARALI

DAÜ’lü öğrencileri taşıyan minibüs Urfa’da kaza yaptı

A+A-

Şanlıurfa’da, bölgeyi gezen Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) öğrencilerini taşıyan minibüs, virajı alamayarak takla attı. Hürriyet’in haberine göre; kazada aralarında yabancı uyruklu öğrencilerin de bulunduğu 25 kişi yaralandı. Kazanın ardından Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçükoğlu, hastanelere giderek yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Kaza, saat 17.35 sıralarında Şanlıurfa- Gaziantep karayolunun 25’inci kilometresinde meydana geldi. Bölgedeki tarihi ve turistik mekanları gezen Doğu Akdeniz Üniversitesi öğrencilerini taşıyan İzzettin Küçükoğlu 27 P 9735 plakalı midibüs, Şanlıurfa’dan Gaziantep’e giderken bir anda kontrolden çıkarak takla attı.

8 kişinin sağlık durumu ciddi
İçinde 30 kişi bulunan minibüsün yan yattığı kaza ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, kurtarma ve polis ekipleri sevk edildi. Şanlıurfa- Gaziantep karayolunun kapanmasına neden olay kazayla alakalı polisler karayolunda geniş güvenlik önlemi aldı. Kurtarma ekipleri tarafından midibüsten çıkarılan ve sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan aralarında Nijerya, Bangladeş ve Bosna vatandaşı bulunan 25 yaralı, ambulanslarla kentteki hastanelere taşındı.

Tedavilerine başlanılan yaralılardan 8’inin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu gerekçesiyle ameliyata alındığı bildirildi. Kazayı duyan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’te, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine giderek, doktorlardan yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Ayakta tedavileri yapılan yaralılarla da görüşen Vali Küçük, hastane çıkışı gazetecilere açıklama yaptı. Öğrencilerin gezi amaçlı Şanlıurfa’ya geldiğini ifade eden Vali Küçük, “Talihsiz bir kaza meydana geldi. 30 öğrenci taşıyan bu otobüs virajı alamayarak, kaza yaptı. Şu anda 25 yaralı bulunmaktadır. Bu öğrencilerin arasında yabancı uyurluklu öğrencilerde bulunmaktadır. Gezi amaçlı Şanlıurfa’ya gelmişlerdi. Tek tesellimiz can kaybının olmamasıdır. Yaralı öğrencilerimiz için gerekli sağlık hizmetleri verilmektedir. Birçok öğrenci ise ameliyatta alındı. Bütün yaralılarımıza geçmiş olsun diyorum” diye konuştu.

Kazanın ardından bir saat ulaşıma kapanan Şanlıurfa- Gaziantep karayolu, midibüsün olay yerinden kaldırılmasının ardından ulaşıma açıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

(Hürriyet)

-------------------------------------

ŞANLIURFA’DA KAZA GEÇİREN DAÜ GRUBU İLE İLGİLİ
DAÜ REKTÖRLÜK AÇIKLAMASI

23 – 26 Haziran 2014 tarihleri arasında bir kültür gezisi gerçekleştirmek amacıyla Gaziantep ve Şanlıurfa’ya giden ve Üniversitemiz İşletme ve Ekonomi Fakültesi ile Eğitim Fakültesi’nden, sekiz farklı ülkeden 25 öğrencimiz ile iki akademisyenimizin bulunduğu DAÜ grubu, Şanlıurfa – Gaziantep karayolunda elim bir trafik kazası geçirmiştir.

Kendilerini taşıyan midibüsün virajı alamayarak takla atması sonucu meydana gelen kazada, 25 kişi yaralanmıştır. Yaralananların hiçbirinin hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Kazanın ölüm olmadan atlatılması ise en büyük tesellimizdir.

Kazanın hemen ardından Şanlıurfa Valisi Sayın İzzettin Küçük de, yaralı öğrencilerimizin tedavi gördüğü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek, hem öğrencilerin sağlık durumları hem de kaza ile ilgili detaylı bilgiler almış ve grubumuzla yakından ilgilenmiştir. Ayrıca Gaziantep Valisi Sayın Erdal Ata ve Gaziantep Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin de kaza yapan DAÜ grubu ile yakından ilgilenerek,  kaza ile ilgili araştırma başlatmışlardır.

Bu talihsiz kazayı yaşayan Üniversitemiz grubunun tüm sorunları ile yakından ilgilenmek üzere iki Bölüm Başkanımız kazanın yaşandığı bölgeye intikal etmiş olup, tüm öğrenci ve akademisyenlerimizle bire bir ilgilenmektedirler. Ayrıca bir Rektör Yardımcımız da her türlü yetki ile görevlendirilerek, söz konusu bölgeye gitmek üzere yola çıkmıştır.

Söz konusu kazadan dolayı büyük üzüntü duyduğumuzu belirterek, grupta bulunan tüm öğrenci ve akademisyenlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletir, yaralı olan arkadaşlarımızın bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ederiz. Ayrıca konuyla bizzat ilgilenen Şanlıurfa Valisi Sayın Küçük’e, Gaziantep Valisi Sayın Ata’ya, Gaziantep Büyük Şehir Belediye Başkanı Sayın Şahin’e ve kaza haberini alır almaz yardıma koşan bölge yetkililerine ve mezunlarımıza gönülden teşekkürlerimizi sunar, böyle üzücü kazaların bir daha yaşanmamasını dileriz.

Bu haber toplam 1808 defa okunmuştur