1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. “2016 farkındalık yılı olacak”
“2016 farkındalık yılı olacak”

“2016 farkındalık yılı olacak”

“2016 farkındalık yılı olacak”

A+A-

Hüseyin KIRAL

KKTC Hentbol Federasyonu’nun kuruluşundan bugüne dek gerek sporcu gerek yönetici olarak her zaman bu sporun içinde olan Mustafa Akyön, KKTC Hentbol Federasyon Başkanı olarak 2016 yılının farkındalık yılı olacağını söyledi.
21 Eylül 2015 tarihinde üç yılığına KKTC Hentbol Federasyonu başkanı olan Mustafa Akyön, her final maçı öncesi yapacağı organizasyonla özel bir kuruluşa dikkat çekmek istediklerini belirtirken “Böylece o özel kuruluş adına bir farkındalık yaratmış olacağız, hem sporcularımızın, hem de hentbol izleyicisinin dikkatlerini o özel kuruluşa çekmiş olacağız” dedi.

İLK ORGANİZASYON ÖZEV’E
2015’in sona ermesine sayılı günler kala geçtiğimiz hafta Hentbol Yıldız Kızlar final maçı öncesi Özel Eğitim Vakfı (ÖZEV) çocukları için hentbol severler bir araya geldi. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Yıldız Kız takımı ile Darbaz Yıldız Kız takımlarının oynayacağı final maçı öncesinde ÖZEV çocukları ile KKTC Hentbol Federasyonu’nun oluşturduğu ve geçmişten bugüne hentbola hizmet verenlerin yer aldığı takım karşı karşıya geldi. Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşma, 100’ün üzerindeki hentbol severin alkışları arasında son buldu. Maç öncesi Hentbol Federasyon Başkanı Mustafa Akyön, çeşitli sponsorlardan elde ettiği geliri ÖZEV başkanı Ersin Görsay’a takdim ederken, salon girişine konan bağış kutusu ile de bağış toplandı.

AKYÖN: “SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE DEVAM EDECEĞİZ”
Hentbol Federasyonu Başkanı Mustafa Akyön yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden itibaren sadece sportif faaliyetleri değil, sosyal sorumluluk projelerini de gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirterek “Herkesin gelip, burayı görüp farkında olması gerek, çünkü spor engel tanımaz” dedi. Amaçlarının ÖZEV’in spor tesislerinin tamamlanmasına bir nebze de olsa yardımcı olmak olduğunu işaret eden Akyön, “bu konuda ÖZEV’le işbirliği yapan ilk federasyon olmamız mutluluk verici, ancak burada kalmayacak ve devam edecek” dedi.

“DERVİŞ MİŞON TURNUVA İLE YENİDEN ANILACAK”
KKTC Hentbol Federasyon Başkanı Mustafa Akyön, 2016 yılı içerisinde oynanacak olan beş final maçı olduğunu ve bu beş final maçı öncesi mutlaka özel bir kuruluş için farkındalık yaratmak adına mutlaka organizasyon yapacaklarının altını çizdi.
Mustafa Akyön, geçmiş yıllarda hentbolda kaybedilen değerleri de yeniden yaşatmak için geçmişte yapılan turnuvaların hayata geçeceğinin müjdesini verdi.
Akyön ilk olarak Derviş Mişon Büyük Erkek Hentbol Turnuvası’nın gençler ligi sonrası yapılacağını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1313 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 244. Sayısı

Adres Kıbrıs 244. Sayısı