1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. 2019 Umut Dolu Geçsin
2019 Umut Dolu Geçsin

2019 Umut Dolu Geçsin

Tüm dünyaya sağlık, mutluluk, en başta ise barış diliyoruz ve bu hafta Hıristiyan dünyasında oldukça çok dinlenen Noel şarkılarını tanıtıyoruz.

A+A-

ersin-kasif-005.jpg

Bu hafta büyük bir heyecan var.  Özellikle,  Hristiyan nüfusun yoğun olduğu ülkelerde, Noel (Christmas) mevsiminin heyecanı ve coşkusu yaşanıyor. Caddeler, sokaklar, ev ve işyerleri süslenirken, alışveriş merkezlerinde, radyolarda, kafelerde, barlarda geleneksel Noel şarkıları çalıyor. Sürekli olarak bu melodileri duyup da hangi şarkılar olduklarını merak eden okurlarımızı düşünerek bu güzel şarkılarla ilgili sayfa hazırladık.

İşte  bugünlerde her yerde sıkça duyduğunuz en popüler 10 Noel şarkısı:

1 – Feliz Navidad

Porto Riko kökenli şarkıcı Jose Feliciano’nun 1970 yılında yazdığı ve 3 cümleden oluşan şarkı, kuzey ve güney Amerika kıtasında oldukça popüler.

2 – Carol of the Bells

Noel ilahilerine ‘carol’ deniyor. Ukrayna orijinli bu Noel ilahisi de özellikle son yıllarda İngilizce konuşulan ülkelerin de en popüler Noel şarkılarından biri oldu. Ukraynalı besteci Mykola Leontovych, “Shchedryk” adlı Ukrayna halk şarkısından uyarlamış. İngilizce sözlerini ise Peter Wilhousky yazmış.

3 – Jingle Bell

Dünyanın en çok bilinen melodilerinden biri. James Lord Pierpont tarafından 19’ncu yüzyılda yazıldı. Her ne kadar kadar bir Noel şarkısı olsa da yazıldığı yıllarda aslında Şükran Günü şarkısıymış.

4 – “A Holly Jolly Christmas”

Amerikalı müzisyen Johnny Marks’ın şarkısı da popüler Noel şarkılarından birine dönüştü. Johnny Marks aslında Yahudi olmasına rağmen yazdığı birçok Christmas şarkısı dillerden düşmüyor.

5 – “Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!”

1945 tarihli bu popüler şarkının sözleri Sammy Cahn’a ve bestesi Jule Styne’a ait. Şarkının hikayesinin en eğlenceli kısmı ise,  1945 yılının TEMMUZ ayında ve tarihte kaydedilen en sıcak günlerden birinde yazılması. Cover’ını yapmayan ünlü şarkıcı yok gibi… Her ne kadar yıllardır bir ‘Christmas’ şarkısı muamelesi görse de aslında bir aşk şarkısı ve içinde tek bir kere bile Christmas iması yok.

6 – Santa Baby

Joan Javits ve Philip Springer tarafından 1953 yılında yazılan bu şarkı da Noel mevsiminin en ayrılmaz melodilerinden birine dönüştü. Şarkı, Christmas için kürkler, yatlar, katlar ve Tiffany’den dekorasyon ürünleri gibi bir hediye listesi olan bir kadını şaka yollu anlatıyor. En ünlü yorumu ise Eartha Kitt’e ait.

7 – The little drummer boy

Katherine Kennicott Davis tarafından 1941 yılında yazılan bu Christmas şarkısı da oldukça popüler.

8 – Santa Claus Is Coming To Town

John Frederick Coots ve Haven Gillespie’nin 1934 yılında yazdığı şarkı, en fazla ünlü şarkıcı tarafından yeniden seslendirilen Christmas şarkılarından biri

9 – White Christmas

Irving Berlin’in, ‘’ah o eski Christmas’lar’’ temalı şarkısının 50 milyon satılan Bing Crosby versiyonu, Guinness rekorlar kitabına göre dünyada en çok satılan single.

10 – Sleigh Ride

Leroy Anderson’un 1948 yılında yaptığı bu orkestral şarkı da Noel mevsiminin en çok duyulan melodileri arasında.

2019 Barış içinde geçsin!

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1636 defa okunmuştur
Etiketler : ,