1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. 20 yıldır ‘Işıldıyor’
20 yıldır ‘Işıldıyor’

20 yıldır ‘Işıldıyor’

20 yıldır ‘Işıldıyor’

A+A-

 

20 Yılın En İyileri, magazin basının oyları ile belirlenecek, böylece müzikten modaya spordan magazin basınına ülkedeki “ışıltılar” ödüllerini alacak. 20 yılın En İyileri Ödül Gecesi 6 Mayıs Cuma gecesi gerçekleşecek


Levent ÖZDAĞ

Ülkemizde 20 yıldır magazin dünyasını buluşturan ‘Işıltılar Gecesi’ bu yıl “20 Yılın Enleri”ni ödüllendirecek.
Bülent Günkut ve Olgan Mustafa’nın 1997 yılından beri düzenlediği Işıltılar Gecesi, 20’nci yılını kutluyor. Bu yıl düzenlenecek gecede, 20 yılın en iyilerine ödül verilecek.
Kurucu üyeler, En İyi kadın Sanatçı, En iyi Müzik Grupları, En İyi Bayan ve Bay Sanatçı, En iyi Manken ve En iyi Sporcu adayları arasındaki seçimin 20 Nisan’da olacağını belirtti. Bu kategorilerde ödül alacak isimleri, basın mensupları belirleyecek. Işıltılar Gecesi kurucu üyeleri hafta içinde basın mensuplarıyla Lefkoşa’da bulunan Segafredo Zanetti Restoran’da bir araya geldi. Işıltılar Gecesi, 6 Mayıs’ta Girne Grand Pasha Hotel’de olacak. Bu gecenin iki organizatörü Adres Kıbrıs için sorularımızı yanıtladı…

• 20 yıldır bu büyük organizasyonu yapmanın duyguları neler?
• Olgan Mustafa
: “Evet 20 yıldır bu organizasyonu yapmak inanın büyük bir duygusallık taşıyor. 20 yıl hiç kolay değil. Bu 20 yılda kimler geldi kimler geçti, önemli olan hatırlamak ve hatırlanmak. Zaten yaşamımız içinde en büyük değer ve saygı bu. Bir de kaybettiğimiz Işıltılar…”

• Ülkemiz insanı “Işıltılar Gecesi”ne nasıl yaklaşıyor?
• Olgan Mustafa:
“Ülkemiz insanı, özellikle ışıltılı gecelerin insanları heyecan duyuyor. Önceden ne giyeceğim, nasıl görüneceğim diye hazırlıklar büyük bir heyecanla başlar, hele de sanatçılar. Magazin dünyasına yeni adım atacak olanlar; bir de ne yazık ki birbirlerine kırgın olanlar, orada karşılaşmaya çekinenler. Özellikle sanatçıların bize devamlı sordukları şeyler var. Ülkemiz basını neden yurt dışından gelenlere daha çok kucak acıyor, daha çok ilgi gösteriyor gibi. Bu tür sorularla sıkça karşılaşıyoruz.”

• 20’nci yıla özel ödüllerin seçicisi magazin basınının olma fikri nasıl gelişti?
• Olgan Mustafa:
“Evet 20’nci yıl ödüllerini neden basın seçiyor. Bizim Işıltılar Gecesi ödülleri 20’nci yılına özel oluyor. Bu her yıl olacak değil. Adamız ışıltılarını 20 yıldan bu yana en yakın tanıyan, bilen magazin basınıdır. O yüzden böyle karar aldık. En doğrusu da bu.”

• Size göre ülkemizde yeteri kadar ‘Işıltı’ var mı?
• Olgan Mustafa:
“Ülkemiz şartlarında bu sektörlerde bulunan her kişi bir ışıltı aslında, ille de yurt dışında tanınmasını beklemiyoruz. Küçük adamızda Kıbrıs’taki imkanlarda bir şeyler yapmak yürek ister. Alkışlamak lazım, her sektör için geçerli. Sanatçılar, müzisyenler, gruplar, tiyatrocular, dansçılar, mankenler, organizatörler, sporcular, programcılar, gazeteciler… İşte bu ayrı ayrı değerler ışıltı sayılır.”

• 20 yıldır bu büyük organizasyonu yapmanın duyguları neler?
• Bülent Günkut:
“20 yıl, 1997-2016 anlatılmaz duygular yaşanarak bugüne gelindi... Acısı tatlısı, iyilikler kötülükler, engeller yol açıklıkları ile geçen 20 yıllık bir Işıltılar yolculuğu… Hem isim babası hem de kurucu imzalardan birisi olduğum KKTC Magazin Dünyası Işıltılar Günü 1 Şubat 1997’den beri kutlanıyor. Duygularım 20 yıl önce nasılsa bugün de aynen gurur dolu.”

• Ülkemiz insanı “Işıltılar Gecesi”ne nasıl yaklaşıyor?
• Bülent Günkut:
“Ülkemiz insanı Işıltılar Gecesi’ne fevkalade ilgili yaklaşıyor. Merak ediyor, Kıbrıs adasının Kuzeyi’nde yaşayan bizlerin magazin dünyasında neler yaptığımızı, nelerle yıllarımızı geçirdiğimizi çok ilgi ile takip ediyor. Tabii ki bu yaşamları da halkımıza aktaran siz basın arkadaşlarımız. Birlikte dost bir şekilde yürekli bir duruşla da 20 yıl değil daha yıllarca bu magazin ışıltıları devam edecektir.”

• 20’nci yıla özel ödüllerin seçicisi magazin basınının olma fikri nasıl gelişti?
• Bülent Günkut:
“1997- 2016 20 yılın en iyileri ödülleri jürisinin magazin basını ve basın arkadaşlarımız olması fikri ise tamamen magazin ışıltılarını direkt ilgilendiren gazeteler, televizyonlar, haber portalları ve magazin ile ilgili radyolar, dergiler gibi bütün iletişim organlarını davet ettik. Bütün kurum ve kuruluşların oyları ile 20 Nisan günü sonuçlar ortaya çıkacak. 20 yılın En İyileri Ödül Gecesi 6 Mayıs Cuma gecesi gerçekleşecek. Her basın yayın organının mutlaka ve mutlaka magazin ile ilgisi vardır. Bir şarkıcının, bir müzik grubunun, bir mankenin, bir sporcunun mesleği yanında magazindeki duruşu ve görüntüsü her daim haber olmaktadır. Bunu da aktaran magazin basınıdır; işte bu yüzden jüri tamamen siz basın arkadaşlarımızdan oluşmuştur. Başarılar dilerim.”

• Size göre ülkemizde yeteri kadar ‘Işıltı’ var mı?
• Bülent Günkut:
“Ülkemizde yeteri kadar Işıltı vardır. 20 yıldır, yılda 1 gece de olsa, 1 Şubat Işıltılar KKTC Magazin Dünyası adı verilen bu kutlamada, Kıbrıs adasının Kuzey’inde ülkemiz magazin dünyasına renk verenleri hatırlamak bir değerdir. Bana göre ülkemizde yeterince Işıltı vardır.”

Bu haber toplam 1684 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 258. Sayısı

Adres Kıbrıs 258. Sayısı