1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 24 Eylül’de itham olacaklar
24 Eylül’de itham olacaklar

24 Eylül’de itham olacaklar

Sanıklar Ahmet Türkmen ve Ümit Taş, 24 Eylül günü aleyhlerine getirilecek olan 3 davadan itham edilecek.

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da 22 Ocak’ta Afrika gazetesi önünde yaşan linç girişimi ardından Meclis binasının çatısına çıkılmasıyla ilgili dava yeni adli yıla kaldı.

Mahkeme davaya başlamak üzere duruşmayı 24 Eylül 2018 tarihine tehir etti.

Sanıklar Ahmet Türkmen ve Ümit Taş, 24 Eylül günü aleyhlerine getirilecek olan 3 davadan itham edilecek.

Savcılık tarafından sanıklara; “Meclis çatısına çıkıp çatıdaki kiremitleri kırarak kasti hasara uğratma”, “Meclis avlusundan çatıya çıkmak suretiyle mülke tecavüz, “Sulh ve sükunu bozmak suretiyle genel rahatsızlık verme” ithamları yapılacak.

 

Mahkemeye geciktiler

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde dün sabah davaları olan sanıklar mahkemeye geç gelmeleri ve avukatlarının da ilk aşamada mahkemede hazır bulunmaması nedeniyle dava Ağustos ayına ertelenmiş, Mahkeme sanıkların derdest emri ile getirilmelerine emir vermişti.

Daha sonra mahkemeye geç gelen sanıklar ve avukatları, Savcı ile görüşerek, Mahkemeden yeni bir gün talebinde bulunmak istedi.

 

24 Eylül’de itham edilecekler

Yargıç Cenkay İnan huzuruna getirilen davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Ayşe Kaymak Şadi ve sanıkların avukatı Enver Öztürk mahkeme salonuna girerek hazır bulundu.

İlk sözü alan avukat Öztürk, sanıkların yolda kaza geçirdikleri için mahkemeye geç kaldıklarını iddia ederek, Ağustos ayına verilen mahkeme günün başka bir tarihe alınmasını talep etti.

Yargıç İnan da huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek, sanıklar aleyhindeki derdest emrinin kaldırılmasını ve davanın itham duruşması yapılmak üzere 24 Eylül 2018 tarihine tehir edilmesine karar verdi.

 

3 davadan itham edilecekler

24 Eylül Pazartesi günü yapılacak duruşmada sanıklar Ahmet Türkmen ve Ümit Taş; “Meclis çatısına çıkıp çatıdaki kiremitleri kırarak kasti hasara uğratma”, “Meclis avlusundan çatıya çıkmak suretiyle mülke tecavüz, “Sulh ve sükunu bozmak suretiyle genel rahatsızlık verme” davalarından itham edilecekler.

 

yeniduzen-satin-aliniz-606.jpg

Bu haber toplam 2259 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler