1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “2015’ten umutluyum”
“2015’ten umutluyum”

“2015’ten umutluyum”

KTFF Danışmanı ve FIFA Başkan Adayı Jerome Champagne dün Gençlik Gücü kulübünü ziyaret etti. Champagne Kıbrıs’ta futbolun birleşmesi adına 2015’ten umutlu

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Danışmanı ve önümüzdeki yıl gerçekleşecek FIFA Başkanlık seçiminde aday olduğunu açıklayan Jerome Champagne, dün Gençlik Gücü Spor Kulübü’nü ziyaret etti. Kulüp Başkanı Tekin Birinci, Champagne’e üzerinde isminin yazılı olduğu bir G.Gücü forması ve kulübün tarihini anlatan kitap hediye etti.
Champagne Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) ile Kıbrıs’ta futbolu birleştirmek için yürütülen görüşme süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki yılın adada futbolun ayrıldığı 60’ıncı yıl olacağını belirten Champagne, 2015 yılından umutlu olduğunu kaydetti. İki tarafı ayıran fiziksel bir çizginin olduğunu söyleyen Champagne, kendilerinin yapmaya çalıştıklarının o fiziksel duvardan çok Kıbrıslı Türkler ve Rumlar’ın kafalarında bulunan ara bölgeyi kaldırmak olduğunu dile getirdi.

Birinci: “Gurur duyduk”
G.Gücü Yönetim Kurulu’nun da hazır olduğu ziyarette ilk sözü Kulüp Başkanı Tekin Birinci aldı. “Kulübümüze gelip bizi onurlandırdığı için Champagne’e teşekkür ederiz” diyen Birinci sözlerine şöyle devam etti: “Kendisine katıldığı FIFA Başkan Adaylığı’nda başarılar dileriz. Umarım kazanır. Ülke futbolu için son yıllarda yaptığı mücadeleden dolayı kendisine teşekkür ederiz. Umarım burada kalmaz ve yabancı takımlarla maç yapmaya başlarız. Transfer sisteminin de gelmesi ile umarım futbolcular esir olmaktan kurtulur.”

Champagne: “Yapmaya çalıştığımız hak ve sorumluluklarla yuvaya dönüş”
Birinci’nin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Jerome Champagne KOP ile yürütülen görüşme süreci hakkında bilgi verdi. Champagne şunları söyledi: “Sizin bilginiz dışında da biz çok sık görüşüyoruz. Görüşmediğimiz zamanlarda da iletişim içerisinde olmaya çalışıyoruz. Sayın Sertoğlu’nun politikası barizdir. Kıbrıs Türk futbolu, 1934 yılında KOP kurulurken çok büyük bir rol oynadı. Çetinkaya 8 kurucu kulüpten bir tanesiydi. KOP ilk başkan yardımcısı Ahmed Sami Topcan’dı. Çetinkaya 1 kez lig, 2 kez kupa ve 3 kez de Pakkos Şildi’ni kazandı. Sevim Ebeoğlu AEL Limasol’un gol kralıydı. Bunların akabinde bir takım olaylar sonrasında iki tarafın futbolu ayrıldı. Sayın Sertoğlu’nun başarmaya çalıştığı, FIFA ve UEFA tüzüklerinden kaynaklanan her türlü hak ve sorumluluğun birlikte alınacağı şekilde yuvaya geri dönmektir.”

“KOP sizin de federasyonunuz. Başka seçeneğiniz yok”
“KOP aynı zamanda sizin de federasyonunuzdur” diyen Champagne “Gayemiz o yuvaya, federasyona hak ve sorumluluklarımızla dönmektir. Bunun içerisinde karşılıklı maç yapmak da vardır. Esas mesele budur. Bizim Sertoğlu ile son bir yıldır yapmaya çalıştığımız şey, 59 yıllık ayrılığın önüne geçmektir. Birşeyin altını çizmek istiyorum; kesinlikle kendi tarihinizden ve Kıbrıslı Türklerin adadaki futbola koydukları katkılardan çok büyük bir gurur duymalısınız. Sizin yeniden birlikte olmaktan başka bir seçeneğiniz yoktur” şeklinde konuştu.

“Kafalarda yer alan ara bölge kalkmalı”
Görüşme sürecinden umutlu olduğunu kaydeden Champagne “Umutluyum. 59 ayrılığa devam etmek mi istiyorsunuz? Ne zaman ve nasıl geleceğini bilmediğimiz bir siyasi çözümü mü beklemek istiyorsunuz? Hiçbiri de değil. Gelin yuvaya beraber dönelim. Kıbrıs’ta sorun farklı çünkü aranızda sizi bölen fiziksel bir çizgi var. Bizim yapmaya çalıştığımız o fiziksel duvardan ziyade Kıbrıslı Türk ve Rumların kafalarında yer alan ara bölgeyi kaldırmaktır” açıklamasın yaptı.

“Ayrılığın 60’ıncı yılında futbol birleşsin”
Gençlik Gücü ve Çetinkaya’nın daha önce KOP üyesi olan kulüpler olduğunu ve onların daha farklı bir sorumluluklarının olması gerektiğini kaydeden Champagne şunları söyledi: “Çetinkaya ve Gençlik Gücü’nün daha farklı bir sorumlulukları var. Ayrıca Sevim Ebeoğlu’nun da. Bu iki kulüp ve Ebeoğlu ayağa kalkarak biz oynamak istiyoruz demeli. İki kulübün daha dik bir şekilde ayağa kalkıp seslerini yükseltmeleri gerek. Benim umudum 2015 yılında. Adadaki futbolun ayrılışının 60’ıncı yılı olacak ve o yıl son yılı olsun. 2015’te adanın futbolu birleşsin.

“Değirmenlik’e destek belirttim”
Pazar günü Değirmenlik - Esentepe maçına gittiğini Değirmenlik Kulüp Başkanı’na destek belirtmek istediğini söyleyen Champagne “Güney’den gelen 2 futbolcuya destek vermek istedim. Demetris Vasiliou’ya bir an önce iyileşmesini diliyorum. Takımın masörü ve kondisyoneri de Kıbrıslı Rum’dur. Nea Salamina’da 6-7 futbol oynayan Ali İmam’ı da gördüm. Bu adamlar bu işi futbol oynamak için yapıyorlar. Herhangi bir kahramanlık niyetleri olmadan aslında kahramanlık yapıyorlar. Bütün kulüpler ayağa kalkmalı ve bu insanları desteklemeli” diyerek sözlerini sonlandırdı.

FOTOĞRAF: Eren Şişik

Bu haber toplam 2013 defa okunmuştur