1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 2 yıl hapis yatacak...
2 yıl hapis yatacak...

2 yıl hapis yatacak...

Mağusa’da tasarrufunda 105 gr Kokain ile 1 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduran sanık Ali Kızılateş dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da tasarrufunda 105 gr Kokain ile 1 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyi tasarrufunda bulunduran sanık Ali Kızılateş, dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve  “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Kızılateş, 2 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

8 bin TL karşılığında uyuşturucu almıştı...
Sanık Ali Kızılateş, 2015 yılı Şubat ayı içerisinde soy adını bilmediği Yaşar isimli kişi ile konuşurken, Yaşar isimli kişi sanığa isterse kendisine uyuşturucu satabileceğini söylemiş, sanık Kızılateş ise Yaşar isimli kişiye 8 bin TL vererek 105 gr Kokain ile 1 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu madde alıp evinde saklamıştı. 5 Mart 2015 tarihinde sanığın evinde uyuşturucu madde olduğu ihbarını alan Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri sanığın evinde yaptığı aramada 105 gr Kokain ile 1 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulmuştu.

Mesutoğlu: “Her geçen gün önlenemez şekilde artmaktadır...”
Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu, sanık Ali Kızılateş’i aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Uyuşturucu suçlarının ağır ve vahim suç türlerinden olduğunu belirten Mesutoğlu, uyuşturucu suçlarının her geçen gün önlenemez şekilde arttığına dikkatleri çekti. Kokain türü uyuşturucu maddenin en ağır ve zararlı uyuşturucu türlerinden olduğunu ifade eden Mesutoğlu, kullanıcıyı bağımlı hale getirdiğini ve psikolojik dengesini bozduğunu belirtti. Sanık Kızılateş’in konu suçu tesadüfen değil planlı ve programlı şekilde insan sağlığını hiçe sayarak işlediğini belirten Mesutoğlu, sanık Kızılateş’i 2 yıl hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.

Bu haber toplam 1953 defa okunmuştur