1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 21 suçlu iade edildi
21 suçlu iade edildi

21 suçlu iade edildi

Baybars, cezaevinin şartlarını zorluyor diye, keyfi bir kararla mahkumları gönderelim gitsin mantığında olunamayacağını kaydetti. 

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda ilk güncel konuşmayı YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, “Kıbrıs Sorunu ve Ülkemizin İçinde Bulunduğu Durum” konusunda yaptı. 
Merkezi Cezaevi’nde insan dışı koşullarda yaşam sürüldüğü savunan Arıklı, yeni cezaevinin sorunlara çözüm olamayacağını iddia etti.
Gardiyanların sorunlarını Meclisin gündemine taşıyan Arıklı, mahkumların geri iadesi konusundaki sıkıntılara da değindi. 

BAYBARS

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Arıklı’nın Merkezi Cezaevi konusundaki eleştirilerine cevaben yaptığı konuşmasında, mahkumların iadeleri konusundaki yasaya ilişkin bilgiler verdi. 
Hiçbir yasa ya da sözleşmenin suçluların iadesini zorunlu kılamayacağına işaret eden Baybars, bugüne kadar 21 suçlunun iade edildiğini kaydetti. 
Suçluların nakline ilişkin tek anlaşmanın TC ile bulunduğunu ifade eden Baybars, diğer suçluların iadesinin mümkün olmadığına işaret etti. 
Baybars, cezaevinin şartlarını zorluyor diye, keyfi bir kararla mahkumları gönderelim gitsin mantığında olunamayacağını kaydetti. 
Bugünkü cezaevinin koşullarının fiziki olarak yeterli olmadığını, bununla ilgili yeni cezaevinin yapımına başlandığını ve Mayıs 2019’da yeni cezaevinin tamamlanmasının beklendiğini aktardı. 
Cezaevi konusundaki yasal düzenlemeler için de çalışmaların devam ettiğine işaret eden Baybars, gardiyanların sorunlarının çözümü için de çalışmalar yapıldığını belirtti. 
Baybars, “Gönül ister ki yeni cezaevini yapmak yerine suçların önlenebilmesini başarabilelim” dedi. 
Yeniden söz alan YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, suçluların geri iadesi yasası konusunda eleştirilerde bulunarak, yasaya göre geri gönderim talebinde bulunan mahkumların geri gönderilmesi gerektiğini savundu. 

Bu haber toplam 2038 defa okunmuştur
İlgili Haberler