1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. 2019 Kına Kaftan Modelleri
2019 Kına Kaftan Modelleri

2019 Kına Kaftan Modelleri

Kaftan modelleri kına gecelerinde giyilmeye başlanmasıyla, günümüze kadar yok olmadan gelen eski Türk örf ve adetlerinden biri olmuştur

A+A-

YENİDÜZEN ADVERTORIAL

Kaftan modelleri ve kaftanlar, Türk kültürü, gelenek, örf ve adetlerinin merkezinde olan bir kıyafettir. Eski Türk kültüründe kaftanlar gelinlik yerine kullanılmaktadır. Evlenecek kızlar düğünlerde gelinlik yerine kırmızı kaftanlar giymekteydiler. Günümüzde ise kaftanlar farklı renklerde ve modellerde kına gecelerinde giyilmeye başlamıştır.

Kaftan modelleri kına gecelerinde giyilmeye başlanmasıyla, günümüze kadar yok olmadan gelen eski Türk örf ve adetlerinden biri olmuştur. Kına geceleri denildiğinde akla ilk olarak kırmızı renkleri ve tonları gelmektedir. Geleneksel olarak kırmızı renk tonları ve kına gecesi birbiriyle bağdaşan kavramlar haline gelmiştir. Kına organizasyon firmalarının hayatımıza girmesiyle kına gecelerinde giyilen 2019 kına kaftanları modelleri de değişime uğradı. Kına organizasyon firmalar ile birlikte renkler değişti, modeller değişti ve kına geceleriyle ilgili farklı fikirler ortaya çıktı.

Sultanlar gibi asaletini günümüze kadar koruyan kaftan modelleri ve bindallı modelleri tasarım olarak ne kadar çizgisinden çıkmasa da biraz daha modern tasarımlar ve eskisine nazaran daha taşlı daha gösterişli modelleri ile her yıl kendini yenilemeye devam ediyor. Kına kaftan modelleri, kına gecelerinde gelinlerin seçerken en çok dikkat etmeleri gereken kıyafetlerdendir. Gecenin büyük bir bölümünde ve kına yakma merasimi esnasında kına kaftanları giyilmektedir. Bu nedenle gelinin içerisinde rahat hareket etmesi gerekmektedir. Kına organizasyon şirketleri ile anlaşıldığında kına kaftanları da şirket tarafından temin edilmektedir. Farklı kaftan modelleri içerisinden tercih edilecek kaftan, organizasyon şirketlerinin kaftan kiralama hizmeti ile kiralanabilir.

Kaftan giymek tamamen tercih meselesidir. Dileyen gelin adayları, kına kaftanı yerine daha geleneksel olan bindallı modeli de tercih edebilirler. Bindallılar kına kaftanlarına göre daha geleneksel kıyafetlerdir. Geleneksel kına gecesi konsepti yapan gelinler bindallı tercih edebilirler. Kına organizasyon şirketleri ile anlaşıldığında farklı konseptlerde kına teması yapılabilir ve kına kaftanı seçilebilir. Osmanlı temalı kına konsepti, hint temalı kına konsepti, modern temalı kına konsepti gibi farklı konsept ve temalarda kına geceleri yapılabilmektedir. 2019 kaftan modelleri mutlaka konsepte uygun olmalıdır. Konseptle bütünlük içerisinde olmayan kına kaftanı ve bindallı modelleri çeşitleri bir uyumsuzluk yaratabilir. Kına gecelerinde kullanılan temalara uygun kiralık kaftan modelleri ve bindallı modelleri bulunmakta ve kullanılmaktadır. Organizasyon şirketleri ile anlaşılarak istenilen kaftan modeli tercih edilebilir. Hem bindallı modelleri ve hem kaftan modelleri arasında uygun fiyat kaftanları için çeşitler mevcuttur. 

 

Bu haber toplam 5432 defa okunmuştur