“2018’de temeli atmak istiyoruz”

“2018’de temeli atmak istiyoruz”

Yenicami Başkanı Kaan Kaner, Metehan’da yapmayı planladıkları spor kompleksi ile ilgili konuştu

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Yenicami Ağdelen Kulübü, düzenlediği basın toplantısı ile Metehan bölgesinde 30 dönüm üzerine yapacağı spor kompleksi hakkında bilgi verdi. Bir süre önce imzalanan protokol çerçevesinde Yenicami’nin kullanımına verilen arazi üzerine siyah beyazlılar tanıtımını yaptığı projenin temelini 2018 yılı içerisinde atmayı planlıyor.

 

Kaner: “Spor kompleksi, eylem planımızın bir parçası”

Kulüp başkanı Kaan Kaner basın toplantısında yaptığı konuşmada, belirledikleri misyon ve hedefler doğrultusunda bir eylem planı hazırladıklarını ve bugün hayata geçirmek için çalışmalarına başladıkları, tam teşekküllü spor kompleksinin de bu eylem planının bir parçası olduğunu belirtti. Kaner, 8 yıllık süre içerisinde Akademi, tesisleşme ve sürdürülebilir ekonomik yapı olarak çalışmalarının olduğunu belirtirken, yatırım ve yatırımcıların modelinin şekillendiğini, projenin temelinde Yenicamililerin olacağını söyledi. 2018 yılı ortasında temel atma hedeflerinin olduğunu belirten kulüp başkanı Kaan Kaner, bu hedeflerin hayata geçmesinde yıllar içinde katkı koyan devlet yetkililerine de teşekkür etti.

 

Kuzey ve Güney olmak üzere iki kampüsten oluşacak

Yenicami yönetim kurulu üyesi Yük. Mimar Safiye Özaltıner projenin detaylı sunumunu gerçekleştirdi. Kuzey ve Güney olmak üzere iki kampüsten oluşacak YAK Spor Kompleksi’nin sosyal tesislerden oluşacak olan kuzey yerleşkesinin içinde kamp alanları, konaklama üniteleri, halka açık kafeteryalar, eğlence ve dinlence alanları, güney yerleşkesinin içerisinde ise YAK Akademi, A2 ve A takımlarının kullanacağı spor tesisleri yer alacak.

Kompleks çeşitli ölçülerde çim ve halı sahalar, tenis kortları, basketbol ve voleybol sahaları ile olimpik yüzme havuzu, koşu parkuru ve egzersiz alanları da bulunduracak.

 

Anıt Çember Yarışması

Yenicami, spor kompleksi çerçevesinde Anıt Çember Yarışması da düzenleyecek. Bu çerçevede düzenlenecek yarışma ile ilgili olarak önümüzdeki hafta Lefkoşa Türk Belediyesi’ne başvuru yapılacağını belirten Yenicami yönetim kurulu üyesi Evrim Hıncal, sosyal medya hesabını da aktif olduğunu, bunun yanı sıra www.yenicami.org internet sayfasının da hizmete girdiğini belirtti.

 

Fotoğraf: Eren Şişik

 

Bu haber toplam 3188 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.