1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Törene katılan kameraman Covid-19 pozitif' iddiası
'Törene katılan kameraman Covid-19 pozitif' iddiası

'Törene katılan kameraman Covid-19 pozitif' iddiası

20 Temmuz törenine Türkiye'den gelerek katılan bir kameramanın covid-19 test sonucunun pozitif çıktığı iddiası, Türkiye'ye Basını'na yansıdı...

A+A-

20 Temmuz törenine Türkiye'den gelerek katılan bir kameramanın covid-19 test sonucunun pozitif çıktığı iddia edildi.

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre testi pozitif çıktığı belirlenen kameraman, sağlık ekiplerince yapılan kontrolden sonra Mersin Şehir Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı, Anamur Belediye Başkanı MHP’li Hidayet Kılınç ve Özel Kalem Müdürlüğü çalışanları karantinaya alındı.

'Kameraman testi pozitif çıkınca gelmedi'

KKTC’de törenlere katılan bir kameramanın testinin pozitif çıktığına ilişkin haber tedirginlik yaratırken, söz konusu kameramanın testinin pozitif çıkması üzerine adaya gelmediği, törenin de yayın kuruluşunun buradaki ekibince takip edildiği de belirtildi.

Kameramanın tören için gelecek ekipte olduğu ancak test sonucunun pozitif çıkmasıyla gelişinin de iptal edildiği ifade ediliyor.

Kıraç: Etkinlik, TRT KKTC Bürosu görevli ekibi tarafından takip edildi

TRT KKTC Bürosu görevli ekibinden Tahir Olcay Kıraç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu kameramanın 17 Temmuz'da numune verdiğini, 18 Temmuz'da ise test sonucunun pozitif çıkması üzerine tedavi altına alındığını belirtti, kameramanın da, ona eşlik edecek 4 kişinin de temaslı oldukları için söz konusu etkinliği takip etmediklerini kaydetti.

Açıklama şöyle:

"Bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti medyasında, 20 Temmuz'da Anamur'dan Girne'ye yüzerek gelen 6 kişilik ekibi takip eden kameramanın test sonucunun pozitif çıkması haberi medyaya yansımıştır.
Söz konusu kameraman 17 Temmuz'da numune vermiş olup 18 Temmuz'da test sonucunun pozitif çıkması sonucunda Mersin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır. Kameramana eşlik edecek 4 kişide temaslı oldukları için söz konusu etkinliği takip etmemişlerdir.
Yüzücü ekibin etkinliğini bu nedenle TRT KKTC Bürosu görevli ekibi olarak Tahir Olcay Kıraç ve Mustafa Fidan tarafından takip edilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Anamur Belediyesi Başkanı doğruladı

Anamur Belediyesi ile İstanbul Yıldızlar Yüzme Spor Kulübü ortaklığında düzenlenen "Bayrağımız Kulaçlarla Kıbrıs"a etkinliği çekim ekibinde bulunan görevli kameramanın Koronavirüs testinin pozitif çıktığı Anamur Belediye Başkanı tarafından doğrulandığı basına yansımıştı. 

Sözcü Gazetesi, Mersin’in Anamur Belediye Başkanı MHP’li Hidayet Kılınç, kendisi ve özel kalem müdürlüğü çalışanlarının karantinaya alındığını açıkladığını yazdı.

Sözcü Gazetesi'nin haberinde KKTC’de düzenlenen törene katılan ekipte bulunan kameramanın, 20 Temmuz akşam saatlerinde deniz yoluyla Anamur'a döndüğü ve koronavirüs testinin pozitif çıkmasıyla Mersin Şehir Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındığını da belirtiliyordu.

Girne Turizm Limanı’ndaki etkinliğe Başbakan Ersin Tatar da katılmış, bir konuşma yapmıştı. 

Bu haber toplam 8791 defa okunmuştur
Etiketler : ,