1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 20 çocukta uyuz hastalığı tespit edildi
20 çocukta uyuz hastalığı tespit edildi

20 çocukta uyuz hastalığı tespit edildi

Eğitim Bakanlığı,  Mağusa’da eğitim veren Alasya İlkokulu ve Şehit Hüseyin Akil İlkokulu’nda uyuz hastalığı vakasının 20 öğrencide görüldüğünü duyurdu.

A+A-

Eğitim Bakanlığı,  Mağusa’da eğitim veren Alasya İlkokulu ve Şehit Hüseyin Akil İlkokulu’nda uyuz hastalığı vakasının 20 öğrencide görüldüğünü duyurdu.

Bakanlık açıklamasında, okula devam eden öğrencilerin uzman doktorlar tarafından kontrolden geçirileceği ve tüm velilere konu ile ilgili bilgilendirme yapılacağını duyurdu.

Açıklamanın tam metni şöyle:

Okul yönetimleri ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile yapılan istişareler sonucunda Gazimağusa bölgesinde eğitim veren Alasya İlkokulu ve Şehit Hüseyin Akil İlkokulu’nda öğrenim gören 20 öğrencimizde Uyuz Hastalığı vakası tespit edilmiştir.

Bilindiği üzere Uyuz Hastalığı bulaşıcı bir rahatsızlıktır. Bu nedenle önlem amaçlı olmak üzere Uyuz Hastalığı tespit edilen öğrencilerimizin eğitimlerine, tedavileri tamamlanana kadar ara verilmiş olup, aynı çatı içerisinde yaşayan ailelerinin de tedavisinin yapılması için gerekli girişimler Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içerisinde başlatılmıştır.

Bu bağlamda, yarın vakanın görüldüğü Alasya İlkokulu, devamında ise Şehit Hüseyin Akil İlkokulu’nda öğrenim gören tüm öğrenciler üç uzman doktor tarafından muayene edilecek ve tüm velilere konu ile ilgili bilgilendirme yapılacaktır.

Belirlenecek programa göre ayrıca İlköğretim Dairesi’ne bağlı Gazimağusa bölgesi okullarındaki tüm öğrenci ve veliler Uyuz Hastalığı ile ilgili bilgilendirilecektir.

Bakanlığımızın ilgili daireleri; yaşanan rahatsızlık ile ilgili olarak başta Gazimağusa bölgesi olmak üzere ülkemizde eğitim veren tüm kamu okullarıyla iletişim halindedir. Alınan bilgiler doğrultusunda bu vakaya başka bir bölge ve okulda rastlanmamıştır.

Rahatsızlık tespit edilen ve tedavilerine başlanan öğrencilerimize ve velilerine acil şifalar diler, konu ile ilgili gerekli önlemlerin ivedilikle alındığını kamuoyunun bilgisine sunarız.

Fotoğraf arşiv

Bu haber toplam 3055 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler