1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 20 gün süreyle cezaevine gönderildi
20 gün süreyle cezaevine gönderildi

20 gün süreyle cezaevine gönderildi

‘Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu’ suçlamasıyla poliste tutuklu bulunan, önceki gün de ek tutukluluk talebiyle mahkeme huzuruna çıkarılan ancak duruşması karar için düne ertelenen zanlı 20 gün süreyle Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

A+A-

Ayşe GÜLER

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından Lefkoşa’da ele geçirilen toplam ağırlığı 111 gr olan 37 paket sentetik cannobionid türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyle ilgili tutuklanan C.D dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

‘Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu’ suçlamasıyla poliste tutuklu bulunan, önceki gün de ek tutukluluk talebiyle mahkeme huzuruna çıkarılan ancak duruşması karar için düne ertelenen zanlı 20 gün süreyle Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Dünkü davada İddia Makamının C.D’nin  3 ay süreyle Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesi talebine, zanlı avukatının itiraz etmesi nedeniyle duruşma yapıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Ayşe Kaymak hazır bulundu.

Polis: “Zanlı, polisten kaçtı”

Polis Çavuşu Mehmet Bayram, zanlının olayın gerçekleştiği gün olan 27 Mart tarihinde polisten kaçtığını, 6 Nisan tarihinde de polise gelerek teslim olduğunu aktardı.

Zanlının sürekli şekilde uyuşturucu suçlarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarıldığını, benzer sabıkalarının bulunduğunu ifade eden Bayram, yargılanmaktan kaçma ihtimali bulunduğuna da değindi.

Bayram, bu olgular ışığında zanlının 3 ay süreyle Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Avukat Hasan Yücelen: “Uyuşturucu olduğuna dair rapor yok”

Avukat Hasan Yücelen ise talebe itirazda bulundu. Yücelen, Devlet Labaratuvarı’nda çıkan yangın nedeniyle analizlerin yapılamadığını, polis tarafından ele geçirilen maddenin sentetik cannobionid türü uyuşturucu olmadığını söyleyerek, bu yönde herhangi bir rapor olmadığını savundu.

Polisin olayla ilgili verdiği bilgilerin ‘hayal ürünü’ olduğunu iddia eden Yücelen, zanlın arandığını bildiği için polise giderek teslim olduğunu belirtti.

Yücelen, zanlının kaçma niyeti olsa böyle bir davranış sergilemeyeceğini ifade ederek, ne olduğu belli olmayan, tahminler üzerine dayalı olgular ile zanlının hürriyetini bağlanmamasını istedi.

Savcı Ayşe Kaymak: “Suç çok ciddi”

Savcı Ayşe Kaymak da zanlının aleyhindeki suçların oldukça ciddi ve Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda görüşülecek konular olduğuna vurgu yaptı.

Kaymak, zanlının 5 benzer sabıkası olduğuna da değinerek, 27 Mart günü polisten kaçtığını, 6 Nisan’da tespit edildiğini belirtti.

Bu olgular ışığında zanlının 3 ay süreyle Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Zanlı mahkemede sorgulandı…

Bunun üzerine duruşmaya geçildi.  Zanlı C.D, Savcı Ayşe Kaymak tarafından sorgulandı.

Zanlı, mahkemede özetle şunları söyledi: “Polisin ele geçirdiği maddelerle bağlantım yok. 27 Mart tarihinde olay yerinden kaçmadım. Şu anda Girne’de kalıyorum. Ben o gün polis görmedim. Bana 6 Nisan’da arandığım ile ilgili bir bilgi geldi. Ben de avukatımla polise gittim. Bana ‘bir ifade ver git dediler’ ama 9 gündür tutukluyum. Ailem burada, kaçacak olsam çok kolay kaçardım. Öyle bir niyetim yok. Olay günü annemin yanına gittim, alışveriş yaptık. Sonra ayrıldım. Bu olaylar nedeniyle ailemle konuşmuyordum. Esentepe’de, Girne’de bazı bungolavlarda kalıyorum. Daimi bir adresim yok. Ama ondan önce ailemle kalıyordum… ”

“Zanlı suç makinesi gibi”

Savcı Ayşe Kaymak ise zanlının suç makinesi gibi çalıştığına vurgu yaparak, daha önce de benzer suçlar ilgili mahkumiyet aldığına dikkat çekti.

Zanlının verdiği beyanlarda daimi ikametgahının olmadığının da görüldüğüne değinen Kaymak, 3 ay süreyle Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesi talebini yineledi.

Tüm olgular değerlendirildi…

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, mahkemede sunulan olguları değerlendirdiğini, zanlının verdiği beyanlarda daimi ikametgahının olmadığını gördüğünü ifade etti.

Reynar, zanlı aleyhindeki suçların ciddi ve Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşüleceğine dikkat çekti.

Zanlının sabıkalarını da göz önünde bulundurduğuna değinen Reynar, yargılanmaktan kaçma ihtimali bulunabileceğini söyledi.

Reynar, tüm bu olgular ışığında zanlının 20 gün süreyle Merkezi Cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Bu haber toplam 1808 defa okunmuştur
Etiketler : ,