1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 23 yıl sonra yakalandı...
23 yıl sonra yakalandı...

23 yıl sonra yakalandı...

Mağusa ve Lefkoşa’da 1993-1994 yıllarında işlediği suçlardan dolayı mahkeme tarafından teminata bağlanmasına rağmen yasa dışı yollardan KKTC’den ayrılan T.Ö, 23 yıl sonra tekrar KKTC’ye giriş yaparken yakalandı...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa ve Lefkoşa’da 1993 ile 1994 yılları arasında “Ağır suçu önlemede ihmal”, “Vahim zarar”, “Evrak sahteleme”, “Sahtelenmiş evrakı tedavüle sürme”, “Sahtekarlıkla mal temini” suçlarıyla ilgili olarak mahkeme tarafından teminata bağlanarak KKTC dışına çıkışının yasaklanmasına rağmen yasa dışı yollardan KKTC’den ayrılan zanlı T.Ö, 23 yıl sonra Ercan Havaalanından KKTC’ye giriş yaptığı sırada tespit edilerek tutuklandı. “Mahkeme emrine riayetsizlik” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı, davaları mahkemece görüşülünceye değin 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

 

Suç üstüne suç...

Meselenin tahkikat memuru Polis Çavuşu Melis Tahsiner, zanlının 7 Mart 1994 tarihinde Mağusa’da işlemiş olduğu “Ağır suçu önlemede ihmal” suçu ile ilgili olarak 6 Mayıs 1994 yılında mahkemeye çıkarılarak teminata bağlandığını söyledi. Tahsiner, zanlının teminat emri gereği KKTC’den çıkış yapmasının yasaklanmış olmasına ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verilmiş olmasına rağmen 15 Temmuz 1994 tarihinden sonra ıspatı vücut etmeyerek mahkeme emrine riayetsizlik suçunu işlediğini açıkladı. Yine zanlının Mağusa’da 4 Ekim 1993 yılında “Vahim zarar”,  7 Mart 1994 tarihinde ise yine Mağusa’da “Ağır suçu önlemede ihmal” suçu işlediğini belirten Tahsiner, işlemiş olduğu bu suçlarla ilgili olarak zanlı aleyhinde askıda bulunan dosyaları olduğunu açıkladı. Tahsiner, ayni zamanda zanlının Haziran 1994 ile 19 Temmuz 1994 tarihleri arasında Lefkoşa’da meydana gelen “Evrak sahteleme”, “Sahtelenmiş evrakı tedavüle sürme” ve “Sahtekarlıkla mal temini” meselesi ile ilgili olarak aranırlığı bulunduğunu da açıkladı.

 

KKTC’ye yasal girişi var, çıkışı yok...

Polis Çavuşu Melis Tahsiner, zanlının 4 Ekim 2017 tarihinde Ercan Havaalanından KKTC’ye giriş yaparken tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. Muhaceret Şubesinden zanlı hakkında yapılan araştırmada zanlının en son 27 Mart 1994 tarihinde KKTC’ye giriş yaptığını belirten Tahsiner, ancak zanlının yasal çıkışı bulunmadığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Tahsiner, TC vatandaşı olan ve KKTC’de herhangi bir bağı bulunmayan zanlının davaları görüşülünceye değin 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

 

Tutuklu yargılanacak...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlının davaları görüşülünceye değin 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Bu haber toplam 1943 defa okunmuştur
Etiketler :