1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “20 yaşında futbolu bıraktıracaklar”
“20 yaşında futbolu bıraktıracaklar”

“20 yaşında futbolu bıraktıracaklar”

Gönyeli’nin genç kalecisi Kemal Bağbal, YENİDÜZEN’e çarpıcı açıklamalarda bulundu

A+A-

Eren ŞİŞİK

K-Pet Süper Lig’in son sırasında yer alan ve ligde zor günler geçiren Gönyeli’de takımın genç kalecisi Kemal Bağbal krizi yaşanıyor. Son iki sezondur takımın kalesini koruyan Kemal, kulüp başkanı Mustafa Palaz’ın kendisine verdiği sözleri tutmadığını söyledi. Bağbal, Palaz’ın kendisine, “Ya Gönyeli’de benim istediğim şartlarda oynarsın, ya da 2 sene oturursun”dediğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta kulüp binasında Gönyeli başkanı ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydeden Kemal, sezon başında anlaştığı maaşı istediğini, ancak başkanın kendisine, “Sana istediğin parayı veremem. Takımın durumu kötü.” dediğini ifade etti. Kemal Bağbal, Gönyeli ile anlaştığı aylık ücreti hiç alamadığını ve tüm plan ve programının bu yüzden bozulduğunu kaydetti. Kulüpten 7 bin 500 TL alacağı olduğunun altını çizen Kemal, “Bana 4 bin TL teklif ettiler. Ancak ben zaten 5 yıldır bu takımda bedava oynuyorum. Madem bana paramı veremeyecekti, neden bana söz verdi.”dedi.

“Palaz bana, ‘ayrılmak istersen 2 sene otur’ dedi”
Gönyeli’den alacaklarına karşılık, kiralık bonservisini talep ettiğini de kaydeden Kemal Bağbal, “Bunu söyledikten sonra başkan bana ‘Seni hiçbir yere vermem. Eğer ayrılmak istersen otur 2 sene lisansın düşsün’ cevabını verdi.” diye konuştu. Kemal Bağbal, kulübün kendisine biçtiği değeri hiçbir kulübün karşılayamayacağını ifade ederek, “Yarım sezonluk kiralığıma 10 bin sterlin, bonservisime de 50 bin sterlin istiyor. Bu ülkede kariyerinde ilk kez Süper Lig’de oynayan kaç futbolcunun yarım sezonluk kiralığı 10 bin sterlin ediyor?”dedi.

“Madem 50 binlik oyuncuyum, 7 bin 500 TL’mi niye vermiyor?”
Gönyeli Kulüp Başkanı Mustafa Palaz’ın kendisini bir kulübe vermemek için çok yüksek bir bonservis bedeli talep ettiğini aktaran Kemal Bağbal, “Bana ‘Ya benim istediğim şartlarda oyna, ya da 2 sene otur.’dedi. Madem 50 bin Sterlinlik futbolcuyum, neden bana 7 bin 500 TL’mi vermiyor?”diye konuştu.

“Oyuncuların son 4 ayda aldığı para 150 TL”
Gönyeli Kulüp Başkanı Mustafa Palaz’ın toplantıya girip genç futbolculara da serzenişte bulunduğunu kaydeden Bağbal, başkanın tüm futbolculara, “Sizi ben futbolcu ettim. Bugüne kadar kimse sizi oynatmadı. Şimdi gelip bana bir de para konuşursunuz.”dediğini söyledi. Bağbal ayrıca son 4 ayda 1-2 futbolcu dışında diğer tüm futbolcuların 150’şer TL aldığını da ifade etti.

“20 yaşında beni futboldan soğuttular”
Kendisinin 5 yıldır bu kulüpte oynadığını ve bunun 4 yılında bedava oynadığını aktaran Kemal Bağbal, “Beni isteyen takımlar var. Ancak yüksek bonservisim sebebiyle beni alamıyorlar. Ben futbol oynamak istiyorum. Ancak beni 20 yaşında futboldan soğuttular.”dedi. Bu sürecin böyle sürmesi halinde futbolu bırakmak zorunda olduğunu kaydeden Bağbal, KTFF’den de bu konuda anlayış ve yardım beklediğini aktardı.

“Süper Lig’in en az para alan kalecisi benim”
Şu an Süper Lig’de oynayan 14 takımda en az para alan kalecinin kendisi olduğunu ifade eden genç kaleci, Gönyeli’nin bu kadar az para verdiği bir futbolcudan bu kadar yüksek bir bonservis talep etmesinin haksızlık olduğunu söyledi. “Ben öğrenciyim ve paraya ihtiyacım var. Ancak bu böyle sürerse, futbol hayatımın yanında eğitim hayatım da sona erecek.” diye konuştu.

Bu haber toplam 1889 defa okunmuştur