1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 2 zanlı serbest, 5 zanlı cezaevinde
2 zanlı serbest, 5 zanlı cezaevinde

2 zanlı serbest, 5 zanlı cezaevinde

Zanlılar A.S. ve B.C.’ye ağır bir suçu önlemede ihmalkarlık davası getirilerek uygun teminata bağlanmaları talep edildi.

A+A-

30 Ocak tarihinde Mağusa Çanakkale Göleti’nde Doğu Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Nijerya uyruklu Kennedy Taomwabwa Dede’nin cesedinin bulunmasının ardından, polis tarafından başlatılan çok yönlü tahkikat kapsamında tutuklanan 7 zanlı, bugün tahkikatın tamamlanmasıyla teminat talebiyle Mağusa Kaza Mahkemesi’nde, hakim huzuruna çıkarıldı.

Zanlılar N.Ş., Z.K., O. K., O. K. ve S.D.’nin aleyhine adam öldürme, ciddi darp ve insan kaçırma davaları getirilirken, zanlılar A.S. ve B.C.’nin aleyhine ağır bir suçu önlemede ihmalkarlık davası getirildi.

Yargıç Gökan Asafoğluları huzurunda görüşülen duruşmalarda ilk önce zanlılar N. Ş., Z.K., O. K., O. K. ve S.D’ mahkemeye çıkarılarak, davaları gelinceye kadar üç ayı geçmemek koşuluyla Merkezi Cezaevi’ne gönderilmeleri talep edildi.

Yargıç Gökhan Asafoğluları zanlılar aleyhine getirilen adam öldürme, ciddi darp ve insan kaçırma davalarına dikkat çekerek, adam öldürme suçunun Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülecek, hapislik gerektiren bir suç olduğuna işaret ederek, zanlıların üç ayı geçmemek koşuluyla Merkezi Cezaevi’ne gönderilmelerine emir verdi.

Zanlılar A.S. ve B.C.’ye ise ağır bir suçu önlemede ihmalkarlık davası getirilerek uygun teminata bağlanmaları talep edildi.

Yargıç Gökhan Asafoğluları, zanlıları 7’şer bin TL  nakit, iki KKTC vatandaşı kefil tarafından 75 biner TL de kefalet senedinin imzalanmasıyla serbest bırakılmasına emir verdi. Ayrıca zanlıların tüm seyahat belgelerine ve kimlik kartlarına da el konuldu.

 

 

Bu haber toplam 5244 defa okunmuştur
İlgili Haberler