1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 20 bin TL teminatla serbest
20 bin TL teminatla serbest

20 bin TL teminatla serbest

Arda Erkan’ın ölümüyle ilgili olarak yürütülen soruşturmada tutuklanan zanlı A.Z dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Lefkoşa’da Arda Erkan’ın ölümüyle ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında Mağusa’da tespit edilerek tutuklanan zanlı A.Z almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde ithali”, “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” suçlarıyla ilgili olarak Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Soruşturma tamamlandı...
Meselenin tahkikat memuru Mehmet Sevinç, zanlı A.Z’in 23 Temmuz tarihinde, Mağusa’da meydana gelen “Kanunsuz uyuşturucu madde ithal”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarıyla ilgili olarak tutuklandığını anımsattı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Sevinç, zanlı Z.’in 100 paket Sentetik Cannabionoid ile 50 adet uyuşturucu hapı ithal edip verme suçunu kabul etmediğini ancak 269 mg Hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyi ithal edip tasarrufunda bulundurma suçunu kabul ettiğini söyledi. Sevinç, zanlı Z.’in uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminata bağlandı...
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı A.Z’in kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 20 bin TL nakdi teminat ödemesine ve 1 KKTC vatandaşının 100 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

Bu haber toplam 1300 defa okunmuştur