1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “2017 Ali Nesim Edebiyat Ödülleri” verildi
“2017 Ali Nesim Edebiyat Ödülleri” verildi

“2017 Ali Nesim Edebiyat Ödülleri” verildi

Onur Ödülü Gazeteci-Yazar-Şair Neriman Cahit’e, Röportaj-Araştırma Ödülü Gazeteci-Yazar Sevgül Uludağ’a ve YENİDÜZEN’de yıllardır köşe yazarlığı yapan, gazeteci Eralp Adanır da “Hocanım Neriman Cahit’le” adlı kitaptan dolayı teşekkür plaketi verildi

A+A-

Levent ÖZDAĞ

Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen “2017 Ali Nesim Edebiyat Ödülleri” sahipleri bu akşam Hidden Garden’da düzenlenen geceyle verildi. Ödül Töreni’nde araştırmacı-yazar Eralp Adanır’ın Neriman Cahit hakkında yazdığı “Hocanım Neriman Cahit’le...” başlıklı kitap da tanıtıldı.

Gecede Yenidüzen’e üç ödül verildi. Onur Ödülü Gazeteci-Yazar-Şair Neriman Cahit’e, Röportaj-Araştırma Ödülü Gazeteci-Yazar Sevgül Uludağ’a ve Yenidüzen’de yıllardır köşe yazarlığı yapan, gazeteci Eralp Adanır da “Hocanım Neriman Cahit’le” adlı kitaptan dolayı teşekkür plaketi verildi.

Ödül törenine Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği Başkanı Şevket Öznur ve konuklar katıldı.

Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği “2017 Ali Nesim Edebiyat Ödülleri” bu yıl ödül alan isimler şöyle:

Araştırmacı-Yazar Haşmet Gürkan, VEFA ÖDÜLÜ’ne
Gazeteci-Yazar-Şair Neriman Cahit, ONUR ÖDÜLÜ’ne,
Şair Urkiye Mine Balman, Kıbrıs Türk Edebiyatı’nda İLK KADIN ŞAİR ÖDÜLÜ’ne
Yazar Özden Selenge, ÖYKÜ-ROMAN ÖDÜLÜ’ne
Gazetci-Yazar Sevgül ULUDAĞ, RÖPORTAJ-ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ’ne
Şair Mehmet Levent, ŞİİR ÖDÜLÜ’ne lâyık görüldü.

Gecede ayırca Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği’nin 2. Başkanı olan Orbay Deliceırmak ile Gazeteci Eralp Adanır’a “Hocanım Neriman Cahit’le” adlı kitabın yazarı olarak teşekkür plaketi verildi.

Bu haber toplam 2979 defa okunmuştur
Etiketler :