1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. '2015'te mzüakerelerde kalıcı ilerleme sağlanabilir'
2015te mzüakerelerde kalıcı ilerleme sağlanabilir

'2015'te mzüakerelerde kalıcı ilerleme sağlanabilir'

Kerry, ABD ve Türkiye'nin, adayı iki bölgeli, iki toplumlu federasyon şeklinde yeniden birleştirmeyi amaçlayan BM öncülüğündeki müzakereleri desteklediğini söyledi.

A+A-

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Kıbrıs’ta tarafların 2015’te gerçek ve kalıcı ilerleme sağlayabileceklerine inandıklarını söyledi. Kerry, “Bu, bölge için çok olumlu olacaktır ve tüm Kıbrıslılara daha iyi yaşam fırsatları açısından da müthiş etki sağlayacaktır" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD'nin başkenti Washington'da temaslarda bulunan TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. İki bakan, görüşmeleri öncesinde ABD Dışişleri Bakanlığında basına açıklama yaptı.

"2015'TE GERÇEK VE KALICI İLERLEME SAĞLANABİLİR"

Kıbrıs konusunun da görüşmedeki gündem maddelerinden olduğunu dile getiren Kerry, ABD ve Türkiye'nin, adayı iki bölgeli, iki toplumlu federasyon şeklinde yeniden birleştirmeyi amaçlayan BM öncülüğündeki müzakereleri desteklediğini söyledi.

"Bu, fazlasıyla uzayan bir sorun" diyen Kerry, "Tarafların 2015 yılında gerçek ve kalıcı ilerleme sağlayabileceklerine inanıyoruz. Bu, bölge için çok olumlu olacaktır ve tüm Kıbrıslılara daha iyi yaşam fırsatları açısından da müthiş etki sağlayacaktır" dedi.

ÇAVUŞOĞLU: "MÜZAKERE MASASINDA BEKLİYORUZ"

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, Kıbrıs'ta bu yıl kalıcı bir çözüme ulaşmayı umduklarını vurgulayarak, "Bu noktada Türkiye ve KKTC'de siyasi irade var ve müzakere masasında bekliyoruz" dedi.

ABD'nin de aktif rolü ve dahiliyetinin önemine işaret eden Çavuşoğlu, ABD'ye bu konudaki çabaları için teşekkür etti.

(AA)

Bu haber toplam 1327 defa okunmuştur