1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 245 gram eroine 2 buçuk yıl hapis
245 gram eroine 2 buçuk yıl hapis

245 gram eroine 2 buçuk yıl hapis

Pakistan uyruklu Majit Ali Abbasi “Uyuşturucu madde ithal tasarruf ve verme” suçundan dört yıl, uyuşturucuyu vermek suçundan İmran Ashreaf ise iki buçuk yıl hapse mahkum edildi.

A+A-

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, 2013 Haziran ayında, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nün yaptığı operasyonda Güney Kıbrıs’tan ithal ettikleri 245 gram eroinle yakalanan dört kişiden ikisini dün hapse mahkum etti.

Pakistan uyruklu Majit Ali Abbasi “Uyuşturucu madde ithal tasarruf ve verme” suçundan dört yıl, uyuşturucuyu vermek suçundan İmran Ashreaf ise iki buçuk yıl hapse mahkum edildi.

2013 yılında tutuklanan İlyas Afridi o dönem mahkemenin emir verdiği teminat şartlarını yerine getirmiş ve davaları görüşülünceye serbest kalmıştı. Afridi, bu sırada yasadışı yollardan yurt dışına kaçtığı tespit edildi.

Diğer tutuklu R.R ile ilgili ise iddia makamı takipsizlik dosyalamıştı. Kararı okuyan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Nuvit Gazi, son yıllarda ülkede artan uyuşturucu suçlarının, ülke gençliğini giderek yok ettiğini vurguladı. Uyuşturucunun, sosyal yapıyı bozan bir suç olduğuna vurgu yapan Gazi, bu tür suçları işleyenlere ibret verici cezalar verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti’nin baktığı davada, iddia makamı adına ise Savcı Aliye Özçınar hazır bulundu.

Kıdemli Yargıç Nuvit Gazi, mahkeme süresince iki sanığın masum olduklarını bahane ederek yalan yere yeminli şahadet verdiklerine bulgu yaptıklarını belirtti. Sanık İlyas Afridi’nin Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye, diğer sanık Majit Ali Abbasi’ye uyuşturucu maddeyi satmasında yardımcı olmak için geçtiğine bulgu yaptıklarını anlatan Gazi, sanık Afridi’yi sadece “Uyuşturucu verme” suçundan suçlu bulup mahkum ettiklerini söyledi.
Kıdemli Yargıç Gazi, sanık Majit Ali Abbasi’nin ise konu maddeyi KKTC’ye ithal etmek, tasarruf etmek ve verme suçlarından suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı.

Bu haber toplam 1642 defa okunmuştur