1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 200 bin Sterline anlaşma
200 bin Sterline anlaşma

200 bin Sterline anlaşma

‘Boşanma hükmünü yerine getirmediği, hileli mal devri yaptığı’ gerekçesiyle davalık olan Eski Başbakan, UBP Genel Başkanı, Milletvekili Hüseyin Özgürgün aleyhindeki iki dava geri çekildi

A+A-

Boşanma hükmünü yerine getirmediği, hileli mal devri yaptığı’ gerekçesiyle davalık olan Eski Başbakan, UBP Genel Başkanı, Milletvekili Hüseyin Özgürgün’ün eski eşi Hatice Dilek Karakuzu’ya 200 bin Sterlin ödeme yapması sonrasında uzlaşı sağlandı, davalar geri çekildi.

HACİZ DURDURULACAK… Varılan uzlaşı sonrasında YENİDÜZEN’e bilgi veren Karakuzu’nun avukatı Boysan Boyra, taleplerin karşılanması nedeniyle Özgürgün’ün Mercedes marka aracına 3 Ekim tarihinde başlatılan haciz işleminin de durdurulacağını ifade etti.

 

Ayşe GÜLER

‘Boşanma hükmünü yerine getirmediği, hileli mal devri yaptığı’ gerekçesiyle davalık olan Eski Başbakan, UBP Genel Başkanı, Milletvekili Hüseyin Özgürgün aleyhindeki iki dava geri çekildi.

Eski eşi Hatice Dilek Karakuzu tarafından, 250 bin Sterlinlik kesinleşmiş mahkeme hükmünü yerine getirmediği nedeniyle açılan ve dün görüşülen davada, Özgürgün’ün 200 bin Sterlin ödeme yapmasının ardından uzlaşı sağlandı.

Karakuzu, Özgürgün’ün 50 bin Sterlin daha ödeme yapmasından vazgeçti.

Yaşanan uzlaşı sonrası Karakuzu, hem Girne hem de Lefkoşa Kaza Mahkemeleri’nde Özgürgün hakkında açılan her iki davadaki taleplerinden vazgeçti.

YENİDÜZEN’e bilgi veren Karakuzu’nun avukatı Boysan Boyra ise taleplerin karşılanması nedeniyle Özgürgün’ün Mercedes marka aracına 3 Ekim tarihinde başlatılan haciz işleminin de durdurulacağını ifade etti.

 

Neler yaşanmıştı?

Özgürgün’ün özel hesabındaki banka hesaplarını gündeme taşıyan mahkemesi 22 Aralık 2017’de sonuçlanmıştı.
Boşanma davasında, mahkemede dinlenmesi beklenen  İş Bankası Gönyeli Şubesi Müdürü Hüseyin Öksüz’ün "yapılan anlaşma gereği" tanıklık etmesine gerek kalmadan davanın sonuçlandığı duyurulmuştu.

Özgürgün’ün Avukatı Şefik Aşçıoğulları ise boşanmanın ardından eski eş Hatice Dilek Karakuzu’ya ,evlilik birlikteliği süresince edinmiş oldukları, Bellapais sınırları içerisinde henüz ödenmemiş 140 bin İngiliz Sterlini borcu olan ev, bir araba ve Gönyeli’de, paylaşıma tabi olmayan ev içerisindeki ev eşyaları karşılığında 250 bin İngiliz Sterlini ödemeyi kabul etmiş ve tüm bahse konu taşınır ve taşınmaz malları devraldığı ifade edilmişti.

Konu meblağın 1 Nisan 2018 tarihinde ödeyeceği duyurulmuştu.

Bunun karşılığında da Karakuzu’nun Özgürgün aleyhine Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde açtığı dava Yargıtay’da açılan istinaf ve Ankara 2’nci Aile Mahkemesi’nde açtığı boşanma davasını geri çekmeyi kabul ettiği ifade edilmişti.

Yaşananların ardından Özgürgün, mahkemenin verdiği kararı uygulamamıştı.

Öte yandan Özgürgün ile ilgili yasal süreç işlerken, aleyhine açılan ‘hileli mal devrine’ yönelik dava da geçtiğimiz hafta Girne Kaza Mahkemesi’nde görüşülmüştü.

Boyra, davada Özgürgün’ün avukatları tarafından Ozanköy’deki bir mülkiyetin Karakuzu’ya verilmesi ve geriye kalan meblağın da nakit olarak ödenmesi teklifi yapıldığını aktardı.

Mahkeme huzurunda verilen beyan karşısında duruşmanın 19 Ekim’e ertelendiğini kaydeden Boyra, bu süre içerisinde teklifle ilgili sözleşme hazırlanacağını, herhangi bir adım atılmaması halinde ise davanın kaldığı yerden devam edeceğini belirtmişti.

Dün görüşülen davada, taraflar arasında uzlaşı sağlandı.

Bu haber toplam 3426 defa okunmuştur
İlgili Haberler