1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. 2015 Avrupa Günü ve Yeşil Hafta Kutlamaları Selimiye Meydanı’nda
2015 Avrupa Günü ve Yeşil Hafta Kutlamaları Selimiye Meydanı’nda

2015 Avrupa Günü ve Yeşil Hafta Kutlamaları Selimiye Meydanı’nda

Avrupa Günü ve Yeşil Hafta Fuarı 13 Haziran Cumartesi günü 16:00 – 20:30 saatleri arasında Lefkoşa’da Selimiye Meydanı’nda yapılacak. AB Bilgi Merkezi tarafından organize edilen etkinlikte, AB Üye Ülkeleri temsilcilikleri ve çevre örgütleri standlarının

A+A-

Avrupa Günü her yıl Avrupa’da barış ve birliğin önemine dikkat çekmek için kutlanmaktadır; Yeşil Hafta ise Avrupa Birligi’nin (AB) çevre politikalarını ön plana çıkarmaktadır.  İki kutlamayı bir araya getiren AB Bilgi Merkezi, toplumun katılımı ile bu önemli AB temaları ile ilgili farkındalığı artırmayı hedefliyor. Etkinlik, aynı zamanda, doğanın korunması ve AB üye ülkelerinin iş, eğitim ve seyahat alanlarında AB vatandaşlarına sunduğu imkanlarla ilgili bilgilendirme olanağı da sunacaktır.

Yeşil Hafta, AB çevre politikası ile ilgili yılın en büyük etkinliği olup her yıl Haziran ayında kutlanmaktadır. 2015 yılının teması ise doğa ve biyoçeşitliliktir. Bu seneki Yeşil Hafta’nın en önemli mesajlarından biri doğayı ve biyoçeşitliliği korumaktır. Kıbrıs, dünya genelinde biyoçeşitliliğin en önemli merkezlerinden biri olarak listede yer alırken tüm toplum bireylerinin doğayı koruma adına üstlerine düşeni yapması önem arz etmektedir. Yerel  çevre örgütlerinin, projelerini ve çevre korumaya yönelik başarılı uygulamaları sergileyecekleri etkinlikte, Avrupa Birliği Üye Ülke Temsilcilikleri de ülkeleri hakkında bilgi paylaşımında bulunup çevre ile ilgili başarı hikayelerini paylaşarak katılımcıların sorularına cevap verecekler.

Haziran ayı boyunca gerçekleşecek diğer Yeşil Hafta etkinlikleri, 29 Haziran Pazartesi günü AB Bilgi Merkezi’nde yapılacak olan Organik Tarım ve Biyoçeşitlilik Paneli ve 30 Haziran Salı günü Atatürk Kültür Merkezi’nde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik çevre temalı yarışmanın ödüllerinin verileceği ve AB çevre politikaları ile kazanan çalışmaların sergileneceği Çevre Temalı Sergi olarak belirlenmiştir

İlgilenen kişiler detaylı bilgiye AB Bilgi Merkezi Facebook sayfası’ndan (f/abbilgi) veya AB Bilgi Merkezi’ni 228 2577 numaralı telefondan arayarak ve 11A Hasene Ilgaz Sokak, Köşklüçiftlik Lefkoşa adresinde ziyaret ederek ulaşabilirler.

Bu haber toplam 1496 defa okunmuştur